Nations League Play offs: Πρόκριση για Σερβία-Εκτός Χάαλαντ και Μπάγιεβιτς-Δείτε τα γκολ

Nations League Play offs: Πρόκριση για Σερβία-Εκτός Χάαλαντ και Μπάγιεβιτς-Δείτε τα γκολ

Μεγάλη πρόκριση της Σερβίας με νίκη μέσα στο Όσλο στην παράταση (2-1 τη Νορβηγία) – Στους τελικούς των Play offs του Nations League μέσω των πέναλτι προκρίθηκαν Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία και Σλοβακία – Ιστορική ευκαιρία για τις πρωτάρες Γεωργία και Βόρεια Μακεδονία.

serbia
Τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Euro 2021, περιμένουν ισάριθμους κατόχους που θα προκύψουν από τα τέσσερα ζευγάρια των τελικών του Nations League που σχηματίστηκαν.

Στην πρώτη κατηγορία, η Ουγγαρία διέλυσε την Βουλγαρία με 3-1, κάνοντας αληθινή επίδειξη δύναμης και θα κοντραριστεί στον τελικό με την Ισλανδία. Οι... ψαράδες λύγισαν την Ρουμανία (2-1) με δύο γκολ του Γκίλφι Σίγκουρντσον με τον Ίνγκι Ίνγκασον του ΠΑΟΚ να περνάει ως αλλαγή στο τέλος.

Α’ Κατηγορία

Βουλγαρία - Ουγγαρία 1-3

(89’ Γιόμοφ / 17’ Όρμπαν, 47’ Κάλμαρ, 75’ Νίκολιτς)



Ισλανδία - Ρουμανία 2-1

(16’, 35’ Σίγκουρντσον / 62’ πεν. Μαξίμ)



Στην δεύτερη κατηγορία είχαμε διπλό θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι. Η Βοσνία του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα δει τελικά το Euro από την τηλεόραση, αφού το 1-1 με την Βόρεια Ιρλανδία έφερε τον ημιτελικό στην ρώσικη ρουλέτα, όπου τελικά οι Βόσνιοι ηττήθηκαν με 4-3. Αντίπαλος της η Βόρεια Ιρλανδία θα είναι η Σλοβακία, όπου μετά από 120 λεπτά απέναντι στην Ιρλανδία ήταν πιο εύστοχη στην διαδικασία των πέναλτι (4-2).

Β’ Κατηγορία

Βοσνία - Βόρεια Ιρλανδία 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

(13’ Κρούνιτς / 53’ ΜακΓκιν)




Σλοβακία - Ιρλανδία 0-0 (4-2 στα πέναλτι)




Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ θα πρέπει να περιμένει για να ζήσει την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Νορβηγίας, αφού το Euro2020 (που θα διεξαχθεί το... 2021) θα το δει από την... τηλεόραση, εξαιτίας της απίθανης Σερβίας του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς. Ο μέσος της Λάτσιο σκόραρε δις μπαίνοντας ως αλλαγή και η ομάδα του (άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ) Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς πέτυχε μεγάλη νίκη στην παράταση μέσα στο Όσλο (2-1), παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό των Play Offs της Λίγκας C του Nations League. Η Σερβία, η οποία έχει να προκριθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 2000, όταν και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, θα διεκδικήσει το εισιτήριο ως γηπεδούχος, υποδεχομένη την Σκωτία, η οποία λύγισε το Ισραήλ στα πέναλτι (5-3) και έχει να παίξει σε Euro από το 1996.

Γ’ Κατηγορία

Νορβηγία - Σερβία 1-2

(88’ Νόρμαν / 82’, 103’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς)



Σκωτία - Ισραήλ 0-0 (5-3 στα πέναλτι)



Στη Λίγκα D, τέλος, θα γραφτεί δεδομένα ιστορία, αφού μια πρωτάρα θα δώσει το παρών στην τελική φάση. Είτε η Γεωργία, η οποία λύγισε τη Λευκορωσία (1-0) με πέναλτι – γκολ, είτε η Βόρεια Μακεδονία, η οποία λύγισε με μεγάλη δυσκολία το μαχητικό Κόσοβο (2-1). Οι δύο πρωτάρες θα τεθούν αντιμέτωπες σε «τελικό ζωής» στην Τιφλίδα.

Δ’ Κατηγορία

Γεωργία - Λευκορωσία 1-0

(7’ πεν. Οκριασβίλι)


Βόρεια Μακεδονία - Κόσοβο 2-1

(16’ αυτ. Κολόλι, 33’ Βελκόφσκι / 29’ Χαντερτζιονάι)




Θυμίζουμε ότι στην τελική φάση του Euro2020 το οποίο, κορονοϊού επιτρέποντος, θα διεξαχθεί από 11 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου του 2021 σε δώδεκα διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν ήδη προκριθεί οι εξής είκοσι ομάδες: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ολλανδία, Ουαλία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.


Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Τζόκοβιτς αποθεώνει ξανά τον Τσιτσιπά: Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο

ΠΑΟΚ: Ο Βιεϊρίνια ανακοίνωσε το τέλος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης