Τσίπρας: Κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ανοχή από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 - Όχι από Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα

Τσίπρας: Κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ανοχή από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 - Όχι από Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη, Κουτσούμπα

Δείτε βίντεο - Θέμα κυβέρνησης ανοχής, με τη συμμετοχή τεσσάρων κομμάτων έθεσε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

tsipras-delfoi
Θέμα κυβέρνησης ανοχής, απευθυνόμενος τόσο στο ΜέΡΑ25 όσο και στο ΚΚΕ  άνοιξε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών , συναντώντας την άρνηση από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25. 

Δείτε βίντεο:

Τσίπρας στους Δελφούς: Καλεί τώρα για τετρακομματική κυβέρνηση - Όχι από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25
 


Ερωτηθείς για την πιθανότητα κυβέρνησης ανοχής, ο κ. Τσίπρας είπε: «Από εκεί και πέρα η εναλλακτική για την χώρα είναι η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας κατά βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα και το ΚΙΝΑΛ που είναι εφικτό αν βγαίνουν οι αριθμοί. Αν δεν βγαίνουν θα πρέπει και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς να αναλάβουν την ευθύνη. Η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη έχει και υποχρεώσεις, ευθύνες. Και το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25. Το ΚΚΕ θα είναι σίγουρα στη Βουλή το ΜέΡΑ25 δεν ξέρω αν θα είναι στη Βουλή.». 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs6n300cnr89)


«Θα είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος», είπε, επισημαίνοντας πως «Αν υπολείπονται  5 – 10  βουλευτές για να έχουμε πλειοψηφία που χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά με σχέδιο προοδευτικής σύγκλισης θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη για το αν θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση  ή θα πάρουν την ευθύνη να ανοίξουν το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη με απανωτές εκλογές να επανέλθει και να συνεχίσει όσα έκανε τα 4 αυτά χρόνια».  

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών




Κλείσιμο
Σχολιάζοντας το σύστημα Δήμητρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης ανοίγει ένα θέμα που δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία, δεν αφορά την πραγματικότητα, αλλά αφορά τις δικές του εμμονές» «Αυτές δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε καν συζήτησης»,  η οποία δεν έγινε αποδεκτή ούτε το 2015. σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «και για αυτό αποχώρησε ο κ. Βαρουφάκης».

Παράλληλα, παρατήρησε πως το νόμισμα που έχουμε στην τσέπη μας δεν φτάνει για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, αλλά σε κάθε περίπτωση σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται από το πουθενά», θέλοντας να υπογραμμίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματός του.

Μάλιστα, επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση του οίκου αξιολόγησης Fitch, σύμφωνα με την οποία, οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία. «Ας μην δημιουργούμε μόνοι μας αβεβαιότητες εκεί που δεν υπάρχουν» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προτάσσοντας το «να επουλώσουμε τις πληγές της οκταετίας των μνημονίων».



Ειδήσεις σήμερα:

Σενάριο τρόμου για θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς στην Ελλάδα - Τι λέει ο Λέκκας

Τουρκία: Ο Ερντογάν ακυρώνει όλες τις σημερινές εμφανίσεις του μετά την ξαφνική αδιαθεσία

Γεραπετρίτης: Μηνύσεις σε Εμφιετζόγλου και Ακρίτα μετά τους υπαινιγμούς για τη 12χρονη από τον Κολωνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης