Blog Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ σπάνε, οι Ευρωλίγκες… μένουν!

Blog Ολυμπιακός: Τα ρεκόρ σπάνε, οι Ευρωλίγκες… μένουν!

Ο Νίκος Βαρλάς γράφει για την υποχώρηση του Ολυμπιακού στη Μάλαγα, για το μοναδικό, αλλά σημαντικό ζήτημα που έχει να διαχειριστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και για τον Βασίλη Σπανούλη. Η ζωή και η καριέρα του, είναι για… βιβλίο!

eu_3
Ο Ολυμπιακός είχε τόσες ευκαιρίες για να καθαρίσει τη νίκη στην Ανδαλουσία και να κάνει ένα Closing αντάξιο της αξίας και της… φήμης του στην Ευρωλίγκα.

Κι, όμως, δεν τα κατάφερε.

Υπέστη μια ήττα που δεν “πονάει” ιδιαίτερα και η μοναδική ουσιαστική απώλεια είναι η δεύτερη θέση, την οποία κλείδωσε η Φενέρμπαχτσε. Αυτή είναι η βαθμολογική… ιστορία που απορρέει από την ήττα του Ολυμπιακού στη Μάλαγα.

Το βράδυ που ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε – για μια ακόμα φορά – ιστορία.

Κλείσιμο
Βασίλης Σπανούλης: Έγινε ο “Βασιλιάς” των ασίστ!

Οι κόκκινοι έπαιξαν χωρίς τους Πρίντεζη και Παπανικολάου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει πολύ χρόνο στον Τιλί, τον Στρέλνιεκς, τον Μάντζαρη, ο Γουίλτζερ μετά από καιρό είδε… 12 λεπτά συμμετοχής (είχε να αγωνιστεί από το ματς κόντρα στη Ρεάλ στις 9 Φλεβάρη) και ο Μπόμπι Μπράουν έμεινε σχετικά χαμηλά.

Με 13 λεπτά στο ενεργητικό του. Ίσως, αυτό να είναι το μοναδικό θέμα που έχει να λύσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν ο Ολυμπιακός μπει στη μάχη των Playoffs.

Το πως θα καταφέρει να πάρει το μάξιμουμ από το ταλέντο, την ποιότητα και την εμπειρία του Μπράουν, σε μια περιφέρεια με ροτέσιον 5 γκαρντ, που όλοι… θέλουν τον χρόνο τους.



Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση και με πολύ καλό επιθετικό ρυθμό. Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει πιάσει από νωρίς τη μπαγκέτα του και να φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας του και τους… συμπαίκτες του.

Αποδέκτης των δημιουργιών του στο ξεκίνημα… κλασικά ο Μιλουτίνοφ, ενώ καλές ποστ απ φάσεις βρήκε με το “καλημέρα” στην αναμέτρηση ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-11, η Μάλαγα με έξι πόντους του Νέντοβιτς πήρε το προβάδισμα (14-13), αλλά οι κόκκινοι απάντησαν άμεσα και πήραν εκ νέου το προβάδισμα.

Το δεκάλεπτο τελείωσε με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται 19-22 και τον Βασίλη Σπανούλη να γράφει στο τέλος του δεκαλέπτου την τέταρτη ασίστ του στο ματς, γράφοντας ιστορία! Ένα τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη έφερε την ασίστ Νούμερο 1256 για τον Μπίλι, που έγινε ο κορυφαίος Assist Man στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά τα πρώτα 10 λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε 8/8 δίποντα και 10/12 σουτ συνολικά!



Αμυντική Υποχώρηση – Επιθετική… απάθεια


Η εικόνα άλλαξε άρδην στη δεύτερη περίοδο, γιατί ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίζει άμυνα, ήταν πολύ χαλαρός μέσα στο ζωγραφιστό και συνάμα χωρίς τον Σπανούλη, έπεσε κατακόρυφα η δημιουργικότητα και η έμπνευσή του στην επίθεση.
Οι γηπεδούχοι αρχικά με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν με 29-24 και στο 18′ η διαφορά έφρασε τους 10 πόντους (42-32). Ο Όγκουστιν, ο Μπρουκς, ο Σουάρεθ, ο Ντίεθ έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου και αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το σημείο οι πόντοι από λάθη αντιπάλου για τη Μάλαγα ήταν 13-0!

Εντυπωσιακό, αλλά συνάμα… μοιραία φυσιολογικό αν αναλογιστούμε πως σε εκείνη τη καμπή της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε 7 λάθη και η Μάλαγα 0!

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους (47-33) με τρίποντο του ΜακΚάλουμ και αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Το επί μέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο; Η Μάλαγα το κέρδισε με σκορ 25-11!

Για μια ακόμα φορά μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος του μπάσκετ, που προσωπικά τον πιστεύω “τυφλά”. Όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν σωστά στη μια πλευρά του παρκέ, συμβαίνει αργά ή γρήγορα το ίδιο και στην άλλη!

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Στην επίθεση έλλειψη δημιουργίας και κίνησης χωρίς τη μπάλα, ακολούθως κακή αμυντική ισορροπία και η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε και πήγε στο παιχνίδι που… αγαπάει, τις ενδιάμεσες επιθέσεις, παιρνόντας τη μπάλα πανεύκολα μέσα στη ρακέτα, εκεί που τα τελειώματα ήταν ακόμα πιο εύκολα.

Προσέξτε κάποια πραγματάκια που υποδεικνύουν το μέγεθος της ανωτερότητας και της κυριαρχίας της Μάλαγα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πήρε σε αυτό το διάστημα 7 ριμπάουντ και είχε 9/15 δίποντα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχαν 3/9 δίποντα και 1/5 τρίποντα. Με αυτά και με αυτά η ομάδα του Πλάθα είχε +10 κατοχές στα πρώτα 20 λεπτά και το πολύ σπάνιο… Ζερό στα λάθη!


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης