Γαλλία: Εννέα συλλήψεις για την επίθεση στο πούλμαν της Λυών στη Μασσαλία

Γαλλία: Εννέα συλλήψεις για την επίθεση στο πούλμαν της Λυών στη Μασσαλία

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους οπαδούς, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η ασφάλεια δεν ήταν επαρκής πριν από τον αγώνα στο «Βελοντρόμ»

Marseille-arthrou
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 9 άτομα μετά την επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας της Λυών στη Μασσαλία πριν τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Λυών, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Ήταν μια απαράδεκτη επίθεση, 9 άτομα συνελήφθησαν, αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.



Ο Νταρμανέν ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους οπαδούς, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η ασφάλεια δεν ήταν επαρκής πριν από τον αγώνα στο «Βελοντρόμ».

«Όταν επιτίθενται σε ένα λεωφορείο, πετώντας πέτρες, κουτάκια μπύρας και σπάζοντας παράθυρα, αυτό είναι ευθύνη της αστυνομίας;» είπε, προσθέτοντας πως οι αρχές «πρέπει να προχωρήσουν σε αυστηρή τιμωρία αυτών των παραβατών».

Κλείσιμο
pulman_lyon


Ο Ντάρμανεν είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου τραυματίστηκαν 130 αστυνομικοί και έγιναν 870 συλλήψεις.

Θυμίζεται πως χθες το απόγευμα, ο προπονητής της Λυών, Φάμπιο Γκρόσο τραυματίστηκε σε επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας που κατευθυνόταν προς το στάδιο «Βελοντρόμ» στη Μασσαλία. Στο λεωφορείο έπεσαν πέτρες, οι οποίες έσπασαν το τζάμι και θραύσματα χτύπησαν τον Γκρόσο στο πρόσωπο. Μετά το περιστατικό, αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί ο αγώνας.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αποκεφάλισε τη Σάνι Λουκ – «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι» λέει ο πρόεδρος

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν φοροδιαφυγή από την εφαρμογή «Appodixi»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έχουν κόψει τη Γάζα στα δύο - Περικυκλωμένη από τανκς και μπουλντόζες η πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης