Euroleague, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 79-78: Ήττα στον πόντο στην παράταση παρά τη σπουδαία εμφάνιση - Δείτε βίντεο

Euroleague, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 79-78: Ήττα στον πόντο στην παράταση παρά τη σπουδαία εμφάνιση - Δείτε βίντεο

Παρά τη μεγαλειώδη του εμφάνιση ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 79-78 από την Μπαρτσελόνα στην 3η αγωνιστική της Euroleague, μένοντας για ένα αμυντικό ριμπάουντ μακριά από τον θρίαμβο

oly_barca
Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα παρά την εκτός ήττα του από την Μπαρτσελόνα στην παράταση με 79-78. Οι Πειραιώτες έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αντέδρασαν ως μεγάλη ομάδα τις δύο φορές που ξεμάκρυναν οι αντίπαλοί τους και στο τέλλος ηττήθηκαν από 2/2 βολές του Πιέρ Οριόλα σε διεκδίκηση ριμπάουντ με το floater του Κώστα Σλούκα στο τέλος να μη βρίσκει στόχο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως αναμενόταν. Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδιναν τεράστια προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα και πήγαιναν σε επιθέσεις αρκετών δευτερόλεπτων. Οι γηπεδούχοι έπαιρναν επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν τα μετουσίωναν σε καλάθι όπως συνέβαινε και με τα 5 λάθη των «ερυθρόλευκων». Στην άλλη πλευρά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με «τετράποντο» και ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο μετέτρεψαν το 6-6 σε 6-13 (8').

Η δεύτερη περίοδος είχε παρόμοια εικόνα με τις άμυνες να παραμένουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός αστόχησε σε δύο ελεύθερα τρίποντα κι η Μπαρτσελόνα τον «τιμώρησε» με ισάριθμα εύκολα καλάθια κι έτσι ο Μπράντον Ντέιβις μείωσε σε 18-20 (15'). Ο Λιβιό Ζαν Σαρλ με πέντε διαδοχικούς πόντους έδωσε σημαντική «ανάσα» στην ομάδα του την οποία έβαλε στο +6 (19-25, 17'). Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 0/12 τρίποντα αφού η «ερυθρόλευκη» άμυνα τους υποχρέωνε να σουτάρουν τις περισσότερες φορές υπό πίεση. Ο Σάσα Βεζένκοβ από την άλλη δεν είχε τέτοιο πρόβλημα και έκανε το 25-32 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.



Η Μπαρτσελόνα μπήκε φουριόζα στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκε 2/2 τρίποντα από τους Κάιλ Κούριτς και Νίκολα Μίροτιτς και απλώνοντας την άμυνά της πολύ έξω έβαλε προβλήματα στον Ολυμπιακό και με επιμέρους σκορ 14-2 άλλαξαν τα δεδομένα στο ταμπλό (41-34, 25'). Οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων βασίζονταν κυρίως σε μακρινά σουτ τα οποία δεν έβρισκαν στόχο. Αντιθέτως όταν πλησίαζαν στο καλάθι υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα όπως συνέβη με το καλάθι και φάουλ του Σλούκα και του Φαλ (49-47, 29'). Ενα λεπτό χωρίς συγκέντρωση πάντως επέτρεψε να «τρέξει» η Μπαρτσελόνα ένα 6-0.

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός ήθελε να αντιδράσει, η Μπαρτσελόνα έκανε φάουλ συνεχώς κι ένα «τρελό» τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και ένα lay up του Βεζένκοβ τον βοήθησαν να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (58-54, 34'). Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες να ισοφαρίσει ή και να προσπεράσει στο σκορ, όμως ο Σλούκας μείωσε σε 59-58 (37') κι ο Λαρεντζάκης λίγο αργότερα ισοφάρισε στους 61 πόντους (38'). Όσο κυλούσε ο χρόνος μία λεπτομέρεια θα έκρινε το αποτέλεσμα (65-65, 39'). Ο Βεζένκοβ τον έβαλε μπροστά, όμως ο Κούριτς ισοφάρισε με 2/2 βολές (33'' πριν τη λήξη) και ο αγώνας πήγε στην παράταση αφού δεν βρήκαν στόχο Σλούκας και Χίγκινς.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η Μπαρτσελόνα είχε πιο καθαρές λύσεις, διάβαζε τα mismatch και με συνεχόμενες βολές προηγήθηκε με 75-70, όμως ΜακΚίσικ και Σλούκας δεν την άφησαν να ηρεμήσει (75-74, 44').

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 77-78, ο Βεζένκοβ έπαιξε καλή άμυνα στον Χίγκινς ο οποίος αστόχησε, όμως ο Γάλλος διαιτητής Ντιφάλα έδωσε φάουλ σε διεκδίκηση του ριμπάουντ το οποίο ήταν αμφιλεγόμενο. Ο Οριόλα με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού ο Σλούκας αστόχησε στο δύσκολο floater στο τέλος.

Barca edges Reds in overtime thriller! | Round 3, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ένα ματς πηγαίνει στην παράταση και τελειώνει στον πόντο μία λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, άφησε τον Οριόλα να το διεκδικήσει και στον διαιτητή την ευχέρεια να σφυρίξει φάουλ. Ο Ισπανός σέντερ έμεινε ψύχραιμος όπως και οι συμπαίκτες του οι οποίοι στην παράταση είχαν 10/10 βολές.

Ο ΜVP: Ο Νίκολα Μίροτιτς πρόσφερε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χασάν Μάρτιν δεν βοήθησε, παρουσιάστηκες αργός στις αντιδράσεις του και είχε προβλήματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νικ Καλάθης πρόσφερε πολλά, 9 πόντους, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα κι ένα λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 10/10 βολές της Μπαρτσελόνα στην παράταση. Σκόραρε συνολικά 12 πόντους σε αυτήν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η σπουδαία αντίδραση του Ολυμπιακού όταν ξέφυγε η Μπαρτσελόνα. Δείγμα καλής και δουλεμένης ομάδας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα διαθέτει το πιο πλήρες ρόστερ της Ευρωλίγκας κι όμως ο Ολυμπιακός διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος και την έχασε στις λεπτομέρειες.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή δημιουργία (11 ασίστ), αλλά έπαιξαν σπουδαία άμυνα μακριά από το καλάθι (5/24 τρίποντα οι Ισπανοί).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-17, 27-32, 55-47, 67-67 (παρ.) 79-77


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Νέες θεωρίες συνωμοσίας για την παρουσία των αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Φρίκη στη Ρόδο: 8χρονη νοσηλεύεται μετά από καταγγελία για βιασμό

Τώρα ο Γρηγόρης Πετράκος θα τραγουδά μόνο για εμβολιασμένους και δηλώνει: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης