Pandora Papers: Στη λίστα και τα ονόματα των Ντι Μαρία, Μαντσίνι και Βιάλι - Επένδυσαν σε παράκτιες εταιρίες

Pandora Papers: Στη λίστα και τα ονόματα των Ντι Μαρία, Μαντσίνι και Βιάλι - Επένδυσαν σε παράκτιες εταιρίες

Μετά τους Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρδιόλα, νέα ονόματα του ποδοσφαίρου συνδέονται με τα Pandora Papers, αφού ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας, ο βοηθός του και ο Αργεντινός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν φέρονται να επένδυσαν σε παράκτιες εταιρίες

βιαλι_και_μαντσινι
Τα ονόματα των Ανχελ Ντι Μαρία, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλούκα Βιάλι, φέρονται σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό «Espresso», να βρίσκονται στη λίστα των «Pandora Papers», της δημοσιογραφικής έρευνας που αποκάλυψε τις δραστηριότητες των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν την δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

Πριν λίγες ημέρες, η ισπανική εφημερίδα «El País» και το ισπανικό κανάλι «La Sexta», αποκάλυψαν ότι Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα φέρονται να βρίσκονται στα «Pandora Papers».

Το ιταλικό περιοδικό L'Espresso, το οποίο συμμετείχε στην διεθνή δημοσιογραφική έρευνα των Pandora Papers, υποστηρίζει σήμερα σε άρθρο του ότι και ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει επενδύσει σε παράκτιες εταιρείες. Παράλληλα, ιδιοκτήτης off shore εταρείας φέρεται να είναι και ένα άλλο πρώην αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο Tζανλούκα Βιάλι, αρχηγός της ιταλικής αποστολής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο κέρδισε η Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Bastian Asset Holdings, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο, σύμφωνα με το L'Espresso, βρίσκεται και η εταιρεία του Τζανλούκα Βιάλι, η Crewborn Holdings.

H πρώτη εταιρεία, προσθέτει το περιοδικό της Ρώμης, τον Νοέμβριο του 2008 αγόρασε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Η δε εταιρεία του Βιάλι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν την έρευνα, χρησίμευσε για να στηριχθούν μια σειρά από ιταλικές οικονομικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι ο Τζανλούκα Βιάλι, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πάρει την βρετανική υπηκοότητα.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Άνχλελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός εξτρέμ συνεχίζει να έχει πάρε δώσε με την εταιρεία Sunpex του Παναμά. Ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ για αντίστοιχο λόγο στο παρελθόν, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν σταμάτησε ποτέ τις μεταφορές χρημάτων.


Ειδήσεις σήμερα

Καπραβέλος: Υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους – Δίνουν εντύπωση κανονικότητας

Πυροσβέστες έσωσαν το δάχτυλο κοπέλας από κολλημένη βέρα στη Λάρισα

Squid Game: Τι δουλειά έχει η τρομακτική κούκλα της σειράς σε ένα μουσείο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης