Στον τελικό Κυπέλλου η Κρίσταλ Πάλας 3-0 την Άστον Βίλα - Τριάρες από Μπάγερν και Νιούκαστλ - Δείτε γκολ από τα γήπεδα της Ευρώπης

Στον τελικό Κυπέλλου η Κρίσταλ Πάλας 3-0 την Άστον Βίλα - Τριάρες από Μπάγερν και Νιούκαστλ - Δείτε γκολ από τα γήπεδα της Ευρώπης

Η Μπάγερν 3-0 την Μάιντς, βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τίτλο -  Αποφασιστικό βήμα για Champions League η Νιούκαστλ με το 3-0 επί της Ίπσουιτς

Στον τελικό Κυπέλλου η Κρίσταλ Πάλας 3-0 την Άστον Βίλα - Τριάρες από Μπάγερν και Νιούκαστλ - Δείτε γκολ από τα γήπεδα της Ευρώπης
Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα παλέψει για τον πρώτο της τίτλο στο θεσμό σε τρεις συμμετοχές, πήρε η Κρίσταλ Πάλας, μετά την επιβλητική νίκη της με 3-0 επί της Άστον Βίλα, στο πρώτο χρονικά ημιτελικό.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο οι «αετοί» έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση, ενώ ο Σαρ, με το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε στη νίκη διαστάσεις θριάμβου.

Η αντίπαλος της στον τελικό θα προκύψει την Κυριακή (27/4), με τη Νότιγχαμ Φόρεστ των δύο Κυπέλλων Αγγλίας σε τρεις τελικούς να αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει κατακτήσει επτά τίτλους στους 13 τελικούς που έχει αγωνιστεί στην διοργάνωση μέχρι σήμερα.

Η Νιούκαστλ, με τον Εντι Χάου ξανά στον πάγκο της, έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Ιπσουϊτς, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής ημέρας στην Premier League, νίκησε εύκολα με 3-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, κάνοντας το αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή της στο Champions League την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Από την πλευρά της η Ιπσουϊτς, που έμεινε με δέκα παίκτες από το 37ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τζόνσον, επιστρέφει στην Championship, μαζί με τις Λέστερ και Σαουθάμπτον. Και οι τρεις προβιβάστηκαν πέρσι και οι τρεις επιστρέφουν ξανά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Συναρπαστικό ήταν το ματς στο Μπράιτον με τους «γλάρους» να παίρνουν στις καθυστερήσεις δύσκολα τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ, που είχε ξανά τον Ντίνο Μαυροπάνο στην αρχική ενδεκάδα της, με 3-2, ενώ και η Φούλαμ πήρε στο τέλος τη νίκη στην έδρα της Σαουθάμπτον με 2-1.

Νωρίτερα, μέτρια ήταν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι κόντρα στη μαχητική Εβερτον, αλλά κατάφερε να πάρει, έστω και δύσκολα, τη νίκη με 1-0, και ανέβηκε έτσι στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενισχύοντας την προσπάθεια της να πάρει ένα από τα «εισιτήρια» για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Το γκολ του Νίκολας Τζάκσον από το 27ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες να έχει στο τέλος ευκαιρίες για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τη σταμάτησαν οι επεμβάσεις του Σάντσες.

Κλείσιμο
Μέτρια ήταν σήμερα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι κόντρα στη μαχητική Εβερτον, αλλά κατάφερε να πάρει, έστω και δύσκολα, τη νίκη με 1-0, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής ημέρας στην Premier League, και ανέβηκε έτσι στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενισχύοντας την προσπάθεια της να πάρει ένα από τα «εισιτήρια» για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Το γκολ του Νίκολας Τζάκσον από το 27ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες να έχει στο τέλος ευκαιρίες για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τη σταμάτησαν οι επεμβάσεις του Σάντσες.

«Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε εύκολα τη Μάιντς με 3-0 στην «Αλιάντς Αρίνα», στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, και χρειάζεται μια ακόμη νίκη στις τρεις τελευταίες «στροφές» της σεζόν για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Με τα γκολ των Σανέ (27'), Ολίσε (40') και Ντάιερ (84') οι Βαυαροί του Βενσάν Κομπανί πήραν τους τρεις βαθμούς και ετοιμάζονται για τη φιέστα του τίτλου.

Από την πλευρά της η κάτοχος του τίτλου Λεβερκούζεν επικράτησε στην «Μπάι Αρίνα» με 2-0 της Αουγκσμπουργκ του Δημήτρη Γιαννούλη και θεωρητικά παραμένει στη διεκδίκηση, αλλά ουσιαστικά ο Τσάμπι Αλόνσο ξέρει καλά πως η σεζόν έχει ήδη κριθεί, με οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπάγερν. Ο Ελληνας αριστερός μπακ των φιλοξενούμενων αντικαταστάθηκε στο 57ο λεπτό.

Στο μεταξύ η Βόλφσμπουργκ, με τον Κώστα Κουλιεράκη ξανά στο αρχικό σχήμα, πλήρωσε την αποβολή του Αρνολντ μόλις στο 24ο λεπτό και ηττήθηκε στην έδρα της με 1-0 από τη Φράιμπουργκ, η οποία παραμένει στη μάχη για μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Τέλος η Ντόρτμουντ στην έδρα της Χόφενχαϊμ προηγήθηκε με τον Γκιρασί (20'), ο οποίος στη συνέχεια αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (34'), ισοφαρίστηκε από τον Χλόζεκ (61'), η Μπορούσια προηγήθηκε ξανά (74' Μπραντ), οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Καντεράμπεκ, αλλά στο 95' ο Αντον της χάρισε την πολύτιμη νίκη με 3-2 και συνεχίζει την προσπάθεια της να προλάβει το «τρένο» που οδηγεί στο Champions League.

Τέλος, η Αϊντραχτ υπερασπίστηκε με το επιβλητικό 4-0 την έδρα της απέναντι στη Λειψία, παραμένοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης και στερώντας από τους φιλοξενούμενους την ευκαιρία για ένα «διπλό» που θα τους έβαζε σε τροχιά Champions League. Να σημειωθεί ότι οι Λειψία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 50΄ ο Μπιτσιαμπού αντίκρισε απευθείας κόκκινη.

Κύπελλο Αγγλίας

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 3-0 (31΄ Έζε, 58΄, 90+4΄ Σαρ)



Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Σίτι 27/4


Premier League (34η αγων.)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 2-1 (7΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 90+4΄ Νούνιες - 18΄ πεν. Ράσφορντ)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα: 2-1 (MD 34, 22/04/2025)


Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 2-2 (3΄ Κίβιορ, 42΄ Τροσάρ - 27΄ Έζε, 83΄ Ματετά)

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 2-2 (MD 34, 23/04/2025)


Τσέλσι-Έβερτον 1-0 (27' Τζάκσον) - Δείτε ΕΔΩ το γκολ

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ 3-2 (13' Αγιάρι, 89' Μιτόμα, 90'+ Μπαλέμπα-48' Κούντους, 83' Σούτσεκ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Νιούκαστλ-Ίπσουιτς 3-0 (45' πεν. Ισακ, 56' Μπερν, 80' Οσούλα) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Σαουθάμπτον-Φούλαμ 1-2 (14' Στέφενς-72' Σμιθ-Ρόου, 90'+ Σεσενιόν) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Γουλβς-Λέστερ 3-0 (33' Κούνια, 56' Λάρσεν, 85' Γκόμες) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γ. 27/04

Λίβερπουλ-Τότεναμ 27/04

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπρέντφορντ 01/05

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 34 αγώνες)
Λίβερπουλ 79 -33αγ.
Άρσεναλ 67
Νιούκαστλ 62
Μάντσεστερ Σίτι 61
Τσέλσι 60
Νότιγχαμ Φόρεστ 60 -33αγ.
Άστον Βίλα 57
Μπράιτον 51
Φούλαμ 51
Μπόρνμουθ 49 -33αγ.
Μπρέντφορντ 46 -33αγ.
Κρίσταλ Πάλας 45
Γουλβς 41
Έβερτον 38
Μάντσεστερ Γιουν. 38 -33αγ.
Τότεναμ 37 -33αγ.
Γουέστ Χαμ 36
----------------------
Ίπσουιτς 21 --Υποβιβάστηκε
Λέστερ 18 --Υποβιβάστηκε
Σαουθάμπτον 11 --Υποβιβάστηκε


Bundesliga (31η αγων.)


Στουτγκάρδη-Χαϊντενχάιμ 0-1 (89' Χόνσακ)

Late Shock For Stuttgart | VFB STUTTGART - HEIDENHEIM | Highlights | Matchday 31 – Bundesliga 24/25


Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 2-0 (13' Σικ, 45' Μπουεντία)

Title-Dream Lives On! | BAYER 04 LEVERKUSEN - FC AUGSBURG | Highlights | MD 31 – Bundesliga 2024/25


Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 3-0 (27' Σανέ, 40' Ολίσε, 84' Ντάιερ)

Olise Scores In Big Win! | FC BAYERN - MAINZ 05 | Highlights | Matchday 31 – Bundesliga 2024/25


Χοφενχάιμ-Ντόρτμουντ 2-3 (61' Χλόζεκ, 90' Καντεράμπεκ-20' Γκιρασί, 74' Μπράντ, 90'+5' Αντον)

90+5! Close Win For BVB! | HOFFENHEIM - BORUSSIA DORTMUND | Highlights | MD 31 – Bundesliga 2024/25


Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 0-1 (49' Ροσενφέλντερ) Δείτε  ΕΔΩ τα στιγμιότυπα

Χόλσταϊν Κίελ-Γκλάντμπαχ 4-3 (15', 90'+ Ματσίνο, 20' Μπέρχαμντσον, 76' Γκίγκοβιτς-60' Γκβανκάρα, 69' Πλεά, 86' Ονορά) Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία 4-0  (21΄, 53΄ Νάουφ, 67΄ Εκιτικέ, 71΄ Κοχ)

HUGE Win For Frankfurt! | EINTRACHT FRANKFURT - RB LEIPZIG | Highlights | Matchday 31 – Bundesliga


Μπόχουμ-Ουνιόν Βερολίνου 27/04

Βέρντερ Βρέμης-Ζανκτ Πάουλι 27/04

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 75

Λεβερκούζεν 67

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 55

Φράιμπουργκ 51

Λειψία 49

Ντόρτμουντ 45

Μάιντς 47

Βέρντερ Βρέμης 45 -30αγ.

Γκλάντμπαχ 44

Άουγκσμπουργκ 43

Στουτγκάρδη 41

Βόλφσμπουργκ 39

Ουνιόν Βερολίνου 35 -30αγ.

Ζανκτ Πάουλι 30 -30αγ.

Χοφενχάιμ 30

Χαϊντενχάιμ 25

Χόλσταϊν Κίελ 22

Μπόχουμ 20 -30αγ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS για τα τρένα - Δείτε βίντεο

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας - Οι ληστείες, η απαγωγή, η κοινή πορεία με τον καταζητούμενο αδελφό του

Άτυπη «σύνοδος κορυφής» για το ουκρανικό στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα - Οι συναντήσεις των ηγετών με τον Ζελένσκι και οι δηλώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή