10ο Posidonia Cup 2022: Η ιστιοπλοϊκή γιορτή της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Οικογένειας

10ο Posidonia Cup 2022: Η ιστιοπλοϊκή γιορτή της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Οικογένειας

Το 10ο Posidonia Cup τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

steamship-mutual__2_
Με τη συμμετοχή 48 σκαφών που εκπροσωπούσαν αντίστοιχες ναυτιλιακές εταιρείες και άνω των 600 ιστιοπλόων και μελών της παγκόσμιας ναυτιλιακής οικογένειας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο Posidonia Cup που διοργάνωσε ο ΠΟΙΑΘ και οι Εκθέσεις Ποσειδώνια, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2022 που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 6/06.

Οι εκδηλώσεις για τον αγώνα ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου όπου πραγματοποιήθηκαν στο νεοκλασικό κτήριο του ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο, αρχικά η συγκέντρωση κυβερνητών, ώστε να γίνει η τεχνική ενημέρωση των κυβερνητών σχετικά με την διαδρομή και τις διαδικασίες της ιστιοδρομίας και στη συνέχεια η εκδήλωση υποδοχής των πληρωμάτων. Την Παρασκευή το πρωί έγινε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου επίδειξη σωστικών και στη συνέχεια τα πληρώματα βρέθηκαν στη θάλασσα και στα σκάφη τους. Μετά τις πρώτες ετοιμασίες και τις αναμνηστικές φωτογραφίσεις, τα πληρώματα ξεκίνησαν να αρματώνουν τα σκάφη τους με στόχο να βρεθούν πανέτοιμοι στον θαλάσσιο στίβο του Σαρωνικού και με τον άνεμο ήδη αρκετά ισχυρό.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 13.00 από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο που είχε επιβιβαστεί στο σκάφος της επιτροπής αγώνων. Οι βόρειοι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στον Σαρωνικό Κόλπο με τις φυσικές διακυμάνσεις και αλλαγές μικρής διεύθυνσης έδωσαν τους κυβερνήτες των 48 σκαφών την ευκαιρία να αναδείξουν τις εξαιρετικές ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες στην τακτική και στα πληρώματα τις γνώσεις τους στη διαχείριση των πανιών. Κατά τη διάρκεια της ιστιοδρομίας και αφού τα σκάφη ταξίδεψαν όρτσα από την εκκίνηση έως την πρώτη σημαδούρα έξω από το Μικρολίμανο, γύρισαν πλαγιοδρομία για τη δεύτερη σημαδούρα που βρισκόταν ανοικτά της Πειραϊκής. Ολοκληρώνοντας και τη σημαδούρα αυτή συνέχισαν ταξιδεύοντας πρύμα με τα περισσότερα από τα σκάφη να ανοίγουν τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά μπαλόνια τους ώστε να πλεύσουν ταχύτερα προς την τρίτη σημαδούρα που βρισκόταν ποντισμένη στο ύψος της νήσου Φλέβες έξω από την Βούλα και πλέον παραπλέοντας το παραλιακό μέτωπο επιστρέψαν όρτσα προς τον τερματισμό στο Μικρολίμανο.

Ο ΠΟΙΑΘ κάλυψε το ιστιοπλοϊκό γεγονός με φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία ώστε οι εικόνες του 10ου Posidonia Cup να αποτυπωθούν με κάθε λεπτομέρεια και να δοθεί η δυνατότητα στους αγωνιζόμενους να τις κρατήσουν στο προσωπικό τους αρχείο ως ανάμνηση του μοναδικού αυτού ιστιοπλοϊκού αγώνα που ενώνει την Παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. Η απονομή επάθλων πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου με τη συμμετοχή όλων των πληρωμάτων καθώς και πλειάδας επισήμων που χειροκρότησαν τους νικητές και απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά ελληνικής φιλοξενίας, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 11o Posidonia Cup του 2024.

Το 10ο Posidonia Cup τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χρυσός χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρεία Burckhardt Compression, χορηγοί οι εταιρείες ABS, D.KORONAKIS S.Α. και JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες Optima International, G4S Telematix και ΕΝΑΚ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Performance

1. ANGELICOUSSIS GROUP / SUGAR
2. THOMAS MILLER BV / ARISTOFANI
3. EUROBANK PRIVATE BANKING / VELOS

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης