Η κορυφαία 11άδα της χρονιάς - Ισοψήφισαν για τη θέση του φορ οι Ιωαννίδης - Μπακαμπού στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ

Η κορυφαία 11άδα της χρονιάς - Ισοψήφισαν για τη θέση του φορ οι Ιωαννίδης - Μπακαμπού στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ

Στα ετήσια βραβεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών  η κορυφαία ενδεκάδα περιελάμβανε 4 παίκτες της ΑΕΚ, 2 του Ολυμπιακού και 2 του Παναθηναϊκού - Καλύτερος Έλληνας ο Ιωαννίδης και ξένος ο Πινέδα - Κορυφαίος προπονητής ο Αλμέιδα και νέος παίκτης ο Κωνσταντέλιας

Endekada
Έγινε γνωστή στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ η κορυφαία 11άδα της σεζόν. Κάτω από τα δοκάρια σε αυτήν την 11άδα ήταν ο Μπρινιόλι, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Δεξί μπακ ο Ροντινέι του Ολυμπιακού. Ο ένας στόπερ ήταν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ και ο άλλος ο Μουκουντί από την ΑΕΚ και αριστερός μπακ ο Εσχάν Χατζισαφί, επίσης από την ΑΕΚ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx9un6uokjjl)


Εξάρι ήταν ο Ρούμπεν Πέρεθ από τον Παναθηναϊκό. Στο κέντρο οι Πινέδα και Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, μπροστά τους ο Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ και στην επίθεση ο ένας παίκτης ήταν ο Λιβάι της ΑΕΚ και στην άλλη θέση ισοψήφισαν ο Μπακαμπού του Ολυμπιακού και Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού. Για αυτό και αν και μιλάμε για 11άδα ήταν 12 οι παίκτες που βραβεύτηκαν.

Κλείσιμο
Κορυφαίος Έλλληνας ποδοσφαιριστής ο Φώτης Ιωαννίδης και ξένος ο Ορμπελίν Πινέδα

Ioannidis


Ωστόσο ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτός που κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή της περσινής σεζόν, με τον αντίστοιχο τίτλο να πηγαίνει στονΜεξικανό μέσο της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα.

Pineda2


Δάκρυσε η μητέρα του Κουλιεράκη

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx9u6b660ogx)

Η Κασσιανή Πατρικάκη, μητέρα του 20χρονου Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, ήταν παρούσα στην ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ. Τη στιγμή που ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ ανέβηκε επί σκηνής για να πάρει το βραβείο του ως μέλος της κορυφαίας 11άδας και ευχαριστούσε την οικογένειά του, η μαμά του λύγισε συναισθηματικά και δάκρυσε! Δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας για το παιδί της και για το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, παρότι η ίδια ήθελε να γίνει τενίστας όταν ήταν μικρός!



Τιμήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την προσφορά της με την πρωτοποριακή υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής

Gavalas2


Ο ΠΣΑΠΠ στο πρόσωπο του Νίκου Γαβαλά τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε τυφλούς που πρωτοξεκίνησε από έναν αγώνα με τον Άρη.
Η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, στη 2η αγωνιστική των Play -Offs της Stoiximan Super League 1. Μία καινοτόμος κίνηση που έκανε τον Ολυμπιακό - όπως ανέφερε σχετικά ο πειραϊκός σύλλογος στην ενημέρωσή του - την πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που έδωσε τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να παρακολουθούν ισότιμα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ακουστική περιγραφή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx9uvv4lx9ax)


Στους αγώνες της ομάδας υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούμενο από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών για τις ανάγκες της περιγραφής. Παράλληλα, προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκίνησε και η εκπαίδευση φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (ΕΜΠΟ), οι οποίοι μετέχουν ενεργά στην περιγραφή και την πλήρη, κατανοητή από τυφλά άτομα, προφορική αποτύπωση των αγώνων. Στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης των βραβείων του ΠΣΑΠΠ η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμήθηκε για την προσφορά της και για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους των Ερυθρόλευκων ο Νίκος Γαβαλάς.

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ο Κωνσταντέλιας

Delias


Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον Γιάννη Κωνσταντέλια με τον νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να έχε την τιμητική του στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ. Και την είχε γιατί όχι μόνο μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του περσινού πρωταθλήματος, αλλά αναδείχθηκε και καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx9vecfm4g9t)


Κατά την βράβευσή του ο μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου του βορρά» τόνισε τα εξής: «Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ που με έχει μεγαλώσει και έφτασα εδώ πέρα, ευχαριστώ και την οικογένειά μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια για να είμαι ήρεμος και να μπορώ να το απολαμβάνω. Θέλω να δώσω μία συμβουλή στα νέα παιδιά, να μην εκβιάζουν το ποδόσφαιρο αλλά να το χαίρονται μέσα από την καρδιά τους, να ενθουσιάζονται κάθε μέρα γι' αυτό που κάνουν».

Κορυφαίος προπονητής ο Αλμέιδα 

Almeida


Στην εξαιρετική βραδιά των βραβείων του ΠΣΑΠΠ που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, μια από τις κατηγορίες που ξέραμε σε μεγάλο βαθμό τον νικητή, ήταν αυτή του καλύτερου προπονητή της χρονιάς. Και τον ξέραμε καθώς δύσκολα θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με τους ποδοσφαιριστές να τον ψηφίζουν ως καλύτερο.

Μιλώντας στο πλαίσιο των βραβείων ο τεχνικός της ΑΕΚ επισήμανε: «Καλησπέρα σας. Τα βραβεία για τους αθλητές ή τους πρώην αθλητές είναι σαν μία αγκαλιά, σαν ένα χάδι στη ψυχή. Αυτό είναι που μένει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα το γκρουπ των παικτών που προπονώ γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Να μοιραστώ το βραβείο με το υπόλοιπο staff. Να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο της ΑΕΚ για την αγάπη. Επίσης τον ιδιοκτήτη της ομάδας και τους διοικούντες και κάθε έναν απ' όσους μετέχουν στην ομάδα. Η οικογένειά μου είναι πάντα όπου είμαι εδώ. Έχει αρκετό καιρό που γνωρίζω τον κόσμο μέσα από το ποδόσφαιρο. Δεν παύω να είμαι εκπρόσωπος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Θέλω να μοιραστώ το βραβείο με τους 2 συνυποψήφιους μου.

Μία νίκη παραπάνω δεν κάνουν έναν άνθρωπο πιο πάνω από έναν άλλον. Θέλω να υποστηρίζω ένα πιο υγιές και πιο καλό ποδόσφαιρο. Μακάρι το ποδόσφαιρο να δώσει περισσότερο φως την κοινωνία που ζούμε. Να μην μείνουμε μόνο στα λόγια. Κάθε ένας από εμάς να βάλει το δικό του λιθαράκι. Σας ευχαριστώ όλους και ελπίζω και την επόμενη χρονιά να είμαι προσκεκλημένος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Ελλάδα. Μία μπάλα μπορεί να ενώσει διαφορετικές τάξεις και πολιτισμούς και να μας κάνει καλύτερους όλους».


Ειδικά βραβεία από τον ΠΣΑΠΠ για τους πτυχιούχους Σβαμπ και Στράντζαλη

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx9su9ipd19t)


Και στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΠΠ εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, δόθηκε βάρος και στο ανθρώπινο. Για τον λόγο αυτό μια από τις κατηγορίες ήταν και οι βραβεύσεις ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών που πέτυχαν στις σπουδές τους. Τέτοιο βραβείο πήρε ο Στέφαν Σβαμπ και η Κωνσταντίνα Στράντζαλη.

Αρχικά ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε εξ αποστάσεως τις σπουδές του παίρνονταςπτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο αθλητικό management ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΠΠ για τα λόγια του, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον ΠΑΟΚ που με στήριξε. Δεν είναι εύκολο να σπουδάζεις κάνοντας καριέρα, αν θες κάτι όλα είναι πιθανά. Εμείς θα σταματήσουμε το ποδόσφαιρο, είμαστε νέοι στη ζωή ωστόσο και πρέπει να κάνεις πράγματα μετά. η εκπαίδευση είναι σημαντική και κάνει καλύτερο τον κόσμο».

Από την πλευρά της η Στράντζαλη που συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τον ΠΑΟΚ και τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης επισήμανε: «Κρύβονται τέσσερα χρόνια μεγάλου κόπου και ιδρώτα, είχα βάλει στόχο να τις ολοκληρώσω σε τέσσερα χρόνια και τα κατάφερα. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου και με στήριζε. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς αυτούς και θέλω να συμβουλεύσω όσους με ακούν και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, να ενδιαφέρονται και να συνεχίζουν να παλεύουν και εκτός γηπέδου, το ποδόσφαιρο σταματά θέλοντας και μη, πρέπει να έχουμε φροντίσει να βάλουμε γερά θεμέλια για το μέλλον μας».

Το μήνυμα Τσιλιανίδη με ατάκα Κωφίδη για τον... Μέσι και τον Κριστιάνο

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cx9t5vhw6881)


Ο Τσιλιανίδης είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται εδώ και χρόνια για το ήθος του και τη στάση του εντός και εκτός γηπέδων. Ως μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ είχε στείλει ένα πολύ ξεχωριστό «μήνυμα» και με μία εξαιρετική κίνηση.

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου ξύρισε το κεφάλι του σε ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που δίνουν τη «μάχη» τους για αυτήν την ασθένεια και στην αναμέτρηση των Κρητικών με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου και πέρασε ως αλλαγή στο 72', κέρδισε το χειροκρότημα όλων. Ο ίδιος μιλώντας στο περιθώριο της ειδικής βράβευσής του από τον ΠΣΑΠΠ μίλησε κάνοντας χρήση παλαιότερης φράσης του Σάββα Κωφίδη: «Θέλω να τονίσω ότι η ουσία της βράβευσης είναι η κίνηση και όχι το πρόσωπο. Να δοθεί σημασία στο μήνυμα της κίνησης. Δεν ήθελα ποτέ κανένας να σκεφτεί ότι προσπάθησα να έχω προσωπική δημοσιότητα για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα αλλά τελικά αποδείχθηκε χαζή σκέψη με τα μηνύματα που έλαβα.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές κάθε Σαββατοκύριακο γινόμαστε οι ήρωες των παιδιών στο γήπεδο ενώ οι ήρωες είναι εκτός γηπέδου και παλεύουν καθημερινά. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και για να χρησιμοποίησω τη φράση του Σάββα Κωφίδη που θαυμάζω πολύ: 'Φανταστείτε ο Μέσι και ο Ρονάλντο αντί να διαφήμιζαν πατατάκια να μιλούσαν για τους βομβαρδισμούς στη Συρία».

Αναλυτικά όλοι οι κορυφαίοι της βραδιάς
Καλύτερος Έλληνας: Ιωαννίδης Φώτης (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος ξένος: Ορμπελίν Πινέδα (ΑΕΚ)

Καλύτερος νέος: Κωνσταντέλιας Γιάννης (ΠΑΟΚ)

Καλύτερος προπονητής: Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Πρώτος Σκόρερ: Σεντρίκ Μπακαμπού (Ολυμπιακός)

Καλύτερος Έλληνας εξωτερικού: Δουβίκας Τάσος (FC Utrecht)

Καλύτερος διαιτητής: Μανούχος Βαγγέλης

Καλύτερη ενδεκάδα
Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός), Ρόντινεϊ (Ολυμπιακός), Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Μουκουντί (ΑΕΚ), Χατζισαφί (ΑΕΚ), Ρούμπεν Πέρεθ (Παναθηναϊκός), Πινέδα (ΑΕΚ), Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Γκαρσία (ΑΕΚ), Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Μπακαμπού (Ολυμπιακός).

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Καλύτερη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια: Γιαννακά Βάσια (ΠΑΟΚ)

Καλύτερη ξένη ποδοσφαιρίστρια: Rybanska Nikola (ΟΦΗ)

Καλύτερη τερματοφύλακας: Νάση Ζωή (Τρίκαλα)

Καλύτερη νέα ποδοσφαιρίστρια: Χαλατσογιάννη Γεωργία (ΠΑΟΚ)

Πρώτη σκόρερ: Νίκολα Ριμπάνσκα (ΟΦΗ)

Καλύτερος προπονητής: Κανάτας Λευτέρης (ΠΑΟΚ)

Καλύτερη ελληνίδα του εξωτερικού:Σαρρή Βεατρίκη (Brighton & Hove Albion F.C.)

Super League 2, Α' όμιλος
Καλύτερος Έλληνας: Κυνηγόπουλος Παναγιώτης (Athens Kallithea)

Καλύτερος Τερματοφύλακας: Κατσίκας Παναγιώτης (Πανσερραϊκός)

Καλύτερος ξένος: Jubitana Denzel (Ηρακλής)

Καλύτερος νέος: Σοφιανός Μάριος (Πανσερραϊκός)

Καλύτερος προπονητής: Δερμιτζάκης Παύλος (Πανσερραϊκός)


Super League 2, Β' όμιλος
Καλύτερος Έλληνας: Ογκμπόε Μάριος (ΑΕΛ)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Ταΐρης Δημήτρης (Καλαμάτα)

Καλύτερος ξένος: Talal Madih (ΑΕ Κηφισιά)

Καλύτερος νέος: Bah Algassime (Ολυμπιακός Β’)

Καλύτερος προπονητής: Πετράκης Γιώργος (ΑΕ Κηφισιά)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο κατακόρυφο η αγωνία για την 4η απελευθέρωση ομήρων - Η Χαμάς χωρίζει παιδιά από μητέρες

Διδυμότειχο: Δωρεά 100.000 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Γενικό Νοσοκομείο

Συζήτηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο - «Έχουμε ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης