Φορτούνα Ντίσελντορφ: Θα δίνει δωρεάν εισιτήρια για τους έντος έδρας αγώνες της!

Φορτούνα Ντίσελντορφ: Θα δίνει δωρεάν εισιτήρια για τους έντος έδρας αγώνες της!

Ο σύλλογος της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας πρόκειται να ξεκινήσει μια πρωτότυπη εκστρατεία για να αυξήσει την προσέλευση στους εντός έδρας αγώνες του

Fortuna_D
Μοιάζει με... επανάσταση ενάντια σε όλα όσα φέρνει μαζί του το modern football. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, αποφάσισε να προσφέρει στους οπαδούς της και σε όποιον θέλει, δωρεάν είσοδο στους εντός έδρας αγώνες της. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα με την οποία θα πειραματιστεί ο γερμανικός σύλλογος προκειμένου να γεμίσει το γήπεδό του, χωρητικότητας 54.600 θέσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος η ομάδα έχει κατά μέσο όρο 29.503 θεατές, και πλέον προσκαλεί όποιον επιθυμεί να έρθει δωρεάν στην «Merkur-Spiel-Arena», ακόμα και στην κερκίδα των φιλοξενούμενων. Την πληροφορία αποκάλυψε ο ίδιος σύλλογος μέσω επιστολής προς τους συνεργάτες του, όπως ανακοίνωσε το «Kicker». Η εφαρμογή αυτού του πειράματος θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που διανεμήθηκε σε χορηγούς και συνεργάτες αυτή την εβδομάδα, η πρωτοβουλία «Φορτούνα για όλους» θα έχει ως στόχο να: «δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους οπαδούς να παρακολουθήσουν δωρεάν τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος - είτε πρόκειται για μέλη, είτε για κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, είτε για οργανωμένους υποστηρικτές, είτε για τακτικούς επισκέπτες, είτε για οπαδούς εκτός έδρας».

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει πιλοτικά για τρεις αγώνες της επόμενης σεζόν, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, προτού επεκταθεί σε όλα τα εντός έδρας ματς.



Το οικονομικό σχέδιο
Για να καταστεί βιώσιμη αυτή η λειτουργία, η Φορτούνα φαίνεται να έχει σχεδιάσει τα πάντα από οικονομικής άποψης.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο περίπου το 15% των εσόδων των συλλόγων στην Bundesliga 2. Αυτά τώρα θα αντισταθμιστούν από ένα δίκτυο «στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται την πεποίθησή μας ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στους φιλάθλους και που θέλουν να μας συνοδεύσουν στη νέα μας πορεία μακροπρόθεσμα».

Τα αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αυξημένα έσοδα από χορηγίες πρόκειται να μοιραστούν. Πιο αναλυτικά, το μοντέλο περιλαμβάνει ότι το 50% των εσόδων που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους χορηγούς θα πηγαίνει στην επαγγελματική ομάδα, το 40% θα πηγαίνει στα νεαρά ταλέντα και το γυναικείο τμήμα και το υπόλοιπο 10% θα χρησιμοποιείται για βιώσιμα έργα και κοινωνικές πρωτοβουλίες στην πόλη και την περιοχή.

Κλείσιμο
Τα ονόματα των χορηγών που αποδέχονται αυτό το σχέδιο θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ώρες, όπως και ο αρχικός προϋπολογισμός του συλλόγου μέσω συνέντευξης Τύπου. Ορισμένοι χορηγοί, οι οποίοι έχουν ήδη επικυρώσει τη λειτουργία, έχουν δεσμευτεί για τα επόμενα 5 χρόνια!

Μέσω αυτής της μεγάλης επιχείρησης, οι Γερμανοί επιδιώκουν να καταπολεμήσουν την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στον κόσμο του ποδοσφαίρου και να αντικαταστήσουν σταδιακά τα έσοδα από τα εισιτήρια, βελτιώνοντας παράλληλα την κοινωνική τους σύνδεση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες
Με 27.200 μέλη, η Φορτούνα Ντίσελντορφ είναι ο 14ος μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη Γερμανία, αλλά έπαιξε τελευταία φορά στην Bundesliga μεταξύ 2018 και 2020. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση της Bundesliga 2, με τις ελπίδες της για άνοδο να έχουν κάνει φτερά μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Νυρεμβέργη το Σαββατοκύριακο.

Παρά το γεγονός ότι κατάγεται από την έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και την πρωτεύουσα του πολυπληθέστερου κρατιδίου της, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), ο σύλλογος έχει συχνά αγωνιστεί να ξεχωρίσει σε μια περιοχή που κυριαρχείται από πιο επιφανείς γείτονες, όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Σάλκε η Γκλαντμπαχ και η Κολωνία.

Ακόμα και η κοντινή Μπάγερ Λεβερκούζεν, η ομάδα που ανήκει στον φαρμακευτικό κολοσσό Bayer και έχει συγκριτικά μικρό αριθμό μελών, έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καταγωγή.

Ο μέσος όρος των 30.000 θεατών της φετινής σεζόν είναι ο υψηλότερος από τότε που η Φορτούνα βρισκόταν για τελευταία φορά στην Bundesliga, αλλά τα εντός έδρας παιχνίδια στο γήπεδο χωρητικότητας 54.600 θέσεων - το οποίο θα φιλοξενήσει αγώνες στο Euro 2024 στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι - είναι γενικά μόνο κατά το ήμισυ γεμάτα.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Χάος αν επανεκλεγεί ο Μπάιντεν» - Για πρώτη φορά βίντεο τεχνητής νοημοσύνης από τους Ρεπουμπλικανούς

Τσίπρας στους Δελφούς: Καλεί τώρα για τετρακομματική κυβέρνηση - Όχι από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 - Δείτε βίντεο

«Αναπόφευκτη η αντεπίθεση της Ουκρανίας» λέει ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης