Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία 93-71: Σόου στη Λάρισα

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία 93-71: Σόου στη Λάρισα

Στην πρεμιέρα του Δημήτρη Ιτούδη η Ελλάδα επικράτησε με 93-71 της Μεγάλης Βρετανίας σε ένα κατάμεστο κλειστό της Νέαπολης και πάει με 3-1 στην επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

5635259

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκατσε για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου της εθνικής , ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το κλειστό της Νεάπολης και οι Έλληνες διεθνείς τους αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο, ισοπεδώνοντας τη Μεγάλη Βρετανία με σκορ 93-71!


Η Ελλάδα έπαιξε με τη βελόνα στο κόκκινο στο β' ημίχρονο μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα και πλέον έχει την απόλυτη υπεροχή σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Ο αγώνας 

Η Εθνική παρατάχθηκε με βασικούς τους Λούντζη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Αγραβάνη και Παπαγιάννη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία που εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα της Ελλάδας και προηγήθηκε με 1-12 στο 3:44, υποχρεώνοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να καλέσει timeout. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 1/2 βολές, 0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 3 λάθη!



Κλείσιμο

Η είσοδος του Γκίκα και οι άμυνες του Αγραβάνη άλλαξαν την εικόνα του ματς για την Εθνική που έτρεξε σερί 8-0 για το 9-12 στο 5' σκοράροντας μέσα στο ζωγραφιστό όπου οι Βρετανοί είναι ευάλωτοι. Παρ' όλα αυτά, η Μεγάλη Βρετανία άντεξε στην πίεση της Ελλάδας κι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο υπέρ της 19-20. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 25-25 με το τρίποντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ ενώ ο Λεωνίδας Κασελάκης έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην Ελλάδα, κάνοντας το 27-25 στο 15'.

Ο Παπαπέτρου με τον Παπαγιάννη ήταν οι δύο παίκτες που αξιοποίησαν περισσότερο τα σωματικά τους προσόντα, πλησιάζοντας κοντά στο καλάθι για την Εθνική που πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 39-38, έχοντας μόλις 2/13 τρίποντα. Ακολούθως η Ελλάδα έπαιξε με το πόδι στο γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο! Ο Ντόρσεϊ και ο Αγραβάνης είχαν τρομερά κέφια, ο Μποχωρίδης έβγαλε πολύ θετική εικόνα ενώ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο άρχισε να μπαίνει στο κλίμα για την Εθνική που προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 25' (51-41).

Οι διεθνείς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, κάνοντας επιμέρους σκορ 30-10 στην τρίτη περίοδο για το 69-48 στο 30', διάστημα στο οποίο η Μεγάλη Βρετανία είχε 2/10 σουτ εντός πεδιάς (1/8 δίπ., 1/5 τρίπ.). Τα καρφώματα του Αντετοκούνμπο ξεσήκωσαν τον κόσμο στο κλειστό της Νεάπολης, ο Μποχωρίδης συνέχισε να δίνει λύσεις στην επίθεση κι εν τέλει η Ελλάδα επικράτησε με 93-71, σκορπώντας ενθουσιασμό με την απόδοσή της!

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-38, 69-48, 93-71.

Προκειμένου να σχηματιστεί η τελική κατάταξη του ομίλου της Εθνικής, απομένει η αναμέτρηση μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Τουρκίας το ερχόμενο Σάββατο (3/7) στο Νιουκάστλ.

5635355
5635354


Β' ΟΜΙΛΟΣ

1. ΕΛΛΑΔΑ 3-1
2. Τουρκία 1-2
3. Μεγάλη Βρετανία 1-2

* Η Λευκορωσία έχει αποκλειστεί από τη FIBA

Τα αποτελέσματα

Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία 93-71

Μεγάλη Βρετανία - Τουρκία (3/7, 16:00)

Ιτούδης: «Να είμαστε προσγειωμένοι»

Αμέσως μετά τον αγώνα ο Δημήτρης Ιτούδης είπε στην NOVA:

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, όσους έπαιξαν αλλά και όσους δεν ήταν στην αποστολή για τη δωδεκάδα. Ήταν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, για μένα προσωπικά γιατί ήταν και το ντεμπούτο μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε τη νίκη. Το ματς ήταν όπως το περίμενα. Ήμασταν νευρικοί στην αρχή, με μηδενική συνοχή, αλλά αλλάξαμε το μομέντουμ μέσα από την άμυνά μας και κλείσαμε το ημίχρονο στο +1.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η καθοριστική στιγμή, με τον Τάιλερ να αναγκάζει τους αντιπάλους να επαναπροσδιορίσουν την άμυνά τους. Σκόραρε αλλά βρήκε καλές συνεργασίες με τον Παπαγιάννη. Ο Μποχωρίδης βοήθησε πολύ, ο Γκίκας επίσης, μπορώ να αναφέρω όλους τους παίκτες. Η Μεγάλη Βρετανία είχε απουσίες, αλλά είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, ήταν μια ακόμα μέρα στη δουλειά»


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Power pass: Απλοποιείται η αίτηση, η πλατφόρμα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ - Μητσοτάκης για Τουρκία: Το διάλογος γιοκ το έχουμε ξανακούσει, πρέπει να συναντιόμαστε

Σταμάτης Γονίδης: Ελάχιστη κατανάλωση €800 σε συναυλία του στο Μικροχώρι Δράμας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης