Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 2-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 2-0

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 του Λεβαδειακού στην πρόβα τζενεράλε και έδειξε σημάδια βελτίωσης, με τον Μπουζούκη να ξεχωρίζει. «Θέματα» στις επιστροφές το «τριφύλλι», δεδομένη ανάγκη για ενίσχυση στο δημιουργικό κομμάτι

pao_gazzetta
Μουνιέ σε ρόλο σέντερ φορ

Από το πρώτο φιλικό παιχνίδι ο Γιώργος Δώνης έχει κάνει ξεκάθαρο πως θέλει ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει άμεσα συγκεκριμένη ταυτότητα πάνω στο χορτάρι και το 3-4-2-1 ήταν η διάταξη σε ακόμη ένα φιλικό, στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει ακόμη στην διάθεσή του έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει πραγματική διαφορά στην κορυφή της επίθεσης και όσο αργεί η υλοποίηση αυτής της μεταγραφής είναι αναγκασμένος να το... ψάχνει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Κολοβέτσιος, Οικονόμου και Πούγγουρας η τριπλέτα στα στόπερ. Ινσούα αριστερό μπακ-χαφ, Κουλιμπαλί δεξί. Δώνης και Τζανδάρης οι κεντρικοί μέσοι. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης πίσω από τον Γάλλο.
Όμορφο γκολ, «θέματα» στις επιστροφές

Ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή του παιχνιδιού την κατοχή της μπάλας αλλά για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε το πρόβλημα που έχει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» κατάφερε να βρει γκολ στο 28' έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία. Ο Μπουζούκης με υπέροχη ατομική προσπάθεια και καταπληκτική κάθετη πάσα, έβγαλε φάτσα με το γκολ τον Χατζηγιοβάνη και ο νεαρός εξτρέμ δεν λάθεψε για το 1-0!

Κλείσιμο
Από κει και πέρα, οι «πράσινοι» είχαν προβλήματα στις επιστροφές, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να δημιουργήσει δύο πολύ καλές φάσεις για να βρει δίχτυα. Τόσο στην πρώτη ο Γιακουμάκης όσο και στην δεύτερη ο Σαβαντογκό σούταραν άουτ.

Για την ομάδα του Δώνη αυτός που ξεχώρισε με διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν ο Μπουζούκης που με την ενέργεια στο γκολ επισφράγισε την καλή του παρουσία πάνω στο χορτάρι.

Κυνικός και «καμπανάκι» με πρωταγωνιστή Διούδη

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε εξαιτίας και των αρκετών αλλαγών από τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο αλλά παρόλα αυτά βρήκε και δεύτερο τέρμα. Στο 58' και έπειτα από την επιμονή του Τζανδάρη να πιέσει, η μπάλα έφτασε στον Μουνιέ και ο Γάλλος με ωραία πλασέ σημείωσε το 2-0.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, το «τριφύλλι» απειλήθηκε σοβαρά σε δύο περιπτώσεις από τον Λεβαδειακό. Ο Διούδης, όμως, είχε εξαιρετικές αντιδράσεις στα τετ-α-τετ με Σαβατογκό και Νανγκίς, σε φάσεις που η ανασταλτική λειτουργία των «πρασίνων» ήταν κάτω του μετρίου και σίγουρα αυτή η δυσλειτουργία χτυπάει... καμπανάκι, μιας και ο αποψινός αντίπαλος δεν φημίζεται για τις επιθετικές του αρετές και την ποιότητα στην δημιουργία.

Τόσο ο Δώνης όσο και ο Μάντζιος έδωσαν χρόνο και στους υπόλοιπους παίκτες του έμψυχου δυναμικού που υπολογίζουν, το τελευταίο τέταρτο ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα και το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Εξαίρεση η καλή στιγμή του «τριφυλλιού» με τον Εμμανουηλίδη στο 85'.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός παρουσίασε βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με τα πρόσφατα φιλικά σε Κύπρο και Λάρισα αλλά είναι δεδομένο πως χρειάζεται σημαντική ενίσχυση με παίκτες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο στο δημιουργικό κομμάτι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Τζανδάρης, Δώνης, Κουλιμπαλί, Ινσούα , Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης , Μουνιέ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Θεοχάρης, Μαυρομάτης, Κάτσε, Γιόχανσον, Εμμανουηλίδης, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Σέχου, Πίσπας, Στάϊκος.

Λεβαδειακός: Επασί, Ομο, Νανγκίς, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Κρνετα, Σαβαντογκό, Βιντέκερ.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι:  Καραχάλιος, Καθάριος, Αντιλέχου, Σουμπίνιο, Μητρόπουλος, Μαρκόφσκι.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης