Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου Ρωσία και Λευκορωσία

Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου Ρωσία και Λευκορωσία

Η FINA αποφάσισε να αποβάλει την Ρωσία και την Λευκορωσία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη το 2022 - Δεν θα διεξαχθεί το Ρωσία-Ελλάδα για το World League

5326605
H FINA (Παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου) ήταν η τελευταία μεγάλη ομοσπονδία που δεν είχε ανακοινώσει την αποβολή των Ρώσων και των Λευκορώσων από τις διοργανώσεις της αλλά τελικά το έπραξε.

Το μπιρό της απόφασισε να αποκλείσει τους αθλητές και τους αξιωματούχους των δύο χωρών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κολύμβηση, στην υδατοσφαίριση, στις καταδύσεις, στην συγχρονισμένη κολύμβηση και στο open water.

Στο μεταξύ το παιχνίδι της Ρωσίας με την Ελλάδα για το World League πόλο ανδρών που είχε προγραμματιστεί για τις 8/3 στην Αγία Πετρούπολη λόγω της εισβολής στην Ουκρανία αναβλήθηκε και πλέον η FINA αποφάσισε να μην διεξαχθεί και έστειλε απευθείας την Ελλάδα (μαζί με την Κροατία) στην τελική φάση.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το μπιρό της FINA αποφάσισε να αφαιρέσει από το Καζάν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη ρωσική πόλη από τις 17 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Ακόμη επιβεβαιώθηκε η πειθαρχική έρευνα για τον Ρώσο Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Εβγκένι Ρίλοφ, λόγω της συμμετοχής του σε εκδήλωση υπέρ της ρωσικής εισβολής, στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Ο Ρίλοφ, τον οποίο οι φωτογραφίες δείχνουν να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα "Ζ" στη στολή του, κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.



Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Ήμελλος: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία φλερτάρει με έναν παγκόσμιο πόλεμο»

Σύνοδος Κορυφής: «Μπρα ντε φερ» Βορρά - Νότου και μικρό καλάθι για τα μέτρα της ενέργειας


Καιρός: Βροχές και κρύο σήμερα - Έρχεται η άνοιξη το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης