Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια που επέστρεψε μετά από καιρό στη δράση θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στον 1ο γύρο απέναντι στην Καμίλα Οσόριο από την Κολομβία.
H Οσόριο είναι στο Νο61 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει δύο ήττες από τη Μαρία Σάκκαρη. Το 2022 στο Νότιγχαμ και το 2023 στο Σαν Ντιέγκο.
Εάν η Ελληνίδα προκριθεί στον 2ο γύρο κληθεί να αντιμετωπίσει την νικήτρια από το ζευγάρι ανάμεσα στην Ουκρανή, Ανχελίνα Καλίνινα και την Τυνήσια, Ονς Ζαμπέρ, που και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση.
Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την Ισπανίδα Έμα Ναβάρο που είναι στο Νο.8 στο ταμπλό, ενώ στον 4ο γύρο με την Ντάρια Κασάτκινα , Νο.9 στο ταμπλό, αλλά και με την Γιούλια Πουτίντσεβα.
Στα προημιτελικά θα παίξει με την Ίγκα Σβιόντεκ. Αναμφίβολα είναι δύσκολη κλήρωση για την Μαρία Σάκκαρη η οποία πρέπει να είναι σε καλό επίπεδο για να συνεχίσει και μετά τον 2ο γύρο.