Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης 70-73: Με Τολιόπουλο οι Θεσσαλονικείς έβαλαν τέλος στο πράσινο αήττητο!

Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης 70-73: Με Τολιόπουλο οι Θεσσαλονικείς έβαλαν τέλος στο πράσινο αήττητο!

Ένας τρομερός και ψυχωμένος Άρης έβαλε τέλος στο αήττητο του Παναθηναϊκού AKTOR στην Stoiximan Basket League - Ο Τολιόπουλος έριξε την χαριστική βολή στο τέλος με δύο μεγάλα τρίποντα, άστοχος στο τριποντο για την παράταση ο Καλαϊτζάκης

6105514
Ήταν δίκαιο για τον Άρη και έγινε πράξη! Στο ματς της 17ης αγωνιστικής ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ και εξαργύρωσε την ανωτερότητά του με μια σπουδαία νίκη! Μάλιστα με αυτή τη νίκη οι «κίτρινοι» υποχρέωσαν το «τριφύλλι» και στην πρώτη φετινή τους ήττα στην Stoiximan Basket League.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyxbky4sazy1)


Σε... μπελάδες έβαλε τον Παναθηναϊκό AKTOR η άμυνα του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Συγκεκριμένα είχε υποχρεώσει τους «πράσινους» σε μόλις 6 πόντους στα πρώτα επτά λεπτά του ματς (6-17) τους οποίους είχε σημειώσει όλους ο Κώστας Αντετοκούνμπο! Ο Έλληνας σέντερ είχε 2/3 δίποντα, ενώ 0/5 όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των «πρασίνων» ενώ είχαν υποπέσει και σε τέσσερα λάθη. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο όλα όσα τους έδωσαν οι γηπεδούχοι και φρόντισαν να γίνουν τα αφεντικά του δεκαλέπτου (10-25), έχοντας αιφνιδιάσει στο έπακρο τον Παναθηναϊκό.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx93fyop5ah)


Για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη τα είχε πάει εξαιρετικά και η second unit που ήρθε από τον πάγκο με τον Τζόναθαν Σταρκς να είχε 8 πόντους (2/3τρ.) και να ήταν ο υπεύθυνος γι ατο +15 του Άρη (10-25) στο δεκάλεπτο. Έχοντας 8/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 12 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα. Αντίθετα οι «πράσινοι» είχαν 3/11 εντός παιδιάς και 5 λάθη! Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στο +19 (10-29) με την έναρξη της 2ης περιόδου, δείγμα της απόλυτης κυριαρχίας των «κιτρίνων» στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx9aj73e4fl)


Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον ρυθμό και το παιχνίδι, έχοντας μετατρέψει τον Παναθηναϊκό στην ομάδα που θα «κυνηγούσε» στο σκορ. Η είσοδος του Καλαϊτζάκη προσπάθησε να αφυπνίσει ομάδα και εξέδρα και ανεβάζοντας συνολικά το «τριφύλλι» την ένταση στην άμυνα, μείωσε σε 34-39 στο 19'. Ουσιαστικά είχε πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 24-10 με το οποίο κατάφερε να επιστρέψει ξανά στο ματς. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να δέχεται 29 πόντους σε 11 λεπτά και μόλις 10 στα τελευταία εννέα της 2ης περιόδου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx9gmjnbc41)


Στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει 10/19 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8/12 βολές με πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα του Άρη, ενώ «γέμισε» την στατιστική με 13-5 ριμπάουντ, 9 ασίστ αλλά και 11 λάθη! Αντίστοιχα ο Άρης είχε 11/21 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 2/4 βολές, 8-7 ριμπάουντ, 6 ασίστ για 6 λάθη αλλά και 7 κλεψίματα.


Στη συνέχεια το επιμέρους σκορ έγινε... 32-10 για τον Παναθηναϊκό έχοντας επιστρέψει ολοκληρωτικά στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα με 42-39 στο 22'. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν και το σημείο κλειδί ώστε να αποκτήσει τα ηνία του αγώνα το «τριφύλλι» και να είχε στα χέρια του τον έλεγχο του ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyxanje3kbh5)


Η διαφορά έφτασε στο +8 (57-49) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (57-51), δείγμα και της αλλαγής σκηνικού στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Καλαϊτζάκης και Γκραντ ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το πράσινο come back και την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.


Βέβαια στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Άρης αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό και με 7-0 σερί πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με 57-58 στο 32'. Η απάντηση ήρθε άμεσα για το 62-58 των «πρασίνων» στο 35' αλλά οι «κίτρινοι» αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να... πεθάνουν στο ΟΑΚΑ.καθώς με δικό τους 5-0 πήραν εκ νέου προβάδισμα με 62-63 τρία λεπτά πριν από το τέλος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyxao934c5y1)


Το ματς είχε μετατραπεί σε πραγματικό ντέρμπι για γερά νεύρα, με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί και τον Άρη να βρίσκει ένα δύσκολο τρίποντο με τον Τολιόπουλο στο 38' για το +6 του Άρη (62-68). Ο ίδιος παίκτης έγραψε και το 62-71 και πάλι με μεγάλο τρίποντο αλλά ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά και να αποκτήσει την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση αλλά το τρίποντο του Καλαϊτζάκη δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 34-39, 57-51, 70-73

Ειδήσεις σήμερα:

Influencers, οι νέοι σερίφηδες του Διαδικτύου: Η live σύλληψη με Κοψιάλη και οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

Λιθουανία: Προσγείωση θρίλερ για 179 επιβάτες - Το αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο και έπεσε σε λάσπες

Κερατσίνι: Στις φυλακές Τριπόλεως θα μεταφερθεί ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης