Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες αρνήθηκαν τη μείωση 30% και οι κίνδυνος για πτώχευση αυξάνεται
Καμία λύση δεν έχει βρεθεί όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της Μπαρτσελόνα και των παικτών για την μείωση μισθών για ένα ποσοστό της τάξεως του 30% όσον αφορά την φετινή σεζόν
Ο προσωρινός πρόεδρος Κάρλος Τουσκέτς είναι ο άνθρωπος ο οποίος μετά την παραίτησητου Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, έχει αναλάβει την υπόθεση αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπει κάποια λύση στον ορίζοντα.
Κι αυτό διότι οι παίκτες θεωρούν πως η μείωση δεν θα γίνει δίκαια με βάση τα συμβόλαια τους, ενώ υπάρχει ένα θέμα για το γεγονός πως οι μειώσεις θα επηρεάσουν τους παίκτες της δεύτερης ομάδας αλλά όχι τους παίκτες της μπασκετικής Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα με την «Marca», οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει μέχρι τον Ιανουάριο να μειώσουν τα έξοδα τους, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και τα χρέη έχουν εκτοξευτεί από 217 εκατ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2019 στα 488 εκατ. ευρώ έναν χρόνο μετά.
Αν κι εφόσον οι παίκτες συμφωνήσουν στην μείωση μισθών για ένα ποσοστό της τάξεως του 30% όσον αφορά την φετινή σεζόν, τότε το μπάτζετ θα μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.