Super League 2, Παναθηναϊκός Β΄- Καλαμάτα 1-2: Απόδραση από τον Ασπρόπυργο - Δείτε τα γκολ

Super League 2, Παναθηναϊκός Β΄- Καλαμάτα 1-2: Απόδραση από τον Ασπρόπυργο - Δείτε τα γκολ

Μεγάλη νίκη για την Καλαμάτα που ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ από το πρώτο ημίχρονο, πήρε το «διπλό» και «γλυκοκοιτάει» την κορυφή της Super League 2

pao_kalamata
Σε έναν ταλαιπωρημένο και βαρύ αγωνιστικό χώρο στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροπύργου, η Καλαμάτα πήρε μία νίκη-χρυσάφι με 2-1 στην μάχη που δίνει για την άνοδο επί του Παναθηναϊκού Β'.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι, όμως στο β' μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Ένα «γεμάτο» πρώτο μέρος
Παρά την τεράστια βαθμολογική σημασία που είχε το ματς για την Καλαμάτα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 9' και στο 16' με Τσιριγώτη και Σιδερά αντίστοιχα, όμως ο Ταΐρης είχε απάντηση και στις δύο περιπτώσεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci0y0lc9uzf5)


Ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας μάλιστα απέκρουσε την μπάλα και στην εξ επαφής κεφαλιά του Τσιριγώτη στο 23ο λεπτό, όμως δεν κατάφερε να της αλλάξει την πορεία και έτσι ο Τσελεπίδης δεν πρόλαβε να την απομακρύνει πριν περάσει την γραμμή της εστίας. Αμέσως ο ρέφερι Βρέσκας έδειξε σέντρα μετά από την υπόδειξη του βοηθού, με το ριπλέι να τον δικαιώνει δείχνοντας ότι καλώς μέτρησε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci0wvswoh075)


Μετά το γκολ του Θόδωρου Τσιριγώτη οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να ελέγχουν τον ρυθμό, κρατώντας τους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας μακριά από την περιοχή του Χριστογεώργου. Παρ' όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα αντίπαλα καρέ στο 37', ο Γρίβας μετά από σέντρα βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και ο Τουρκοχωρίδης τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι ανέλαβε ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος έστειλε τον Χριστογεώργο στην άλλη γωνία και ισοφάρισε σε 1-1 το οποίο δεν ήρθε όμως χωρίς τίμημα, αφού ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της φάσης με συνέπεια την αντικατάστασή του στο 44ο λεπτό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci0wthcm71w9)


Στο 40' η άμυνα του Παναθηναϊκού υπέπεσε σε ένα ακόμα σοβαρό λάθος. Ο Θεοχάρης έκανε εντελώς λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα προς την άμυνά του όμως ο Λουκίνας παρενέβη και έκλεψε την μπάλα, προλαβαίνοντας να πλασάρει προ του Χριστογεώργου που βγήκε για να του κλείσει το οπτικό πεδίο και του Σιδερά που έπεσε για το τάκλιν. Έτσι ολοκληρώθηκε η ανατροπή του σκορ από την «Μαύρη Θύελλα» μέσα σε μόλις τρία λεπτά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci0wx29khl2p)


Έλεγχος για την Καλαμάτα σε ένα δεύτερο ημίχρονο χωρίς γκολ
Η ανατροπή του σκορ από την Καλαμάτα και μάλιστα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στο τέλος του ημιχρόνου άλλαξε άρδην τις ψυχολογικές ισοροπίες ενόψει του δεύτερου μέρους. Μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι εισήλθαν με νέο αέρα στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να ελπίσουν για την ισοφάριση. Μάλιστα, η Καλαμάτα έφτασε στο γκολ στο 68ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Παπατόλιου, όμως η φάση είχε σταματήσει νωρίτερα για οφσάιντ κατά την ανάπτυξη της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου. Η τελευταία καλή στιγμή για τους Μεσσήνιους ήρθε στο 73' με το πολύ καλό αριστερό σουτ του Χέμπερτ, που όμως πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Χριστογεώργου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci0xzzv1dr15)


Παρά την ανωτερότητα της Καλαμάτας στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Χαβιέρ Βάθκεθ λίγο έλειψε να «κλέψουν» την ισοπαλία κάνοντας μεγάλη βαθμολογική ζημιά στους αντιπάλους τους. Στο 80ό λεπτό ο Τσιριγώτης που ήταν κυρίαρχος στην αντίπαλη περιοχή νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα της Καλαμάτας, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ αφού πρώτα είχε βρει στην πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού του Ταΐρη. Κάπως έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Καλαμάτα να πανηγυρίζει μία υπερπολύτιμη νίκη.

Συγκεκριμένα, η «Μαύρη Θύελλα» με 34 βαθμούς έφτασε την Καλλιθέα στην δεύτερη θέση και πλησίασε Λεβαδειακό που έχει 39 στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2 (δείτε αναλυτικά το πανόραμα της αγωνιστικής και την βαθμολογία).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός Β (Βάθκεθ): Χριστογεώργος, Σιδεράς, Θεοχάρης (65' Σερπέζης), ΑΘανασακόπουλος, Σαρδέλης (86' Αλμπάνης), Τουρκοχωρίτης, Ρόμπι (81' Αντωνίου), Καρβούνης (65' Κρυπαράκος), Μαρτίνης, Τσιριγώτης, Ηλιάδης.

Καλαμάτα (Μπελά): Ταΐρης, Τσελεπίδης, Παυλίδης (76' Μαβινγκά), Παπατόλιος (76' Λουπάνο), Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Ματέους, Αναστασόπουλος, Τάτος (44' Χέμπερτ), Γρίβας (76' , Λουκίνας (84' Τσαγκαλίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Euroferry Olympia: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους - Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του πλοίου

Η ατζέντα Μητσοτάκη με τους Αμερικανούς και η κίνηση-μήνυμα στον Λευκό Οίκο

Τουρισμός - Αυστραλία: Η χώρα-«φρούριο» υποδέχεται τουρίστες από τη Δευτέρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης