Super League 1, Άρης - Ιωνικός 2-1: Ανατροπή και 5η θέση

Super League 1, Άρης - Ιωνικός 2-1: Ανατροπή και 5η θέση

Ο Αρης γύρισε στις νίκες και ξαναβρέθηκε στην πρώτη 5άδα στη Super League 1 - Αν και ο Ιωνικός προηγήθηκε, οι Θεσσαλονικείς με γκολ των Ζερβίνιο και Γκρέι έκαναν την ανατροπή κι επικράτησαν με 2-1 -Δοκάρι ο Πάλμα για τους γηπεδούχους

5705013
Ο Άρης της ανατροπής χτύπησε ξανά καθώς όπως έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό έτσι και απέναντι στον Ιωνικό οι «κίτρινοι» επικράτησαν στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-1 έχοντας καλύτερο παίκτη τον Μπράντλεϊ Μαζικού και σκόρερ τους Ζερβίνιο, Γκρέι.

Οι «κίτρινοι» δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, ίσα-ίσα που ήταν δυσλειτουργικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το δικό τους δεκάλεπτο στο παιχνίδι και με τον Μαζικού να σερβίρει και τους Ζερβίνιο-Γκρέι να εκτελούν πήρε βαθιά ανάσα έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες.

Τα άλλαξε όλα ο Πάρντιου
Ο Άλαν Πάρντιου προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα δίνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού στους Ετέμπο-Ζερβίνιο, επιλέγοντας να παίξει η ομάδα του δίχως κλασικό σέντερ φορ στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο πρώτος συνέθεσε το δίδυμο στον άξονα με τον Νταμπό και ο δεύτερος ήταν την κορυφή της επίθεσης έχοντας την υποστήριξη του Λούις Πάλμα. Ο Ράφαελ Καμάτσο επέστρεψε στο αρχικό σχήμα των «κίτρινων» αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης όπως και ο Μόουζες Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε αντίθεση με τις πολλές αλλαγές του Βρετανού τεχνικού, ο Δημήτρης Σπανός δεν άλλαξε κάτι σε πρόσωπα, πλην της παρουσίας του Εμάνουελ Σάκιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά σε τακτική (4-3-3).

Ο μπερδεμένος Άρης και το δοκάρι του Πάλμα
Η συνέπεια των πολλών αλλαγών φάνηκε στο χορτάρι καθώς ο Άρης ήταν προβληματικός στην ανάπτυξή του, προφανώς δεν είχε συνεργασίες και κατ’ επέκταση τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η στατιστική κατέγραψε επτά τελικές προσπάθειες, στην πραγματικότητα όμως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 20’ και το γυριστό σουτ του Λούις Πάλμα λίγα δευτερόλεπτα μετά, όπου η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη, οι «κίτρινοι» ήταν ελαχίστως απειλητικοί. Κυρίως γιατί δεν πατούσαν στην περιοχή του Ιωνικού αλλά περιορίστηκαν σ’ ένα περιφερειακό παιχνίδι.

Ο Ιωνικός βρήκε γκολ στη μοναδική στιγμή του
Αμυντικά, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πέτυχε αυτό που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο ελέγχοντας την επιθετικότητα του αντιπάλου και μάλλον πήρε ανάσα βλέποντας τον Ντάνιελ Μαντσίνι να αποχωρεί τραυματίας στο 40ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι επίσης δεν ήταν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους, αλλά βρήκαν γκολ στην (ουσιαστικά) μοναδική στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο δε Άρης και πάλι δέχθηκε γκολ από στατική φάση του αντιπάλου. Στο 43’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λοβέρα εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Βασίλης Μάντζης με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1 σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μετά το τέρμα που είχε πετύχει και κόντρα στη Λαμία. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς ο Άρης δεν βρήκε φάση για να απειλήσει, ενώ το σουτ του Φατιγκά στο 44’ δεν θα μπορούσε να ανησυχήσει τον Κουέστα.

Ο Κουέστα κράτησε τον Άρη
Ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα από τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα απείλησε τόσο με τον Μάντζη στο 47’ κυρίως όμως με τον Άοσμαν στο 48’ όπου και στις δύο περιπτώσεις ο Χουλιάν Κουέστα είχε εξαιρετική τοποθέτηση και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν δίχως ρυθμό στο παιχνίδι τους, απείλησαν με τον Λούις Πάλμα στο 56’ σε μια φάση όπου στην εξέλιξή τους ζήτησαν πέναλτι σε επαφή του Ζερβίνιο με τον Χουτεσιώτη εντός περιοχής.

Ζερβίνιο μετά από 357 ημέρες!
Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε να αντικαταστήσει τον Νταμπό (αποδοκιμάστηκε κατά την αποχώρησή του) με τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα με την προσδοκία επίλυσης του προβλήματος στη δημιουργία και στο 63’ είδε την ομάδα του να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης με τον Ζερβίνιο, έπειτα από ασίστ του Μπράντλεϊ Μαζικού. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ιβοριανού στη Super League ο οποίος μάλιστα σκόραρε έπειτα από 357 ημέρες καθώς το προηγούμενο ήταν τον Οκτώβρη του 2021 με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα μετά ο 35χρονος αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Ο Γκρέι σκόραρε έξι λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο
Ο Άντρε Γκρέι μπήκε στο γήπεδο στο 67ο λεπτό και στο 73’ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον Άρη σε μια φάση η οποία και πάλι ξεκίνησε από τα πόδια του Μαζικού με το σουτ του τελευταίου και ολοκληρώθηκε με την προβολή του Τζαμαϊκανού ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1). Μέσα σε δέκα λεπτά ο Ιωνικός είδε να καταστρέφεται μια δουλειά 60 λεπτών, ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε σε αναγκαστικές αλλά και τακτικές αλλαγές και ουσιαστικά έπαιξε τα ρέστα του για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μεντόσα ήταν ο κινητήριος μοχλός για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μπορεί να μην έφτασαν σε σημείο τελικής προσπάθειας αλλά ήταν επικίνδυνοι όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους.

Έτσι κύλησε το παιχνίδι μέχρι το τέλος του. Η πλέον χαρακτηριστική εικόνα για τον Άρη ήταν τα τρεξίματα του Χουάν Ιτούρμπε στην άμυνα καθώς παρά τους χώρους που βρήκαν οι «κίτρινοι», δεν έφτιαξαν φάση για να αποβάλλουν το άγχος. Ο δε Ιωνικός, μετά το 85ο λεπτό δεν έκανε κάτι για να απειλήσει τον Άρη.

Κλείσιμο
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο (Άρης), Σάκιτς, Άοσμαν (Ιωνικός)

Ο MVP: Ο Μπράντλεϊ Μαζικού σέρβιρε και τα δύο γκολ του Άρη σε Ζερβίνιο, Γκρέι.

Στο ύψος τους: Κουέστα και Ενκουλού για τον Άρη ενώ για τον Ιωνικό ο Φαντιγκά ήταν κυρίαρχος στον άξονα ενώ ο Μεντόσα έδωσε επιθετικότητα στον Ιωνικό.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Δύο κακές τοποθετήσεις του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Ιωνικού είχαν βαρύ τίμημα ενώ για τον Άρη ο Μπριάν Νταμπό δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Η «γκάφα»: Πολλά μικρά λάθη υπήρξαν, μεγάλο… όχι.

Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου δεν είχε δύσκολη δουλειά. Στη φάση που ζήτησε πέναλτι ο Άρης σε επαφή του Ζερβίνιο με τον Χουτεσιώτη, είχε την ίδια άποψη με το VAR και την προσπέρασε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης δεν ήταν καλύτερος του Ιωνικού αλλά εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή του στο παιχνίδι, αυτό το δεκάλεπτο από το 63’ έως το 73’ σ’ ένα παιχνίδι όπου είδε να αποχωρούν τραυματίες οι Μαντσίνι, Ζερβίνιο. Ο Ιωνικός δεν κεφαλοποίησε το καλό παιχνίδι του και πλήρωσε βαρύ τίμημα για το δεκάλεπτο της δική του αδράνειας.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (56’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (41’ Μάνου Γκαρθία), Καμάτσο, Πάλμα (67’ Γκρέι) και Ζερβίνιο (67’ Ιτούρμπε).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς (77’ Μίλο), Αντούνες, Ρομαό, Μύγας, Κάνιας (51’ Τσίμπσαχ, 78’ Μασάς), Φατιγκά, Λοβέρα (46’ Σεμπά), Άοσμαν (77’ Μεντόσα), Ελευθεριάδης και Μάντζης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα» λέει ο 33χρονος που συνελήφθη για δύο βιασμούς της ανήλικης

Σωτήρης Τσιόδρας: Τρία κακά και ένα καλό σενάριο για το μέλλον της πανδημίας - Πότε θα χρειαστούμε νέα εμβόλια

Από τον Μπάντι μέχρι τον Ντάμερ - Οι serial killers έχουν «κυριεύσει» τη μικρή οθόνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης