Ναδάλ - Μπερετίνι 3-1: Ο Ράφα δήλωσε παρών και πάει για τον 21ο grand slam τίτλο του

Ναδάλ - Μπερετίνι 3-1: Ο Ράφα δήλωσε παρών και πάει για τον 21ο grand slam τίτλο του

Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε τον Μπερετίνι και την Κυριακή ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στη Μελβούρνη, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά

australian_open_nadal_xr
Ο Ράφα Ναδάλ κόντρα σε όσους τον θεωρούσαν... τελειωμένο, είναι εδώ και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία την Κυριακή!

Ο Ισπανός πήρε τον ημιτελικό, κερδίζοντας με 3-1 σετ τον Ματέο Μπερετίνι (6-3, 6-2, 3-6, 6-3 σε 2 ώρες και 55 λεπτά) και περιμένει έναν εκ των Τσιτσιπά ή Μεντέντεφ στην έκτη του συμμετοχή στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Για μήνες γίνονταν κουβέντα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το ενδεχόμενο να γράψει ιστορία με τον 21ο του τίτλο σε grand slam στο Australian Open, ξεπερνώντας τους Ναδάλ και Φέντερερ.

Ο Φέντερερ απουσιάζει από την διοργάνωση, το ίδιο και ο Νόλε που απελάθηκε. Τον Ναδάλ δεν τον υπολόγιζαν παρά ελάχιστοι. Από το καλοκαίρι πέρασε τραυματισμό, χειρουργείο και πριν ένα μήνα κορονοϊό. Ακόμη κι ο ίδιος αμφισβητούσε αν θα είναι έτοιμος να παίξει σε τοπ επίπεδο στη Μελβούρνη. Το όνομά του μάλιστα δεν το έβλεπε κανείς εύκολα στα φαβορί. Ολοι θεωρούσαν τον Μεντβέντεφ και τον Ζβέρεφ, μαζί με Τσιτσιπά, πιο πιθανούς νικητές.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Ισπανός την Κυριακή μπορεί να γίνει ο πολυνίκης σε grand slam ξεπερνώντας Φέντερερ και Τζόκοβιτς...

Στα του ματς, ο Μπερετίνι μόνο στο τρίτο σετ πρόβαλε αντίσταση. Στο πρώτο δέχτηκε αμέσως break point και ήταν πίσω στο σκορ 3-0, με τον Ναδάλ να κρατά το σερβίς του ως το τέλος. Ιδια εικόνα και στο δεύτερο, με τον Ισπανό να κάνει δύο break και να παίρνει προβάδισμα 4-0, φτάνοντας στη συνέχεια εύκολα στο 2-0.

Στο τρίτο ο Ιταλός ανέβασε την απόδοσή του και κράτησε το σερβίς του. Και στο υπέρ του 4-3 βρήκε break στο σερβίς του Ναδάλ, για να σερβίρει στη συνέχεια για το σετ, το οποίο και έκλεισε εύκολα.

Στο τέταρτο σετ ο Ναδάλ βρήκε στο 3-3 break από αβίαστα λάθη του αντιπάλου του και στο σερβίς του κλείδωσε την συμμετοχή του για 29η φορά σε τελικό grand slam.

Το παράδοξο στο ματς ήταν πως ο Ιταλός είχε περισσότερους άσους (14-5) και winners (38-28), αλλά πλήρωσε τα αβίαστα λάθη που έκανε (39-19), τα οποία ήρθαν κυρίως από την επιμονή του Ναδάλ και τις άμυνες που έβγαζε όποτε προσπαθούσε να επιτεθεί ο Μπερετίνι.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, δημόσιο, επιχειρήσεις και ΜΜΜ

Ιαπωνία: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε φυσιοθεραπευτή και κράτησε όμηρο γιατρό για περίπου 11 ώρες

Ηλιοφάνεια σήμερα, έρχεται νέα κακοκαιρία το Σάββατο - Κίνδυνος για πλημμύρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης