Bundesliga, Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 6-1: Χάαλαντ παρών και «πάρτι» στη Βεστφαλία

Bundesliga, Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 6-1: Χάαλαντ παρών και «πάρτι» στη Βεστφαλία

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε στα γκολ σε επίπεδο Bundesliga μετά τον Ιανουάριο και έβαλε τα... κερασάκια στην τούρτα της Ντόρτμουντ, η οποία διέσυρε τη Βόλφσμπουργκ (6-1) με πέντε γκολ από το πρώτο ημίχρονο!

25582000
Υπόθεση... 14 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν το ματς της Ντόρτμουντ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Οι Βεστφαλοί συνέτριψαν τους Πράσινους με το εμφατικό 6-1, έχοντας σκοράρει τρεις φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος και πέντε μέσα σε... 14!



Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε εκμεταλλεύτηκε ότι το σύνολο του Φλόριαν Κόχφελντ έμοιαζε σαν να μην... κατέβηκε ποτέ για το ματς και πήρε προβάδισμα στο 24' με τον 18χρονο Ρότε να ανοίγει λογαριασμό στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα! Βίτσελ και Ακάντζι συνέχισαν με απανωτά χτυπήματα για το 3-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά (26', 28'), η Βόλφσμπουρκ τα είχε... χαμένα και στο 35' ο Τσαν συμπλήρωσε το καρέ. Κάπου εκεί μπήκε στη κουβέντα και ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός «killer» πήρε ξανά το «όπλό» του στη Bundesliga μετά από σχεδόν τρεις μήνες και σφράγισε το εντυπωσιακό σκορ ημιχρόνου (5-0) στο 38', ανεβάζοντας τον δείκτη στο 6-0 στο 54'. Το γκολ της... τιμής από τη Βόλφσμπουργκ ήρθε στο 81' με τον Μπάκου, το οποίο δεν αλλοίωσε ούτε στο ελάχιστο τον θρίαμβο των Βεστφαλών, που μείωσαν προσωρινά τη διαφορά από τη Μπάγερν Μονάχου στο -6.


«Όρθια» στο Μάιντς η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου
H Στουτγκάρδη κατάφερε να πάρει βαθμό μέσα στην έδρα της Μάιντς, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως να διασπάσουν την άμυνα των Σουηβών, οι οποίοι μετά από έντεκα παιχνίδια κράτησαν ανέπαφη την εστία του.

Για τη Στουτγκάρδη ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός και ανατικατάστατος για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 28 βαθμούς, παρέμειναν στην 16η θέση της Bundesliga, η οποία οδηγεί στα μπαράζ παραμονής και απέχουν έναν πόντο από τη 15η Χέρτα Βερολίνου.

«Τριάρα» της Φράιμπουργκ κόντρα στη Μπόχουμ, αποβλήθηκε ο Σταφυλίδης
Η Φράιμπουργκ μετά τη νίκη της στην έδρα της Άιντραχτ (1-2) επικράτησε με 3-0, εντός έδρας, της Μπόχουμ και πήρε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Κούμπλερ, ο Σαλάι έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 16' και στο 53' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Κλείσιμο
Για τους φιλοξενούμενους ο Κώστας Σταφυλίδης ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα και αποβλήθηκε στο 68' για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαλάι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 73'.



Η Φράιμπουργκ είναι πέμπτη στη βαθμολογία με 51 βαθμούς, όσους έχει και η τέταρτη Λειψία, ενώ η Μπόχουμ είναι 12η με 36.

Διπλό σωτηρίας για τη Χέρτα
Η εντός έδρας συντριβή στο βερολινέζικο ντέρμπι φαινόταν πως θα πάρει από κάτω τη Χέρτα για τα... καλά. Ωστόσο, το σύνολο του Φέλιξ Μάγκατ αντέδρασε, παίρνοντας «χρυσό» τρίποντο σωτηρίας μακριά από την πρωτεύουσα, στην έδρα της Άουγκσμπουργκ (0-1). Το γκολ του Σουάτ Σερντάρ στο 49' λύτρωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πανηγύρισαν μόλις τη δεύτερη νίκη τους στο 2022 κι έτσι βγήκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης, προσπερνώντας τη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου στο +1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 16/04
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 6-1 (24' Τότε, 26 Βιτσελ, 28' Ακάντζι, 35' Τσαν, 38', 54’ Χάαλαντ - 82’ Μπακού)

5 Goals in 14 Minutes! | Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 6-1 | All Goals | MD 30 – Bundesliga


Φράιμπουργκ-Μπόχουμ 3-0 (5’ Κίμπλερ, 16’, 53’ Σάλαϊ)



Μάιντς-Στουτγκάρδη 0-0



Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 0-1 (49’ Σερντάρ)



Γκλάντμπαχ-Κολωνία (85' Εμπολό - 5' Μοντέστ, 20' Κάιντς, 34' Λιούμπισιτς)



Κυριακή, 17/04
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Ουνιόν Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)
Χόφενχαϊμ-Γκρόιτερ Φιρτ (18:30)
Λεβερκούζεν-Λειψία (20:30)


Ειδήσεις σήμερα

Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου - «Κάποιος σήκωσε τη σύνταξή της μετά τον θάνατό της»

Αυτή είναι η σύζυγος Ρώσου στρατιώτη που του έδωσε τις... ευλογίες της για να βιάσει Ουκρανές

Το bootcamp ξεκινά στο «X-Factor»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης