Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Εκτός συνέχειας Βραζιλία και Ιταλία

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Εκτός συνέχειας Βραζιλία και Ιταλία

Για πρώτη φορά μετά το 1995 η Βραζιλία δεν θα βρίσκεται στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ γυναικών καθώς αποκλείστηκε από την Τζαμάικα όπως και η Ιταλία που έμεινε εκτός από τη Νότια Αφρική!!!

27507286
Οι εκπλήξεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών που διεξάγεται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία συνεχίζονται και πλέον είναι και πολύ ισχυρές.

Μπορεί η Ιταλία στο γυναικείο ποδόσφαιρο να μην έχει το ίδιο ειδικό βάρος όπως στους άνδρες, αλλά ο αποκλεισμός της από τη Νότιο Αφρική είναι είδηση, όχι όμως τόσο ηχηρή όσο ο απίστευτος αποκλεισμός της Βραζιλίας από την Τζαμάικα!

Η ομάδα της Καραϊβικής κατάφερε να κρατήσει τη σελεσάο στο 0-0 και να αφήσει εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και πλέον περιμένει να μάθει ποια εκ των Κολομβίας, Γερμανίας ή Μαρόκου (όποια έρθει πρώτη στον 8ο όμιλο) θα είναι η αντίπαλος της στους 16.

Η Βραζιλία δημιούργησε ευκαιρίες, είχε πολλές τελικές, αλλά η μαχητική Τζαμάικα άντεξε μέχρι τέλους και με μόλις ένα γκολ ενεργητικό (κι αυτό κόντρα στον Παναμά) εξασφάλισε την παρθενική της πρόκριση σε νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Κι έτσι η Βραζιλία για πρώτη φορά, μετά το 1995 αποχωρεί από τη φάση των ομίλων μετά το 1995, ενώ η σπουδαία Μάρτα ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα της με μια μεγάλη απογοήτευση αν και στο φινάλε του αγώνα η αγκαλιά της Μπάνι Σο (το αστέρι της Τζαμάικα) ήταν μία ακόμη αναγνώριση στο μεγαλείο της..




Σοκ στις καθυστερήσεις για την Ιταλία
Όπως η Τζαμάικα, έτσι και η Νότια Αφρική πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης «σκοτώνοντας» στα... χασομέρια του αγώνα την Ιταλία.

Κλείσιμο
Τα τέρματα των νικητριών πέτυχαν οι Ορσι (32` αυτογκόλ), Μαγκάϊα (67`) και Γκατιάνα (90`+2`), για τις Ιταλίδες σκόραρε η Καρούζο (11` πέναλτι, 74`), ενώ στις «16» η Νότια Αφρική θ' αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cui0wg064drd)


Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν προκριθεί μέχρι στιγμής στην επόμενη φάση:
1ος όμιλος: Ελβετία, Νορβηγία
2ος όμιλος: Αυστραλία, Νιγηρία
3ος όμιλος: Ιαπωνία, Ισπανία
4ος όμιλος: Αγγλία, Δανία
5ος όμιλος: Ολλανδία, ΗΠΑ
6ος όμιλος: Γαλλία, Τζαμάικα
7ος όμιλος: Σουηδία, Νότια Αφρική

Η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά τον 8 όμιλο όπου μετά από 2 αγώνες η Κολομβία έχει έξι βαθμούς, Γερμανία Μαρόκο έχουν από τρεις, η Νότια Κορέα ειναι στους μηδέν βαθμούς και αύριο 3/8) γίνονται οι αγώνες: Μαρόκο-Κολομβια, Γερμανία-Νότια Κορέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης