Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά του Μέισον Γκρίνγουντ

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά του Μέισον Γκρίνγουντ

Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του με τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και επίθεση κατά της συντρόφου του, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πλέον... ελεύθερος

Mason_Greenwood
Απίθανη εξέλιξη στην υπόθεση του Μέισον Γκρίνγουντ, του νεαρού επιθετικού της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ ο οποίος εδώ και ένα χρόνο αντιμετώπιζε σοβαρότατες κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό και απόπειρα βιασμού της πρώην συντρόφου του.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η προδικαστική ακρόαση η εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί καθώς βασικοί μάρτυρες απέσυραν τις καταθέσεις τους με εκπρόσωπο των δικαστικών αρχών να δίνει νέα διάσταση στην όλη υπόθεση.

«Έχουμε υποχρέωση να παρακολουθούμε συνεχώς την συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο ο συνδυασμός της αποχώρησης βασικών μαρτύρων, αλλά και το νέο υλικό που ήρθε στην κατοχή μας, μας οδήγησε στην απόφαση ότι δεν υπήρχε καμία ρεαλιστική προοπτική καταδίκης του κατηγορούμενου κι έτσι είμαστε αναγκασμένοι να αποσύρουμε τις κατηγορίες και να κλείσουμε την υπόθεση».

Κι αυτό που απομένει να δούμε είναι το τι θα κάνει πλέον η Γιουνάιτεντ με τον Γκρίνγουντ, καθώς ναι μεν είχε τεθεί αμέσως εκτός ομάδας, ωστόσο όλους αυτούς τους μήνες πληρώνονταν κανονικά (300.000 ευρώ την εβδομάδα) και ανήκει ακόμη στο δυναμικό του συλλόγου.

Τι είχε συμβεί
Στις 30 Ιανουαρίου 2022 η αστυνομία του Μάντσεστερ προχώρησε στη σύλληψη του Μέισον Γκρινγουντ, του νεαρού επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, μετά τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του Χάριετ Ρόμπσον για ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Η Ρόμπσον είχε ανεβάσει στα προφίλ της στα social media φωτογραφίες που έδειχναν το χτυπημένο πρόσωπο της, αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ο νεαρός επιθετικός ακούγονταν να την αναγκάζει να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Ο Γκρίνγουντ τέθηκε εκτός Γιουνάιτεντ, έχασε τη θέση του στην εθνική Αγγλίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Φεβρουάριο, τους οποίους παραβίασε τον περασμένο Οκτώβριο όταν και προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την πρώην σύντροφο του.

Στις 21 Νοεμβρίου παραβρέθηκε στο δικαστήριο όπου ενημερώθηκε πως η δίκη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει θα ξεκινούσε στις 27 Νοεμβρίου 2023, αλλά η προδικαστική ακρόαση θα ξεκινούσε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ωστόσο από σήμερα δεν τον βαραίνει καμία κατηγορία και θεωρητικά μπορεί να επιστρέψει και στους «κόκκινους διαβόλους».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βγάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ - «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τη Βουλή και προσχωρεί στον λαϊκισμό και τα ψέματα

O πρώην σύζυγος σφάζει με το... γάντι τη Λετίθια της Ισπανίας: «Tυπική femme fatale»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης