Super League 1, Άρης-ΟΦΗ 1-0: Μόνος δεύτερος - Δείτε το γκολ

Super League 1, Άρης-ΟΦΗ 1-0: Μόνος δεύτερος - Δείτε το γκολ

To γκολ του Κώστα Μήτρογλου έδωσε στον Άρη την σπουδαία νίκη που τον κράτησε μόνο στη 2η θέση στη Super League 1, αλλά... πόνεσε με τον τραυματισμό του σκόρερ - 10η σερί ήττα για τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του Νιόπλια

arisifiii
Ο Άρης επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης» με γκολ του Κώστα Μήτρογλου και κλείδωσε τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια σε αντίθεση με τον ΟΦΗ ο οποίος έχει βουνό ν’ ανέβει για να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9xc3a5cverd-sf)


Η επιστροφές των Χουλιάν Κουέστα, Κώστα Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα ήταν οι δύο βασικές τομές από τον Άκη Μάντζιο στο αρχικό σχήμα του καθώς αυτές του Κρίστιαν Γκάνεα στο αριστερό άκρο της άμυνας και του Σάντε Σίλβα στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν αναμενόμενες. Στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, ο Νίκος Νιόμπλιας, παρέταξε επιθετικό σχήμα με τον Καστάνιος στην κορυφή της επίθεσης και τους Σαρδινέρο, Στράτζεον στα άκρα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9x8sob5if5d-sf)


Κλείσιμο
Το πρώτο ημίχρονο μάλλον ήταν ενδεικτικό της πορείας που διαγράφουν οι δύο ομάδες καθώς ο μεν Άρης είχε κυρίαρχο ρόλο και θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει σκορ ασφαλείας, ο δε ΟΦΗ πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τις… παθογένειές του. Ειδικά στο πρώτο 20πτο όπου η άμυνά του ήταν σε πανικό. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο 6ο λεπτό όταν μετά από λάθος της άμυνας και πιο συγκεκριμένα του Κοροβέση, ο Μπερτόγλιο έγινε κάτοχος της μπάλας, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Μήτρογλου ο οποίος πλάσαρε τον Βάτερμαν για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σίλβα έκανε εξαιρετική ενέργεια αλλά στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 20πτο δίχως όμως να κάνει την κλασική φάση αφού με εξαίρεση δύο σουτ του Ντε Γκούζμαν δεν ήταν απειλητικός. Στο 22ο λεπτό ο Άκης Μάντζιος υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του καθώς ο Κώστας Μήτρογλου ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Μάνο. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον ίδιο έντονο ρυθμό, θα μπορούσαν όμως να διπλασιάσουν τα τέρματά τους σε μια φάση (στο 33’) όπου ο Λούκας Σάσα «κατάφερε» να μη βρει εστία σουτάροντας από το ύψος της μικρής περιοχής. Η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία του πρώτου μέρους έγινε στο 38’ όπου ο Βάτερμαν αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ (από πλάγια θέση) του Μάνου.

ΣΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΖ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 2-0

Ο Άρης είχε ένταση στο παιχνίδι του στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος αλλά και τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του αλλά τόσο ο Λίντσεϊ Ροζ όσο και ο Λούκας Σάσα τις πέταξαν στα σκουπίδια. Ειδικά ο πρώτος ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του αντιπάλου. Στο 54’ ο Μπρούνο Γκάμα πέταξε τη δική του ευκαιρία να σκοράρει καθώς (στο transition παιχνίδι) στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Νίκος Νιόμπλιας αναγκάστηκε να ρισκάρει κι αυτό έκανε με την είσοδο του Νέιρα αντί του Στάικου, αλλά και του Σακόρ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους αλλά δεν έφτασαν σε σημείο δημιουργίας κλασικής φάσης καθώς έμειναν σ’ ένα σουτ που είχε κάνει ο Ντε Γκούζμαν στο 60’. Στο 82’ ο ΟΦΗ λειτούργησε εξαιρετικά αλλά στην τελική προσπάθεια του Μαρινάκη η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Χουλιάν Κουέστα.

Από τη στιγμή που ο Άρης δεν τελείωσε το παιχνίδι στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στη διάρκειά του, στα τελευταία δέκα λεπτά χρειάστηκε να κάνει διαχείριση αποτελέσματος αλλά και της πίεσης. Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν εξαιρετικά στην άμυνα καθώς δεν έδωσαν στον ΟΦΗ το δικαίωμα να δημιουργήσει φάση κι έτσι πέτυχαν την 15η νίκη τους στην κανονική διάρκεια.

MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα έκανε πολύ καλό παιχνίδι αλλά δεν το μετουσίωσε με τη φάση που έχασε στο 54ο λεπτό.

Στο ύψος του: Ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν αυτός που επωφελήθηκε του λάθος της άμυνας του ΟΦΗ κι έδωσε την ασίστ στον Μήτρογλου στο γκολ του Άρη.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς η άμυνα του ΟΦΗ καθώς σε πολλές περιπτώσεις ήταν σε πανικό.

Η «γκάφα»: Αυτή στο γκολ του Άρη και πιο συγκεκριμένα του Κοροβέση με τον Μεγιάδο.

Το «στραγάλι»: Ο Διαμαντόπουλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά έκανε οικονομία στις κίτρινες κάρτες, σε φάσεις στις οποίες θα έπρεπε να τις χρησιμοποιήσει.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Απόλυτα δίκαια κέρδισε ο Άρης και το 1-0 δεν είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα καθώς οι «κίτρινοι έχασα μια ντουζίνα ευκαιριών για να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Ο ΟΦΗ πλήρωσε τη… θαλασσοταραχή που έχει στην άμυνα και δεν απείλησε στην επίθεση.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (90’ Σάκιτς), Σίλβα, Μπρούνο Γκάμα, Μήτρογλου (22’ Μάνος).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης (79’ Ουές), Γιαννούλης, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Στάικος (57’ Νέιρα), Ντε Γκούζμαν (61’ Σακόρ), Σαρδινέρο, Στάρτζεον, Καστάνιος

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Super League 1, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Αλλαγή διαιτητή στο ντέρμπι λόγω κορωνοϊού

Το κορίτσι του Μπερνάρντο Σίλβα είναι η πιο σέξι WAG στην Premier League

AS: «Ο Αγουέρο συμφώνησε και υπογράφει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2023»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης