Νόβακ Τζόκοβιτς: Διευρύνεται η έρευνα των Αυστραλών μετά τη δημόσια παραδοχή των «λαθών» του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Διευρύνεται η έρευνα των Αυστραλών μετά τη δημόσια παραδοχή των «λαθών» του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι συνάντησε έναν δημοσιογράφο της L' Equipe γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον ιό και απέδωσε σε «ανθρώπινο λάθος» του ατζέντη του τον ψευδή ισχυρισμό στην ταξιδιωτική του δήλωση

djokovic_novak_covid_art
Η γραπτή δήλωση του Νόβακ Τζόκοβιτς στα social media και η παραδοχή πως τον προηγούμενο μήνα «έσπασε» την καραντίνα όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, συναντώντας έναν δημοσιογράφο της L' Equipe για να του παραχωρήσει συνέντευξη, φαίνεται πως φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σέρβο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το Sydney Morning Herald και το Age, η έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας με αντικείμενο τον Σέρβο έχει πλέον διευρυνθεί συμπεριλαμβάνοντας τα επιπλέον στοιχεία, όπως την παραβίαση των κανόνων καραντίνας στη Σερβία, τον ανακριβή ισχυρισμό στη δήλωση για την είσοδό του στη χώρα και τα «θολά σημεία» ως προς την ημερομηνία που διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ρίχνει το βάρος κυρίως στο αν το πιστοποιητικό νόσησης αποτελεί δικαιολογία για τον μη εμβολιασμό του Σέρβου, παράλληλα όμως δεν αποκλείεται τα επιπλέον στοιχεία να λειτουργήσουν επιβαρυντικά. Το «σίριαλ» του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζοκοβιτς οδεύει στην 7η ημέρα και ακόμα παραμένει άγνωστο αν ο Χοκ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία που του δίνει ο νόμος για να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα. Υπενθυμίζεται ότι ο 9 φορές κάτοχος του Australian Open έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στη Μελβούρνη και να αγωνιστεί στο τουρνουά, όμως δεν είναι στο χέρι του.

Ο Νοβακ Τζόκοβιτς θέλησε να δώσει τις δικές τους εξηγήσεις για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβρη. Ο Σέρβος τενίστας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σειρά στιγμιότυπων που ανταποκρίνονται στο χρονοδιάγραμμα των γεγονότων με το τεστ PCR του στις 16 Δεκεμβρίου, στα οποία επιβεβαιώνει ότι στην πραγματικότητα ταξίδεψε στο εξωτερικό τις δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία. Φαίνεται ότι αυτά ήταν τα πρόσθετα έγγραφα που παρασχέθηκαν στην κυβέρνηση που καθυστερούν την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, για το αν θα παραμείνει στη χώρα και θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Στην ουσία ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο παραδέχεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου - παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ όπου πολλοί παίκτες βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και ισχυρίζεται ότι δυο ημέρες μετά παρόλο που δεν είχε συμπτώματα έκανε δυο τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά. Το ίδιο αρνητικό ήταν το τεστ που έκανε και την επόμενη ημέρα οπού παραβρέθηκε σε εκδήλωση απονομής βραβείων σε παιδιά. Λίγο αργότερα, όπως περιγράφει, ενημερώθηκε ότι το PCR στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό και παραδέχθηκε πως ήταν «λάθος» την επόμενη ημέρα να παραχωρήσει συνέντευξη στην L'Equipe. Επίσης παραδέχεται πως το να κλικάρει το λάθος κουτάκι σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια του πριν την Αυστραλία, ήταν του ατζέντη του και ήταν ανθρώπινο, όπως λέει.

Αναλυτικά η δήλωση που δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες ο Τζόκοβιτς

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκής παραπληροφόρηση όσον αφορά τις δραστηριότητες μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό PCR τεστ για τον COVID. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία και να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να τονίζω πως προσπάθησε πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτέλεσμα μου.

Έδωσα το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 16 Δεκεμβρίου ήταν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση».

Κλείσιμο
Συνεχίζει ο Σέρβις τενίστας όσον αφορά το θέμα του ταξιδιού του, πριν πάει στην Αυστραλία:

«Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, έχει αναφερθεί από την μεριά μου και της ομάδας μου, όπως είπα και τους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου, και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανρθώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία. Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτόρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

Δείτε βίντεο: «Ο Τζόκοβιτς είναι ψεύτης, ύπουλος και μ@@κας» - Αυστραλοί παρουσιαστές «θάβουν» τον τενίστα με ανοιχτά μικρόφωνα
«Ο Τζόκοβιτς είναι ψεύτης, ύπουλος και μ@@κας» - Αυστραλοί παρουσιαστές «θάβουν» τον τενίστα


Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Τζόκοβιτς είναι ψεύτης, ύπουλος και μ@@κας» - Αυστραλοί παρουσιαστές «θάβουν» τον τενίστα με ανοιχτά μικρόφωνα

Οικονόμου: Η λογική «με το έτσι θέλω», της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σαρώνει την Βόρεια Εύβοια -Έκλεισε η εθνική οδός Χαλκίδας - Αιδηψού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης