Ντάνιελ Κρετίνσκι: Ο Tσέχος δισεκατομμυριούχος απέκτησε κι επίσημα ποσοστό της Γουέστ Χαμ

Ντάνιελ Κρετίνσκι: Ο Tσέχος δισεκατομμυριούχος απέκτησε κι επίσημα ποσοστό της Γουέστ Χαμ

O Tσέχος μεγαλοεπενδυτής με περιουσία 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, Ντάνιελ Κρετίνσκι απέκτησε κι επίσημα το 27% της Γουέστ Χαμ

westhamtwitter
Ένας από τους πλουσιότερους Τσέχους, ο Ντάνιελ Κρετίνσκι, είναι κάτοχος πλέον του 27% των μετοχών της Γουέστ Χαμ, ωστόσο η προοπτική μιλάει για ολική εξαγορά της ομάδας. Η είδηση είχε γίνει γνωστή εδώ και εβδομάδες, όμως σήμερα (10/11) οι Λονδρέζοι επισημοποίησαν τη συμφωνία τους.

Η συμφωνία αποτελεί περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής δομής του συλλόγου, η οποία θα επιτρέψει αρχικά τη μείωση του μακροπρόθεσμου χρέους του και τη δυνατότητα να συνεχίσει να κατευθύνει τα κεφάλαια που παράγονται σε άλλους βασικούς τομείς εστίασης, συνεχίζοντας τη θετική πρόοδο που σημειώθηκε στη Γουέστ Χαμ τα τελευταία χρόνια.

Ο Κρετίνσκι δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της βιομηχανίας κι έχει μπει για τα καλά στην στην βρετανική αγορά, έχοντας αποκτήσει ποσοστά μετοχών στις Royal Mail (βρετανικό ταχυδρομείο) και J Sainsbury (αλυσίδα σούπερ μάρκετ). Οπως επίσης κατέχει μερικά από τα ισχυρότερα brands του πλανήτη, όπως το Foot Locker (μεγάλη εταιρία αθλητικής υπόδοσης) και τα Macy’s, στα οποία κατέχει το 49%. Από το 2003 μάλιστα είναι πρόεδρος την Σπάρτα Πράγας, της οποίας κατέχει το 40% των μετοχών της.



«Είμαι χαρούμενος που αυτή η λεπτομερής διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία. Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Εκτιμώ και σέβομαι πολύ την εξαιρετική ιστορία και την παράδοση της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, καθώς και την πιστή και παθιασμένη βάση υποστηρικτών της, καθώς και τον εξαιρετικά εμπνευσμένο ρόλο που παίζει σε πολλά κοινωνικά προγράμματα και πρωτοβουλίες.

Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη του Ομίλου τα τελευταία χρόνια ήταν ξεκάθαρη σε όλους και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού που πιστεύω ότι είναι ένα πολύ συναρπαστικό μέλλον μπροστά μου.

Έχοντας πάει πρόσφατα στο Στάδιο του Λονδίνου για να παρακολουθήσω την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, ξέρω ότι είναι μια απίστευτη στιγμή να γίνω μέλος της οικογένειας της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ. Νιώθω προνομιούχος που έχω τώρα την ευκαιρία να βοηθήσω όλους εδώ να οικοδομήσουν πάνω στις περήφανες παραδόσεις αυτού του μεγάλου συλλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάνιελ Κρετίνσκι στην επίσημη ιστοσελίδα των «σφυριών».

Κλείσιμο
Πηγή:ww.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη σε Ολλανδή δημοσιογράφο για την «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από την Τουρκία

Επιστράτευση: Σήμερα τηλεδιάσκεψη για την εύρεση γιατρών - Όλο και χειρότεροι οι επιδημιολογικοί δείκτες

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά το «ρεκόρ» των 8.613 κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης