Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ για την απώλεια του Νίκου Αντωνιάδη

Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ για την απώλεια του Νίκου Αντωνιάδη

Άλλη μία μεγάλη απώλεια για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς "έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου ο Νίκος Αντωνιάδης

Antttt
Το βόλεϊ και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Νίκου Αντωνιάδη (στη φωτογραφία αριστερά μαζί με τον Αντρέι Κράβαρικ) .

Στα 74 του, η μεγάλη δόξα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης - και για πολλούς ο κορυφαίος βολεϊμπολίστας όλων των εποχών - και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό (από τον Ηρακλή στην Ρασίνγκ Παρί), έχασε τη μεγάλη “μάχη”.

Ο Νίκος Αντωνιάδης, ξεκίνησε το βόλεϊ από το 6ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με τον αείμνηστο δάσκαλο Ξενοφώντα Καλογερόπουλο για να γίνει αρχηγός του Ηρακλή και της Εθνικής ομάδας.

Διετέλεσε μέλος της "γαλανόλευκης" από το 1967 έως και το 1978 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές. Στη Γαλλία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1976, το 1977, και το 1978.

Άφησε πίσω του τη σύζυγο του και δύο παιδιά. Τον 37χρονο σήμερα Αλέξανδρο και το 31χρονο Αριστοτέλη. Πτυχιούχος ΕΑΣΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) και διπλωματούχος INSEP (Ανωτάτης Προπονητικής της Γαλλίας) και Πανεπιστημίων Ναντέρ, Ρενέ Ντε Καρτ, Σεν Ντενί και Γενεύης σε κοινωνιολογικές σπουδές.

Υπήρξε λέκτωρ αθλοπαιδιών και αθλητικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είχε συγγράψει βιβλία ως βοηθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έφυγε» από τη ζωή ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, ο «κύριος Λύσανδρος» του Au Revoir

Η Λευκορωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κολωνός: Επίτροπος σε εκκλησία στον Λόφο Σκουζέ ο 53χρονος που εξέδιδε τη 12χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης