Premier League, Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1: Αφεντικό στο Βόρειο Λονδίνο - Δείτε τα γκολ

Premier League, Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1: Αφεντικό στο Βόρειο Λονδίνο - Δείτε τα γκολ

H Αρσεναλ έπαιξε κομπλέ και ο Αρτέτα μπορεί να... ονειρεύεται - Σούπερ οι Gunners, διέλυσαν 3-1 την Τότεναμ και πήραν τεράστια ανάσα στην Premier League

24733400
Η Άρσεναλ αναπνέει, η Τότεναμ παραμένει σοκαρισμένη! Η ομάδα του Αρτέτα ήταν εξαιρετική για 45 λεπτά, επικράτησε εύκολα με 3-1 κι έπιασε τους Spurs στους εννέα βαθμούς.

Η Άρσεναλ πέτυχε τρία γκολ σε 34 λεπτά!
Για πρώτη φορά στη σεζόν, ο Μικέλ Αρτέτα παρουσίασε την ενδεκάδα που σχεδίαζε για την υπέρβαση στη φετινή Premier League. Toν Ράμσντεϊλ στο τέρμα, τους Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τομιγιάσου στην άμυνα, Τσάκα, Παρτέι στο κέντρο, Σάκα δεξιά, Σμιθ Ρόου αριστερά και τον Οντεγκααρντ πίσω από τον Ομπαμεγιάνγκ. Το αποτέλεσμα; Σοκαριστικό για την Τότεναμ! Για πρώτη φορά στην ιστορία των ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου ομάδα πετυχαίνει τρία γκολ σε 34 λεπτά!


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cek03bcudxe9-sf)


Κλείσιμο
Η Άρσεναλ έκανε ό,τι ήθελε τους Spurs, αναγκάζοντας τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να αποχωρήσουν νωρίς από το γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν και στο 12ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. O Σάκα είδε το κέντρο άμυνας της Τότεναμ εκτός θέσης, πέρασε ωραία τη μπάλα, μόνος του ο Σμιθ Ρόου δεν έχασε την ευκαιρία. Ετσι, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου (21 ετών και 60 ημερών) έπειτα τον Τσάμπερλεϊν το 2014. Η πίεση συνεχίστηκε, ο Ομπαμεγιάνγκ απειλούσε, αλλά ο Γιορίς ήταν στη σωστή θέση. Η Τότεναμ έκανε την πρώτη της φάση στο 22’, όμως ο Ράμσντεϊλ έδιωξε εξαιρετικά.

Η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο και στο 27’ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα, ο Σμιθ Ρόου με υπέροχη ασίστ μοίρασε στον Ομπαμεγιάνγκ κι αυτός με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν το χειρότερο μισάωρο τη Τότεναμ στη σεζόν, όμως ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει, μιας και στο 34’ ήρθε το 3-0. Με δυο μπαλιές ο Σάκα βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε την κόντρα από τον Κέιν και σκόραρε για τους Gunners!

Ενας… Σον δεν ήταν αρκετός!
Σε 28 από 59 ντέρμπι αυτός που προηγήθηκε δε νίκησε. Όμως η εικόνα της Τότεναμ δεν ήταν αυτή που θα έδινε ελπίδες. Μπορεί ο Σάντο να άφησε εκτός του κάκιστο Ντέλε Άλι, μπορεί η ομάδα του να πήρε την κατοχή, αλλά η Άρσεναλ αμυντικά ήταν εξαιρετική. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 61’ για να δούμε τον Κέιν να απειλεί, αλλά το σουτ έβγαλε ωραία ο Ράμσντεϊλ. Ένα λεπτό αργότερα ο αρχηγός έχασε τεράστια ευκαιρία, βρέθηκε τετ α τετ, αλλά αστόχησε.

Η Τότεναμ βρήκε δίχτυα στο 79’ με ωραίο τελείωμα του Σον, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να μπει στο «κόλπο». Σε αυτό βοήθησε στο 90’ και η τεράστια επέμβαση του Ράμσντεϊλ (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι). Ετσι, η ομάδα του Νούνο Σάντο είδε την Άρσεναλ να την πιάνει στους εννέα βαθμούς και τον προβληματισμό να μεγαλώνει. Αλλωστε, για πρώτη φορά από το 2003 δέχθηκε τρία γκολ σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τσάκα (82' Λοκόνγκα), Παρτέι, Οντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου (88' Ταβάρες), Ομπαμεγιάνγκ, Σάκα (87' Νάιλς)

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσες, Ρεγκιλόν, Τανγκάνκα (46' Εμερσον), Σον, Λούκας, Χόιμπιεργκ, Ντέλε Άλι (46' Σκιπ), Ντάιερ, Ντομπελέ (70' Χιλ), Κέιν

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης