Λύγισε ο Σουάρες στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ως παίκτης της Μπαρτσελόνα - Δείτε βίντεο

Λύγισε ο Σουάρες στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ως παίκτης της Μπαρτσελόνα - Δείτε βίντεο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Λουίς Σουάρες αποχαιρέτισε την Μπάρτσα με δάκρυα στα μάτια

Luis_Suares_Main
Μετά από 6 χρόνια γεμάτα γκολ, τίτλους και διακρίσεις ο Λουίς Σουάρες αποχαιρέτισε την Μπαρτσελόνα σε μια έντονα φορτισμένη συνέντευξη Τύπου παρουσία του προέδρου της ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου...

Ο Ουρουγουανός προσπάθησε να φανεί ήρεμος και ψύχραιμος, αλλά μόλις του έδωσε το λόγο ο Μπαρτομέου... λύγισε.

«Η Μπάρτσα θα είναι πάντα το σπίτι σου και η οικογένεια σου...», είπε ο πρόεδρος δίνοντας το μικρόφωνο στον Σουάρες.

«Δεν έχω προετοιμάσει τίποτα... Ήταν κάτι απρόβλεπτο και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο γιατί με στήριξε το 2014 μετά το λάθος που έκανα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου (είχε δαγκώσει τον Κιελίνι της Ιταλίας). Με εμπιστεύτηκαν κι αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ», είπε αρχικά και λίγο πριν βουρκώσει συμπλήρωσε:


Κλείσιμο
«Φεύγω κι αφήνω φίλους εδώ κι έχω συναισθήματα που έχει κάθε άνθρωπος που έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση. Θέλω απλώς να κρατήσω τα καλά πράγματα. Το ότι τα παιδιά μου με είδαν να κατακτώ τρόπαια, να αγωνίζομαι με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη και την αγάπη».

Κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα πρόβαλε το βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές του Σουάρες στους Μπλαουγκράνα για να συνεχίσει λίγο αργότερα την εξομολόγηση του...

«Το να έρθω εδώ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω αυτούς τους αριθμούς. Μπορώ να φύγω περήφανος και ικανοποιημένος γι' αυτά τα έξι χρόνια.
Αυτό που πρέπει να εκτιμηθεί τώρα είναι ότι αισθάνομαι περήφανος. Υπάρχουν πάντα άνθρωποι με τους οποίους συμφωνείς και με άλλους όχι τόσο. Πρέπει να είσαι πάντα ευγνώμων στην Μπαρτσελόνα.
Ήταν ένας τρελός μήνας. Πολλά πράγματα τα εφεύραν κάποια. Εχουν επινοηθεί, έχουν διαρρεύσει και υπάρχουν πράγματα για τα οποία κάποιος μπορεί να είναι εξοργισμένος».



«Ήξερα ότι δεν με υπολόγιζε ο Κούμαν πριν με πάρει τηλέφωνο»
«Όλοι γνωρίζουν τη σχέση μου με τον Λέο Μέσι. Όταν έφτασα εδώ μου είπαν "να είσαι προσεκτικός με τον Λέο", αλλά για όσο καιρό ήμασταν μαζί, προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Πρέπει να φύγω περήφανος.
Ήδη το σκέφτομαι αυτό. Είναι παρελθόν. Νιώθω ικανός να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα, έχοντας τεράστια επιθυμία - περισσότερη από τον τελευταίο χρόνο. θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με ενθουσιασμό και νέους στόχους.
Ο προπονητής δεν με υπολόγιζε. Φεύγω με την αίσθηση ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου εδώ. Ξεπέρασα υπέροχους παίκτες και είμαι χαρούμενος που αφήνω μια όμορφη εικόνα. Θα μπορούν να με θυμούνται για όλα τα καλά πράγματα.
Όταν ο προπονητής με πήρε τηλέφωνο για να μου το πει, το ήξερα ήδη. Επρόκειτο να συνεχίσω να δουλεύω και να σέβομαι το συμβόλαιό μου μέχρι να βρω μια νέα λύση. Ο προπονητής δεν είχε πρόβλημα με αυτό».



«Θα είναι ωραία κόντρα στην Μπαρτσελόνα» και το... καρφί στον Μπαρτομέου
«Όταν η Μπαρτσελόνα με έκανε να είμαι διαθέσιμος στην αγορά, είχα πολλές κλήσεις. Ενιωσα κατάλληλος να πάω σε μια ανταγωνιστική ομάδα.
Με ελκύει πολύ η νέα πρόκληση. Οι αγώνες εναντίον της πρώην ομάδα σου πάντα είναι είναι ξεχωριστοί. Θα είναι ωραία.
Μου είναι δύσκολο να δεχτώ ότι φεύγω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτά συμβαίνουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου», είπε συνεχίζοντας και πρόσθεσε για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του:
«Εχω ήδη μιλήσει με τον Ντιέγκο (Σιμεόνε) και τον Αντουάν (Γκριζμάν). Φεύγω με μεγάλο ενθουσιασμό και αρκετές προσδοκίες. Είναι μια ομάδα που πάντα παλεύει για το πρωτάθλημα και αντικατοπτρίζει ότι είναι μι ομάδα ανταγωνιστική και φιλόδοξη. Ελπίζω να πετύχω κάτι σημαντικό στη νέα ομάδα».


Για το ότι θα έρθει σε (αγωνιστική) κόντρα με τον Μέσι: «Τον έχω αντιμετωπίσει σε επίπεδο εθνικών ομάδων και αυτό δεν άλλαξε τη σχέση μας. Δεν θα τα μπερδέψουμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει για κάτι, με τον Ουρουγουανό να δείχνει εκείνη τη στιγμή τον Μπαρτομέου, λέγοντας μεταξύ κι αστείου ότι μάλλον εκείνοι (στη διοίκηση) θα μετανιώνουν για την αποχώρησή του.



Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη: Ο Ντελόντε Ουέστ επέστρεψε στους δρόμους - Ρακένδυτος, ζητά χρήματα από περαστικούς (φωτό)

Έτοιμη η ΑΕΚ για την κρίσιμη «μάχη» με την Σεντ Γκάλεν για τα πλέι οφ του Europa League

Ο Ολυμπιακός άνοιξε την πόρτα για τα αστέρια του Champions League με το 2-0 επί της Ομόνοιας - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης