La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 3-1: Ο Μπενζεμά έδειξε το δρόμο για τη νίκη και τη «Χρυσή Μπάλα» - Δείτε τα γκολ

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 3-1: Ο Μπενζεμά έδειξε το δρόμο για τη νίκη και τη «Χρυσή Μπάλα» - Δείτε τα γκολ

Η καλύτερη Ρεάλ κέρδισε με 3-1 τη Μπαρτσελόνα  στη Μαδρίτη και είναι μόνη στην κορυφή της La Liga

26330263
Το εμφατικό 4-0 της Μπαρτσελόνα πέρυσι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σημαδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από την απουσία του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Γάλλος επιθετικός έδωσε το παρών σε αυτό το Clasico και, όπως αναμενόταν, έδειξε στην Ρεάλ Μαδρίτης τον δρόμο για τη νίκη επί των Μπλαουγκράνα (3-1), χάρη στην οποία έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας στη La Liga. Έτσι αύριο είναι έτοιμος για τη Χρυσή Μπάλα, αφού είναι το μεγάλο φαβορί για να την κερδίσει. 

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Κλείσιμο
Δέιτε ΕΔΩ το 2-1 

Δείτε ΕΔΩ το 3-1 

Ο Κάρλο Αντσελότι, χωρίς τον τραυματία Τιμπό Κουρτουά στην διάθεσή του, ξεκίνησε τον Αντρέι Λούνιν κάτω από τα δοκάρια, μαζί με τους δέκα που ξεκίνησαν στον νικηφόρο τελικό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ.



Ο Τσάβι, με την επιστροφή του Ζιλ Κουντέ από τραυματισμό, άφησε τον Ζεράρ Πικέ στον πάγκο, ξεκίνησε Σέρτζι Ρομπέρτο και Αλεχάντρο Μπάλντε στα άκρα της άμυνας και τον Φρένκι Ντε Γιονγκ αντί του Γκάβι στην μεσαία γραμμή.

Καρίμ Μπενζεμά, το βάρος του σε χρυσάφι
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά, εναλλάσσοντάς την με καλή οργάνωση πίσω, χάνοντας και την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος συνδυάστηκε με τον Φερλάν Μεντί, επιχείρησε σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.




Ο περιορισμός του ταχύτατου Βραζιλιάνου ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος του Τσάβι και δικαιώθηκε λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Τόνι Κρόος ξέφυγε από τον Σέρχιο Μπουσκέτς, έβγαλε με κάθετη πάσα μόνο του τον «Βίνι», ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν στο τετ – α – τετ.

Ο Μπενζεμά, όμως, πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα, συνδυάζοντας ιδανικά την αυριανή (17/10) βράβευσή του με «Χρυσή Μπάλα» ως ο κορυφαίος παίκτης της περυσινής σεζόν, εκτός βεβαίως συγκλονιστικού απροόπτου (12’).

Η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί στη πρώτη φάση όπου έτρεξε, κάτι που ξέρει να κάνει όσο ελάχιστες ομάδες στον κόσμο. Μετά το γκολ του Μπενζεμά, η Μπαρτσελόνα πήρε τον έλεγχο της μπάλας και πλησίασε με σχετικό κίνδυνο την εστία του Λούνιν.

Έχασε, πάντως, μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι… κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αγγίζοντας το 1-1 (26’).


Σουτάρα Βαλβέρδε και 2-0
Αμέσως μετά, ο Ουσμάν Ντεμπελέ είχε μια καλή ευκαιρία, με την Ρεάλ να δείχνει προβληματισμένη για λίγα λεπτά, όσο δηλαδή κράτησε το μομέντουμ της Μπάρτσα, μέσω από την κατοχή της μπάλας.

Και πάλι, όμως, μια εξαιρετικά ξετυλιγμένη αντεπίθεση, έφερε δεύτερο γκολ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λάθος γύρισμα του Έρικ Γκαρθία, ο Βινίσιους συνδυάζεται με τον Ορελιέν Τσουαμενί, αυτός με τον Μεντί και, στο γύρισμα του Γάλλου στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Φεδερίκο Βαλβέρδε πιάνει έναν από τους γνωστούς του «κεραυνούς», χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν για το 2-0 (36’).



Οι Μπλαουγκράνα προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς πριν από την ανάπαυλα, αλλά Ντε Γιονγκ και Λεβαντόφσκι (ξανά) σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν για να μειώσουν σε 2-1.

Ελπίδα Τόρες, σφραγίδα Ροντρίγκο
Η Ρεάλ, πολύ πιο αποτελεσματική και ουσιαστική από την αντίπαλό της στο πρώτο 45λεπτο, πέτυχε τρίτο γκολ σχεδόν με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους (52’), αλλά το τέρμα του Μπενζεμά με φοβερό σουτ, ακυρώθηκε ορθά γιατί ήταν οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα από τον Βινίσιους.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Τσάβι έκανε τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Τζόρντι Άλμπα, Γκάβι και Φεράν Τόρες, αντί των Μπάλντε, Μπουσκέτς και Ραφίνια, ενώ λίγο αργότερα έριξε στη μάχη μα τον Ανσού Φατί, κάνοντας ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του.


Λίγο πριν από το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Φατί είχε την πρώτη καλή ευκαιρία των Καταλανών στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Και, λίγο αργότερα (83’), ο Φεράν Τόρες έσπρωξε την μπάλα από κοντά στο βάθος της μαδριλένικης εστίας, ύστερα από σέντρα του Φατί, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του Clasico.

Το γκολ του Τόρες έδωσε πνοή στη Μπάρτσα για να κυνηγήσει μια ισοπαλία που, με βάση το πώς εξελίχθηκε το ματς, θα έμοιαζε σαν νίκη. Την άγγιξε, μάλιστα, με ακροβατική προσπάθεια του Φατί ύστερα από διώξιμο του Μεντί, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Και από το πιθανό 2-2 περάσαμε στο… πραγματικό 3-1, το οποίο και καταδεικνύει την διαφορά αποτελεσματικότητας των δύο ομάδων. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι μέσω VAR για φάουλ του Έρικ Γκαρθία στον Ροντρίγκο (ενδέχεται να υπήρξε οφσάιντ του Βραζιλιάνου πριν), με τον… παθόντα να εκτελεί εύστοχα για να σφραγίσει τη νίκη… μοναξιάς της Ρεάλ στη κορυφή της βαθμολογίας.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ (89’ Ρούντιγκερ), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς (78’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά (89’ Ασένσιο), Βινίσιους Ζούνιορ (85’ Ροντρίγκο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο, Κουντέ, Έρικ Γκαρθία, Μπάλντε (60’ Τζόρντι Άλμπα) – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (60’ Γκάβι), Πέδρι (83’ Κεσιέ) – Ραφίνια (60’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (74’ Φατί).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 9 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 25, Μπαρτσελόνα 22, Ατλέτικο Μαδρίτης 19, Ρεάλ Σοσιεδάδ 19, Αθλέτικ Μπιλμπάο 17, Μπέτις (8) 16, Βαλένθια 14.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγαλείο ψυχής - Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των μεταλλίων του Νικολαΐδη


Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος του «Μεταξά» που συνελήφθη για βιασμό της 12χρονης

Η «διαβολοβδομάδα» της Τρας - Μαζεύουν υπογραφές για πρόταση μομφής σε βάρος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης