Σάλος στις ΗΠΑ: Δημοφιλής ομάδα μπέιζμπολ απέλυσε τον Γενικό Διευθυντή της μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Σάλος στις ΗΠΑ: Δημοφιλής ομάδα μπέιζμπολ απέλυσε τον Γενικό Διευθυντή της μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Στην απομάκρυνση του πρώην Γενικού Διευθυντή τους, Jared Porter, οδηγήθηκαν οι New York Mets, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε γυναίκα ρεπόρτερ

jaredd_mets
Ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στον χώρο του αθλητισμού καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μπέιζμπολ των New York Mets, προέβη στην απόλυση του Γενικού Διευθυντή τους, Jared Porter, μετά απο σοβαρές κατηγορίες εναντίον του. Όπως αποκάλυψε το δίκτυο ESPN, o 41χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά κατ' εξακολούθηση μια ρεπόρτερ, στέλνοντας της πάνω από 60 ερωτικά μηνύματα και φωτογραφίες ακατάλληλου περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα αμερικανικά Μέσα ο Πόρτερ γνώρισε την δημοσιογράφο σε ένα ασανσέρ στο Yankee Stadium τον Ιούνιο του 2016, προτείνοντας της επίμονα να βγουν για ποτό μέσα στην ημέρα. Οταν συνειδητοποίησε μάλιστα ότι εκείνη δεν ανταποκρίνονταν στα μηνύματά του, συνέχισε να την παρενοχλεί μέσω ερωτικών φωτογραφιών.

Όπως ήταν φυσικό η αποκάλυψη αυτή πυροδότησε μπαράζ αντιδράσεων στους κόλπους της ομάδας, η οποία μέσω επίσημων ανακοινώσεων έκανε λόγο για μη αποδεκτές συμπεριφορές. 

«Ολοκληρώσαμε την συνεργασία μας με τον Jared Porter, σήμερα το πρωί» ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, προσθέτοντας: «Στην αρχική μου συνέντευξη τύπου μίλησα για τη σημασία της ακεραιότητας και το εννοούσα. Πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς»

Κλείσιμο
Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε και ο ίδιος ο σύλλογος υπογραμμίζοντας: «Οι πράξεις του Τζάρεντ, όπως προκύπτει από τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν χθες το βράδυ, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα πρότυπα του συλλόγου, σχετικά με τον επαγγελματισμό και την προσωπική συμπεριφορά».


Ο ίδιος ο Τζάρεντ από την πλευρά του, αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως δεν είχε στείλει ποτέ φωτογραφικό υλικό παρά μόνο μηνύματα, ενώ αργότερα ανέφερε πως πρόκειται για χιουμοριστικές φωτογραφίες. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση

Διερευνητικές: Το «blame game» της Άγκυρας - Ποιο θέμα συζητά η Αθήνα πέραν της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τα κριτήρια που θα αφήσουν εκτός χιλιάδες δικαιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης