Μάντσεστερ Σίτι: Το διπλό συμβόλαιο του Μαντσίνι και ο μάρτυρας υπέρασπισης Σέλουκ

Μάντσεστερ Σίτι: Το διπλό συμβόλαιο του Μαντσίνι και ο μάρτυρας υπέρασπισης Σέλουκ

Οι πληρωμές στον Ιταλό προπονητής (2009-2013) είναι ένα από τα στοιχεία που δημιουργούν πρόβλημα στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο πρώην μάνατζερ του Γιάγια Τουρέ έκανε δηλώσεις υπέρ των «Πολιτών»

Mancini
Η Premier League βρίσκεται σε... αναβρασμό μετά την ενημέρωση πως η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται κατηγορούμενη για 100 περιπτώσεις παραβίασης των οικονομικών κανόνων της διοργάνωσης.

Μια εξέλιξη που προέκυψε μετά από τετραετή έρευνα (στην οποία η Σίτι δεν συνεργάστηκε) και με αφορμή τη δημοσίευση από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αρχείων που είχαν διαρρεύσει από τα περίφημα Football Leaks (αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη η δίκη του Πορτογάλου χάκερ Ρούι Πίντο).

Ανάμεσα στις 100 παραβιάσεις, η πιο τρανταχτή όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ είναι αυτή που αφορά το συμβόλαιο του άλλοτε προπονητή της ομάδας Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Ιταλός, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο το 2011 και την Prmier League το 2012, εμφανίζεται να έχει μισθό 1.6 εκατ. ευρώ από την αγγλική ομάδα, αλλά παράλληλα να πληρώνεται μέσω (πλασματικής) σύμβασης εργασίας ως σύμβουλος του συλλόγου «Al Jazeera» του οποίου ιδιοκτήτης είναι επίσης ο Σεΐχης Μανσούρ (ιδιοκτήτης και της Σίτι) με 1.9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους «Times» η έρευνα έφερε στην επιφάνεια και τιμολόγια από την εταιρία του Μαντσίνι (ITS - Italy International Services), προς την Σίτι τα οποία πληρώνονταν μέσω της Al Jazeera

Μία άλλη από τις υπόθεσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των 100 παραβιάσεων, αφορά τον παλιό μας γνώριμο Γιάγια Τουρέ και τον περίφημο μάνατζερ του Ντμίτρι Σέλουκ.

Κλείσιμο
Ο Ουκρανός ατζέντης φέρεται να έχει πληρωθεί μέσω εταιριών του Άμπου Ντάμπι τις (νόμιμες) προμήθειες του, ωστόσο ο ίδιος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία παράνομη ή περίεργη συναλλαγή και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της επιτροπής.

«Καμία πληρωμή κάτω από το τραπέζι δεν έγινε από τη Σίτι και ο Γιάγια έχει πληρώσει όλους τους φόρους. Κι αν θέλουν τα μέλη της Επιτροπής ας με φωναξουν για να τους εξηγήσω τα πάντα», είπε ο Ουκρανός ο οποίος από το 2019 έπαψε να εκπροσωπεί τον Τουρέ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του» - Ξεσπούν μητέρα και αδερφή Τσιάρτα για την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

Χαμός στο Twitter με το «πρόεδρε έλα με φόρα» της Τσαπανίδου προς τον Τσίπρα

«Σταμάτα, δείξε πιο φιλικός»: Η Λόπεζ «έκραξε» τον Άφλεκ στα Grammy για τη βαρεμάρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης