Bloomberg - Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε

Bloomberg - Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε

Η Ελλάδα προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της κοινωνικής απόστασης ταχύτερα από Ισπανία και Ιταλία - Reuters: Η Ελλάδα τη Δευτέρα κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τις 12 Μαρτίου

koronoios01-mesa
Ειδική αναφορά στην Ελλάδα και το πόσο γρήγορα κινήθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού κάνει αρθρογράφος του Bloomberg που επικεντρώνεται στην ανάκαμψη των αγορών.

«Μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας» σχολιάζει ο συντάκτης εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

«Η κατάσταση είναι αγχωτική και το καθεστώς της κοινωνικής απόστασης (social distancing) είναι δύσκολο να το ανεχθεί κανείς αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αποτραπεί η απώλεια ζώων σε μεγαλύτερη κλίμακα» προσθέτει ο συντάκτης.

Στο σημείο αυτό χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Ελλάδας «η οποία στο θέμα του κορωνοϊού φαίνεται να έχει κάνει κάτι σωστό. Η Ελλάδα έκλεισε γρήγορα την οικονομία της στο πρώτο σημάδι του προβλήματος, την ώρα που ήταν έτοιμοι να ανοίξουν οι τουριστικοί προορισμοί. Αυτό φαίνεται να απέδωσε».

Στο άρθρο παρατίθεται, μάλιστα, πίνακας στον οποίο φαίνεται πόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα πήρε μέτρα εφαρμογής της κοινωνικής απόστασης σε σύγκριση με την Ιταλία και την Ισπανία.

pinakas-social-distancing
Κλείσιμο


Από την πλευρά του το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα την Δευτέρα κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου, «μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται».

«Ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού» αναφέρεται στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα στην οποία το Reuters επιλέγει από την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα τη φράση «νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Να μην ανοίξουν κανονικά τα σχολεία - Τα μέτρα πρέπει να κρατήσουν 10-12 εβδομάδες

Κορωνοϊός: Η άγνωστη παθογένεια που ανησυχεί τους επιστήμονες

Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε να νοσηλευτεί στην εντατική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης