Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Ισπανία-Σουηδία ο πρώτος ημιτελικός - Δείτε τα γκολ που τους έδωσαν την πρόκριση

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Ισπανία-Σουηδία ο πρώτος ημιτελικός - Δείτε τα γκολ που τους έδωσαν την πρόκριση

Ισπανία και Σουηδία επικράτησαν με 2-1 των Ολλανδίας και Ιαπωνίας αντίστοιχα και θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

27536007
Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Μουντιάλ γυναικών καθώς σήμερα άνοιξε η αυλαία των προημιτελικών και ήδη βγήκαν και τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά.

Ισπανία-Ολλανδία 2-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cupjaag976r5)


Η Μαριόνα Καλντετέι φάνηκε να δίνει τη νίκη στην Ισπανία στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όταν στο 80ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι μετά από χέρι της Βαν Ντερ Γκρατ εντός περιοχής.

Η αμυντικός της Ίντερ όμως έγινε από μοιραία, ηρωίδα με την ισοφάρισή στις καθυστερήσεις (1-1), με την Παραουέλο ήταν εκείνη που είπε την τελευταία λέξη σε έναν προημιτελικό - θρίλερ μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Το γκολ της 19χρονης -το πρώτο της σε Μουντιάλ- στην παράταση έδωσε στις Ισπανίδες το εισιτήριο για τον πρώτο τους μεγάλο ημιτελικό μετά από 26 χρόνια.

Η Ολλανδία, δευτεραθλήτρια το 2019, ήταν κατώτερη των περιστάσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι, αν και θα έπρεπε να είχε πάρει το προβάδισμα δευτερόλεπτα πριν από το νικητήριο γκολ της Παραουέλο, όταν η Μπιρενστέιν σούταρε άουτ υπό καλές προϋποθέσεις.

Η Παραουέλο στη συνέχεια, υποδέχθηκε την μπάλα από την Ερμόσο, κράτησε την ψυχραιμία της στο κουτί και χτύπησε ιδανικά στο αριστερό δοκάρι για να γίνει η νεότερη σκόρερ της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η αναμέτρηση αναμενόταν να είναι αμφίρροπη, αλλά, όπως εξελίχθηκε, η Ισπανία κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα 80 λεπτά. Στην πραγματικότητα, αν δεν υπήρχαν κάποια άσκοπα τελειώματα και η ευφυΐα της Βαν Ντόμσελαρ, οι Ισπανίδες θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά από το ημίχρονο. Όσο ο χρόνος τελείωνε και με το σκορ στο 1-1, οι Ολλανδές ανέβηκαν κι αυτό απέβη μοιραίο (2-1).

Ιαπωνία - Σουηδία 1-2

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cupmm7hh7qc9)


Η Σουηδία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προημιτελικό του Μουντιάλ Γυναικών, επικράτησε 2-1 της Ιαπωνίας και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία για τα ημιτελικά, αφήνοντας τα όνειρα της Ιαπωνίας ανολοκλήρωτα...

Η Ιαπωνία -η μόνη από τις χώρες που έφτασαν ως τα προημιτελικά που έχει κατακτήσει στο παρελθόν την κορυφή του κόσμου- θεωρούνταν διεκδικήτρια του τίτλου αφού πέρασε με άνεση από τη φάση των ομίλων και ξεπέρασε το εμπόδιο της Νορβηγία στους 16.

Στη «μάχη» με τη Σουηδία όμως, η Nadeshiko έμεινε πίσω στο σκορ με το γκολ της Ίλεστεντ (το 4ο στο τουρνουά) στο 32ο λεπτό, είδε τις Σκανδιναβές να «αγγίζουν» τη νίκη με το τέρμα της Άνγκελνταλ από το σημείο του πέναλτι (μετά από χέρι της Ναγκάνο) και δεν κατάφερε παρά να μειώσει στο τελικό 2-1.

Η Ιαπωνία κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, με την Ουέκι στο 76ο λεπτό που ανέλαβε την εκτέλεση, να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, πριν η Χαγιάσι μειώσει τελικά στο 87ο λεπτό με κοντινό πλασέ σε 2-1 και δώσει παράταση στην αγωνία.

Αυτή η... ανάσα για τις Ασιάτισσες ήρθε λίγα λεπτά αφότου η Φουτζίνο στάθηκε τρομερά άτυχη με την μπάλα να σταματάει [δις] στο δοκάρι μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ της, με τη Σουηδία να παραμένει ψύχραιμη, να διατηρεί το υπέρ της 2-1 ως το τέλος και να παίρνει τελικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά (για 5η φορά στην Ιστορία της).

Η Ιαπωνία έλαμψε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, σκοράροντας 14 φορές στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες της, αλλά δυσκολεύτηκε κόντρα στις Σκανδιναβές και αποχαιρετά έχοντας αφήσει το στίγμα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης