Volley League: Πρωτιά με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον Ολυμπιακό - Δείτε βίντεο

Volley League: Πρωτιά με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον Ολυμπιακό - Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο 4ο σετ με 6 πόντους αλλά με μυθικό Ερνάντες επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού εξασφαλίζοντας την 1η θέση στην κανονική διάρκεια 

MixCollage-25-Feb-2024-12-02-AM-291
Από τον... παράδεισο, στην «κόλαση» και πάλι στον «παράδεισο» βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχοντας προβάδισμα με 2-1 βρέθηκαν στο -6 στο 4ο σετ, που αν το έπαιρναν οι Πειραιώτες θα έπαιρναν και την πρωτιά, αλλά με μια επική ανατροπή και έχοντας σε απίστευτη βραδιά τον μυθικό Ερνάντες επικράτησαν με 3-1 (25-19, 23-25, 26-24, 25-23) και εξασφάλισαν την πρώτη θέση στη Volley League και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czdn3qwwnsft)


Με «όπλο» το σερβίς, άνετο 1-0 ο Παναθηναϊκός
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ πιο δυνατά και με όπλο το σερβίς του Βουλκίδη έκαναν άμεσα ένα 5-0. Μια διαφορά που κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση ως το τέλος για να φτάσουν στο 25-19. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι κράτησαν εξαιρετικά στην υποδοχή κυρίως με τους Πρωτοψάλτη και Κόβαρ, ενώ ο Ιερεθουέλο έβγαζε τους συμπαίκτες του με μονό ή και καθόλου μπλοκ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη ουσιαστικά δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να μπουν στο παιχνίδι και θα λέγαμε πως έχασαν το σετ με κάτω τα χέρια.

Ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και 1-1 ο Ολυμπιακός
Κλείσιμο
Το δεύτερο σετ δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πρώτο. Μπορεί όσον αφορά το σερβίς να ήταν πάνω-κάτω το ίδιο, καθώς άσους έπαιρνε μόνο ο Παναθηναϊκός, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και ήταν μέσα στον αγώνα από το ξεκίνημα. Οι Πειραιώτες μάλιστα πήραν για πρώτη φορά διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 3 πόντους (17-20), αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση κάνοντας το 20-20. Από εκείνο το σημείο, όπως ουσιαστικά και σε όλο το διάστημα του σετ είχαμε ένα ντέρμπι, με τον Πρωτοψάλτη στο 23-23 να κάνει λάθος σερβίς και στην συνέχεια ο Ρανγκέλ δεν συνδυάστηκε καλά με τον Ιερεθουέλο και ο Κουμεντάκης στην κόντρα επίθεση έκανε το 23-25 και το 1-1 για τους «ερυθρόλευκους».

«Χρυσή» αλλαγή ο Πετρέας και 2-1
Μεγάλο ήταν το ντέρμπι και στο 3ο σετ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά έχοντας μια διαφορά που έφτασε νωρίς τους 3 πόντους (7-4) που κράτησε μέχρι και το 16-13. Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε η αντίδραση των φιλοξενούμενων που κλείνοντας στο φιλέ μείωσαν σε 17-16, ενώ στην συνέχεια ισοφάρισαν και σε 21-21. Οι Πειριώτες μπόρεσαν να περάσουν και μπροστά με 22-23 και να φτάσουν και σε σετ μπολ που ουσιαστικά θα ήταν πρωτιά στην κανονική διάρκεια μπολ αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Μίλωνα με 3-0 ή 3-1. Στο 24-24 ο Ανδρεόπουλος έβαλε στο σερβίς τον Πετρέα αντί του Κόβαρ και ο έμπειρος Έλληνας κεντρικός με δύσκολο αρχικά σερβίς και επίθεση του Ερνάντες και άσο που αρχικά δόθηκε άουτ αλλά με βίντερο τσεκ δόθηκε μέσα, έκανε το 26-24 για το «τριφύλλι» και το 2-1.

Απίστευτη ανατροπή από το -6 και μεγάλη νίκη για τους «πράσινους»
Στο 4ο και όπως εξελίχθηκε τελευταίο σετ, ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς μπροστά και πιέζοντας στο σερβίς, κατάφερε να πάρει μια διαφορά που έφτασε και στο +6 (13-19) δείχνοντας έτοιμος για το 2-2 που θα του έδινε και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Στο σημείο εκείνο όμως μια λάθος επίθεση έκανε το 14-19, με τον Παγένκ να δέχεται κόκκινη για διαμαρτυρία. Ο Σλοβένος διαμαρτυρήθηκε χωρίς λόγο καθώς η ομάδα του είχε πάρει εξαιρετικά μεγάλη διαφορά, ο Ερνάντες πήγε στο σερβίς και με συνεχόμενους άσους και δύσκολα σερβίς έκανε το 19-19 βάζοντας «φωτιά» στο Μετς. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το 23-23, με τον Τζούριτς να κάνει λάθος σερβίς και τον Ερνάντες με μπλοκ να διαμοπρφώνει το 25-23 μέσα σε αποθέωση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czdn6msnnes9)



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Φουλ του διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ: Φωνές και αψιμαχίες μετά την υποψηφιότητα Γεροβασίλη - Το υπονοούμενο Κασσελάκη

Καιρός - Μαρουσάκης: Ζώνη καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα - Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του με καραμπίνα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης