Λιγκ Καπ, Τότεναμ – Τσέλσι 1-1 (5-4 πέν.): Η άσπρη βούλα έστειλε στην οκτάδα τα Σπιρούνια - Δείτε τα γκολ

Λιγκ Καπ, Τότεναμ – Τσέλσι 1-1 (5-4 πέν.): Η άσπρη βούλα έστειλε στην οκτάδα τα Σπιρούνια - Δείτε τα γκολ

Το χαμένο πέναλτι του Μέισον Μάουντ έστειλε την Τότεναμ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ εις βάρος της Τσέλσι, σε ένα επεισοδιακό ματς με λογομαχίες, ωραία γκολ και... διάλειμμα για τουαλέτα εν ώρα αγώνα!

Tottenham1
Το περασμένο Σάββατο (27/09), ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στέρησε από την Τότεναμ δύο βαθμούς κόντρα στη Νιούκαστλ και έκανε έξαλλο τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έφυγε για τα αποδυτήρια προτού καν τελειώσει το ματς.

Μόλις τρεις ημέρες αργότερα, η άσπρη βούλα «χαμογέλασε» στον τεχνικό των Σπιρουνιών, αφού είδε τη νυν ομάδα του να προκρίνεται στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, αποκλείοντας την πιο ξεχωριστή από τις πρώην (Τσέλσι), χάρη σε χαμένο πέναλτι του Μέισον Μάουντ, μετά το ισόπαλο 1-1 στα 90 λεπτά (5-4 στα πέναλτι).



Ο αγώνας, παρά την κατάληξη του, ξεκίνησε ιδανικά για τους Μπλε, οι οποίοι προηγήθηκαν προτού συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο (18'), με τον Τίμο Βέρνερ να σημειώνει, με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το πρώτο του γκολ ως παίκτης της Τσέλσι.

Κατά σύμπτωση, μάλιστα, ο Γερμανός σκόραρε στο γήπεδο όπου πέτυχε το τελευταίο του (ευρωπαϊκό) γκολ ως παίκτης της Λειψίας, στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου, στο πρώτο ματς με την Τότεναμ για την φάση των «16» (ίδια φάση!) του Champions League.

Κλείσιμο
Ο Εντουάρντ Μεντί, ο οποίος έκανε ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια της Τσέλσι, αρνήθηκε την ισοφάριση στον Έρικ Λαμέλα (35'), σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, όπως φάνηκε και από την λογομαχία μεταξύ του δασκάλου (Ζοσέ Μουρίνιο) και του μαθητή (Φρανκ Λάμπαρντ).



Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γαλλό-Σενεγαλέζος τερματοφύλακας είχε περισσότερη δουλειά απέναντι στην ανεβασμένη Τότεναμ, η οποία δεν έχασε την συγκέντρωσή της, ούτε καν όταν ο Έρικ Ντάιερ βγήκε από το γήπεδο και πήγε στα αποδυτήρια για να κάνει την (μεγάλη) ανάγκη του, με τον Μουρίνιο να τον κυνηγάει!

Η Τσέλσι ισορρόπησε για μερικά λεπτά, αλλά στο 83ο ο Σέρχιο Ρεγιλόν στο ντεμπούτο του, έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέντραρε στον Λαμέλα, ώστε ο Αργεντινός να στείλει την υπόθεση πρόκριση στα πέναλτι.

Στην διαδικασία από την άσπρη βούλα, όλοι ευστόχησαν, εκτός από τον τελευταίο. Ο Μέισον Μάουντ δεν έκανε καλή εκτέλεση, η μπάλα χτύπησε δοκάρι και έφυγε άουτ, στέλνοντας την Τότεναμ στα προημιτελικά.

Τα πέναλτι:
Ντάιερ (Τότεναμ) γκολ, 1-0 / Έιμπραχαμ (Τσέλσι) γκολ, 1-1

Λαμέλα (Τότεναμ) γκολ, 2-1 / Αθπιλικουέτα (Τσέλσι) γκολ, 2-2

Χόιμπιεργκ (Τότεναμ) γκολ, 3-2 / Ζορζίνιο (Τσέλσι) γκολ, 3-3

Λούκας Μόουρα (Τότεναμ) γκολ, 4-3 / Έμερτον (Τσέλσι) γκολ, 4-4

Κέιν (Τότεναμ) γκολ, 5-4 / Μάουντ (Τσέλσι) άουτ, 5-4 (τελικό)

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς – Τανγκανγκά (70' Κέιν), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ – Οριέ, Ζέντσον Φερνάντες (63' Χόιμπιεργκ), Ντομπελέ, Σισοκό, Ρεγιλόν – Μπεργκβάιν (76' Λούκας Μόουρα), Λαμέλα.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Τομόρι, Τσίλγουελ (66' Έμερσον) - Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (70' Καντέ) - Χάντσον Οντόι, Μάουντ, Βέρνερ – Ζιρού (76' Έιμπραχαμ).

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΑΓΓΛΙΑΣ – ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Τρίτη 29/09

Τότεναμ – Τσέλσι 1-1 (5-4 πέν.)

(83' Λαμέλα – 19' Βέρνερ)

Τετάρτη 30/09

Νιούπορτ – Νιουκάστλ (19:30)

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι (21:00)

Έβερτον – Γουέστ Χαμ (21:45)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Πέμπτη 01/10

Μπρέντφορντ – Φούλαμ (19:30)

Άστον Βίλα – Στόουκ Σίτι (21:00)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (21:45)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης