Euro 2016: Η γαλλική αστυνομία θέλει να καταργήσει τη ζώνη των οπαδών

Euro 2016: Η γαλλική αστυνομία θέλει να καταργήσει τη ζώνη των οπαδών

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε αντίθετος και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα μόνο αν υπάρχει πληροφορία για συγκεκριμένο χτύπημα - Δεν τοποθετήθηκε δημοσίως ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών

Euro 2016: Η γαλλική αστυνομία θέλει να καταργήσει τη ζώνη των οπαδών
Το ενδεχόμενο μίας πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας στη διάρκεια του Euro 2016 έχει προκαλέσει πανικό στις γαλλικές αρχές, οι οποίες αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τον κίνδυνο και να μην επιτρέψουν στους επίδοξους τρομοκράτες να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Χαρακτηριστικό είναι το πλάνο που παρουσίασε η γαλλική αστυνομία, η οποία προτείνει την κατάργηση της ζώνης των οπαδών. Δηλαδή της περιοχής όπου μπορούν να συγκεντρώνονται εκτός γηπέδου οι φίλαθλοι των ομάδων.

Η εισήγηση της γαλλικής αστυνομίας κατατέθηκε επισήμως και εγγράφως στο υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ και αφορά το Παρίσι και άλλες 10 πόλεις, οι οποίες θα προσφέρουν τα γήπεδά τους για τη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την επόμενη Παρασκευή (10/6).

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την έκθεση του State Department, «ο μεγάλος αριθμός τουριστών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι, την καθιστά έναν πολύ πιθανό στόχο για τους τρομοκράτες». Στο Παρίσι, οι αρχές έχουν δημιουργήσει τη ζώνη των οπαδών στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, ένα μνημείο που χαρακτηρίζει παγκοσμίως την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Σε όλα τα ματς προβλέπεται η δημιουργία της ζώνης των οπαδών, στο Παρίσι ωστόσο, θα διεξαχθούν 12 παιχνίδια σε δύο μόλις γήπεδα, γεγονός που αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο ενός χτυπήματος, όπως επισημαίνει ο εισηγητής της γαλλικής αστυνομίας. Ο Μπερνάρ Καζνέβ δεν σχολίασε δημοσίως την εισήγηση της αστυνομίας, καθώς εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, εκφράζοντας την άποψή του, δήλωσε ότι η ζώνη των οπαδών και στις 10 πόλεις που θα διεξαχθεί το τουρνουά, θα πρέπει να μείνουν ως έχουν, εκτός και αν οι γαλλικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες για χτύπημα σε συγκεκριμένο σημείο.



Στη Γαλλία υπολογίζουν ότι θα υποδεχθούν πάνω από ένα εκατ. οπαδούς στο διάστημα από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου που θα διαρκέσει η διοργάνωση. Η Γαλλία βρίσκεται ήδη σε καθεστώς έκτακτου συναγερμού, μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα.

Στα γαλλικά γήπεδα θα φιλοξενηθούν πάνω από 2,5 εκατ. φίλαθλοι, σε 51 αγώνες που θα διεξαχθούν σε 10 πόλεις. Πάνω από ένα εκατ. θα είναι οι επισκέπτες από άλλες χώρες. Οι δυνάμεις ασφαλείας που θα αναλάβουν τη φύλαξή τους θα κυμαίνονται γύρω στις 90.000.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης