Παναθηναϊκός: Παρουσιάζεται ο Τερίμ - Το προξενιό του Ατζούν, οι πρώτες κινήσεις και οι μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Παρουσιάζεται ο Τερίμ - Το προξενιό του Ατζούν, οι πρώτες κινήσεις και οι μεταγραφές

Αυτά που θέλει ο Τούρκος για τον δικό του Παναθηναϊκό - Το σύστημα και τα πρόσωπα

terim
Από το απόγευμα της Τρίτης (26/12) ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός άλλαξε σελίδα. Ο Γιάννης Αλαφούζος απέλυσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Φατίχ Τερίμ

Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε και ο Τούρκος έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη. Έβγαλε αμέσως το πολυτελές κοστούμι του και τα πανάκριβα γυαλιά ηλίου του, φόρεσε τις φόρμες του Παναθηναϊκού και προπόνησε την ομάδα στο Κορωπί. 



Ο Τούρκος κέρδισε τους πάντες από την πρώτη ημέρα, ξεκίνησε να βάζει κανόνες, έκανε άλλες δύο προπονήσεις και πρόλαβε να πάει στο ΟΑΚΑ για να δει τον φίλο του και πατριώτη του, Εργκίν Αταμάν, να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα για την Euroleague. 

6070667
6070673


Στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με την είσοδό του σήκωσε το χέρι για να χαιρετήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και πήρε αρκετά χειροκροτήματα από το κοινό. 

Ένα κοινό που την Τετάρτη και για 1,5 μήνα ακόμη δεν θα δει ο Τερίμ στο "Απόστολος Νικολαϊδης" αφού τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι άδεια με απόφαση της κυβέρνησης. 

Κλείσιμο
Ένα κοινό που χειροκρότησε δειλά τον Τερίμ αλλά λίγο πριν ο Παναθηναϊκός "υποτάξει" τους Σέρβους του Αστέρα αποθέωσε με την καρδιά και την ψυχή του τον Σέρβο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Άσχετα εάν δεν ήταν εκεί... 

6069864


Όλα αυτά ήταν μια... πρόγευση για την εποχή Τερίμ. Αυτή αρχίζει από το μεσημέρι (15:00) της Παρασκευής επίσημα. Στην Εθνική Πινακοθήκη και στην αίθουσα του Ιδρύματος Ωνάση ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου θα παρουσιάσει επίσημα σε Έλληνες και Τούρκους δημοσιογράφους τον 70χρονο τεχνικό. 

Έναν τεχνικό που δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις αλλά για να έρθει στην Αθήνα, αυτή τη φορά για να δουλέψει, χρειάστηκε κάποιος να κάνει το προξενιό. 

Το έκανε ένας άνθρωπος που ξεκίνησε ως ρεπόρτερ, που πάντα αγαπούσε το ποδόσφαιρο, αλλά με τα χρόνια έγινε μεγάλο όνομα στην τηλεόραση της Τουρκίας και στην Ελλάδα τον γνωρίζουμε ως τον «Mr. Survivor».

ατζο


Είναι ο Ατζούν Ιλιτζαλί, που σύντομα όπως αναφέρουν όχι οι φήμες αλλά το ρεπορτάζ, θα μπει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της ΠΑΕ του Βόλου. 

Ο Ατζούν λοιπόν αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ συναντήθηκαν στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη και εκείνος έκανε το προξενιό. 

«Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ είναι πολύ στενοί φίλοι μου. Με τον Γιάννη Αλαφούζο έχουμε συνεργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το πρόγραμμα Survivor, εδώ και έξι χρόνια. Αλλά δεν έχουμε άλλη συνεργασία εκτός από αυτό.

Το όνομα του Τερίμ το ανέφερα σε μία συνάντηση που είχα με τον Αλαφούζο. Ναι, ήμουν ο ενδιάμεσος στη συμφωνία τους. Η συζήτηση τους πραγματοποιήθηκε στο σπίτι μου στην Κωνσταντινούπολη. Με το αποτέλεσμα να έχουμε γίνει και οι τρεις συνεργάτες. Είμαι χαρούμενος εάν είχα μερίδιο στη συμφωνία ενός τόσο επιτυχημένο προπονητή, όπως ο Φατίχ Τερίμ» είπε ο Ατζούν σε ΜΜΕ της Τουρκίας ενώ θέλησε να σχολιάσει και τα πεπραγμένα του Γιοβάνοβιτς:

«Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός δεν στέφθηκε πρωταθλητής χάνοντας διαφορά μεγαλύτερη των δέκα βαθμών. Φέτος, όντως είναι δεύτερος στη βαθμολογία, αλλά δεν έχει νικήσει ούτε σε ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα για 14 χρόνια.

6070085
6070079


Δεν μπόρεσε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και τερμάτισε τέταρτος στον όμιλο του Europa League. Έχασε από τη Μακάμπι Χάιφα, που δεν λειτουργεί ομαλά εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που διψάει για επιτυχία.

Επειδή το ζητούμενο είναι το πρωτάθλημα, δεν είναι παράξενο που ο Αλαφούζος στράφηκε στον Φετίχ Τερίμ, ο οποίος έχει πετύχει στην καριέρα του και έχει αποδείξει ποιος είναι».

Αυτά είπε ο Ατζούν Ιλιτζαλί αλλά είπε και πολλά και ο Φατίχ Τερίμ. Σε ποιους; Στους παίκτες της νέας του ομάδας. Για να τους φέρει πιο κοντά του, τους ενημέρωσε ότι δεν θα πηγαίνουν πριν τα εντός έδρας παιχνίδια στο ξενοδοχείο από το βράδυ της προηγούμενης του αγώνα αλλά θα μένουν στα σπίτια τους. 

Τους είπε ότι θέλει η ομάδα του να τρέχει και να πιέζει πιο πολύ. Θέλει επίθεση-φωτιά και παίκτες που να πέφτουν για την ομάδα και για εκείνον στη φωτιά. 

6070095


Εκείνος θα δίνει το σύνθημα, θα εμπνέει και εκείνοι θα ακολουθούν. Ο μεγάλος στόχος είναι μετά από 14 χρόνια ο Παναθηναϊκός να στεφτεί πρωταθλητής. 

Τι άλλο θέλει; Οι παίκτες του να μην φοβούνται και να δείχνουν στον αντίπαλο ότι κατέβηκαν μόνο για να κερδίσουν. Περιμένουμε να δούμε το αγαπημένο του 4-1-4-1 και μια ομάδα να πατάει πιο γερά στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και να την νιώθει ο ... απέναντι. 

Ο Φατίχ Τερίμ ή "καμπανταγί" θέλει όμως και μεταγραφές. Θα μιλήσει με τον Γιάννη Παπαδημητρίου αλλά και το επιτελείο του και θα αποφασίσει. Θέλει σίγουρα ένα στόπερ. Θα κινηθεί και για χαφ και για ότι άλλο πει ο Τούρκος.

Ο Κλεϊνχέισλερ έφυγε και ίσως υπάρχει και συνέχεια στις αποχωρήσεις. Τώρα όσο αφορά αυτούς που θα έρθουν το όνομα του Τάσου Μπακασέτα και εκείνο του Δημήτρη Κουρμπέλη "ακούγονται" έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και ίσως συζητηθούν και μέσα ενώ ο Τερίμ κοιτάζει και παίκτες που είχε κυρίως στη Γαλατά και έχει άποψη για αυτούς. 

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Δεν υπάρχει βιασύνη. Ο Τούρκος θέλει προσθήκες ουσίας και παίκτες που θα τον βοηθήσουν να "σπάσει" την κατάρα 14 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Απολύθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο πορνό με τη σύζυγό του

Η βαθμολογία της EuroLeague μετά τη 10η νίκη του Παναθηναϊκού και τα «διπλά» Ρεάλ, Βίρτους, Φενέρ και Μακάμπι - Δείτε βίντεο

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τους κρατούμενους που έκαναν... ρεβεγιόν στον Κορυδαλλό με φαγητά και μπύρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης