Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR - Βαλένθια 90-73: Επίδειξη δύναμης και 4η σερί νίκη - Βίντεο

Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR - Βαλένθια 90-73: Επίδειξη δύναμης και 4η σερί νίκη - Βίντεο

Στο 6-4 στις νίκες οι πράσινοι  που πέτυχαν 10 (από τα 12) τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο - Κορυφαίος ο Λεσόρ

sloykas
Με... σπασμένα φρένα συνεχίζει ο Παναθηναϊκός AKTOR στην Euroleague, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα και τις καλές εμφανίσεις!

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ απέναντι στη Βαλένθια η οποία με τη σειρά της βρέθηκε να μετράει τέσσερις σερί ήττες!



Ουσιαστικά οι «πράσινοι» μετέτρεψαν ένα (θεωρητικά) επικίνδυνο παιχνίδι σε «one team show» στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Και μάλιστα με διαφορές που ξεπερνούσαν τους +20 πόντους, δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.


Κλείσιμο

Μπορεί στην τελευταία περίοδο η Βαλένθια να μείωσε έως και τους 9 πόντους έχοντας εκμεταλλευτεί τα λάθη και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα ωστόσο οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν και χάρη στον εξαιρετικό Κώστα Σλούκα (12π., 9ασ.), τον Ματίας Λεσόρ να είναι εκ νέου κομβικός (17π., 6ριμπ.) και τον Τζέριαν Γκραντ να είναι για ένα ακόμα ματς «λίρα εκατό» (13π., 3ασ.).

Πλέον ο Παναθηναϊκός AKTOR «κοιτάζει» τα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν κόντρα σε Παρτίζαν και Αναντολού Εφέςς πριν υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Βαλένθια
«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας ακατάπαυστα έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο Σλούκας δημιουργούσε για την ομάδα του έχοντας 4 ασίστ στις... τέσσερις πρώτες επιθέσεις και κάπως έτσι οι «πράσινοι» άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά στο σκορ φτάνοντας από νωρίς σε διψήφια επίπεδα (21-10 στο 6') έχοντας ελέγξει πλήρως το ματς. Ο Τζέριαν Γκραντ εκμεταλλευόταν τις πάσες του αρχηγού των «πρασίνων» και τις μετέτρεπε σε... ασίστ με την ευστοχία του από την περιφέρεια (9π., 3/3τρ.). Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο +9 (27-18) για τον Παναθηναϊκό έχοντας 4/7 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 1/1 βολή και 8 ασίστ για 2 λάθη, ενώ αντίστοιχα η Βαλένθια μετρούσε 7/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/1 βολή και 6 ασίστ για 3 λάθη.

Στο ίδιο μοτίβο και η 2η περίοδος, με τον Μαντζούκα (9π., 3/3 τρ., στο ημίχρονο) να βρίσκει σκορ από την περιφέρεια και να «ξεκολλάει» την ομάδα σ' ένα διάστημα μετά το +18 (36-18 στο 13'). Ο Οτζελέγιε ήταν εκείνος που έμελλε να βάλει «φρένο» στο επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων και να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει σε σερί 9-0 και να μειώσει το σε 36-27 στα μέσα της 2ης περιόδου. Σε αυτό το δίλεπτο οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι στα μακρινά σουτ που επιχείρησαν ωστόσο μπόρεσαν να κρατήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Συγκεκριμένα με επιμέρους 11-5 έφτασε εκ νέου στο +15 (47-32) πριν από το τέλος του ημιχρόνου (49-35). Στο πρώτο μισό του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν 6/13 δίποντα, 10/20 τρίποντα, 7/9 βολές, 15-6 ριμπάουντ και 10 ασίστ (σ.σ. οι πέντε εκ των οποίων ο Σλούκας) για πέντε λάθη. Στον αντίποδα, η Βαλένθια (Οτζελέγιε 10π.) είχε μετρήσει 11/22 δίποντα, 2/12 τρίποντα, 7/9 βολές, 11-8 ριμπάουντ και 12 ασίστ για μόλις 4 λάθη.

Ακόμα καλύτερα κύλησαν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου καθώς βρέθηκε και στο +22 στο 23' (60-38) έχοντας τον Σλούκα σε εξαιρετική βραδιά. Οι Γκραντ και Λεσόρ τον συμπλήρωναν ιδανικά και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στη Βαλένθια για να αντιδράσει. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά» και ένα ακόμα πάρτι είχε αρχίσει να στηνεται στις εξέδρες. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους «πράσινους» να βρίσκονται στο +19 (72-53) έχοντας μετατρέψει το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Στην τελευταία περίοδο έπεσε ο ρυθμός απο τους «πράσινους» και η Βαλένθια βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 72-60 έχοντας πραγματοποιήσει 7-0 σερί από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου τα φάουλ ήταν 6-0 και η Βαλένθια είχε την ευκαιρία να πάρει πόντους από τη γραμμή των 4.5 μέτρων. Αν και μείωσε έως και τους εννέα πόντους στο 33' η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς οι «πράσινοι» έλεγξαν απόλυτα το ματς έως και την τελική επικράτηση με 90-73.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 49-34, 72-53, 90-73.

Πηγή: www.gazzetta,gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκινητική χειρονομία από συνταξιούχο αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου - Οι δύο... όροι που έθεσε

Ο Χαρίτσης «αποκαθήλωσε» το ΣΥΡΙΖΑ στον λογαριασμό του στο Facebook με την «Τέταρτη Τάξη» του Πελίτσα

37 έδρες συγκεντρώνει το κόμμα του Βίλντερς στην Ολλανδία - Ποιες είναι οι θέσεις του για Ισλάμ, μετανάστες, Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης