Κορωνοϊός – New York Times: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στους ανερχόμενους ήρωες

Κορωνοϊός – New York Times: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στους ανερχόμενους ήρωες

Οι New York Times σε αφιέρωμά τους για τους «ανερχόμενους ήρωες του κορωνοϊού» αναφέρονται και στον Σωτήρη Τσιόδρα - «Όλοι συντονίζονται κάθε απόγευμα στις 6 στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό αδύνατο γκριζομάλλη»

Κορωνοϊός – New York Times: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στους ανερχόμενους ήρωες
Στους «ανερχόμενους Ήρωες της εποχής του κορωνοϊού» κατατάσσουν οι New York Times τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι επιστήμονες στην Ευρώπη γίνονται οικεία πρόσωπα, καθώς εκπληρώνουν τη συναισθηματική και πρακτική ανάγκη της κοινωνίας να μάθει την αλήθεια. Πλέον, οι νέες προσωπικότητες που αναδύονται κορωνοϊού «δεν είναι ηθοποιοί ή τραγουδιστές ή πολιτικοί αλλά επιδημιολόγοι και ιολόγοι που τα ονόματά τους ακούγονται σε κάθε σπίτι αφού πέρασαν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σχεδόν άγνωστοι».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους «επιστήμονες-ήρωες» που ενημερώνουν τους πολίτες κατά τη πανδημία του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός και κορυφαίος επιστήμονας»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από μεγάλη περίοδο αντίδρασης σε ειδικούς, οι κοινωνίες στρέφονται στους επιστήμονες για απαντήσεις. Αυτοί αναδεικνύονται σε εθνικούς ήρωες. Σπάνια έχουν το προφανές χάρισμα των πολιτικών ηγετών, αλλά κατέχουν βαθιά γνώση και συμπόνια.

Στην Ελλάδα, που προς το παρόν έχει αποφύγει ένα μεγάλο ξέσπασα του κορωνοϊού, «όλοι συντονίζονται κάθε απόγευμα στις 6 στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έναν κομψό αδύνατο γκριζομάλλη».

«Οι ανακοινώσεις του δεν έχουν εξάρσεις, βασίζεται απολύτως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους. Περιστασιακά δίνει πρακτικές συμβουλές και πάντα σπεύδει να διαλύσει κάθε παραπληροφόρηση», συμπληρώνει.

«Ο Έλληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορωνοϊού, εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδές στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού, δεν είναι άνθρωπος που εξωραΐζει», αναφέρουν οι New York Times.

«Δείχνοντας ειλικρίνεια, πρωταγωνίστησε στο να πάρει η χώρα μερικά από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται να αποδίδει, καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις 68 θανάτους από την αρχή της κρίσης». Αντίθετα, το Βέλγιο, με ανάλογο πληθυσμό, μετρά 1.283 θανάτους.

«Είναι ένας από εμάς»

Κλείσιμο
Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του Τεό Αναγνωστόπουλος, ιδρυτή της SciCo, που αναφέρει ότι ο Σωτήρης Τσίοδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό σε ένα κοινό που αγωνιά.

«Είναι ένας από εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας κορυφαίος επιστήμονας», αναφέρει.

Η εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην κριτική που έχει δεχθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι Ευρωπαίοι επιστήμονες. «Ο καθηγητής Τσιόδρας επικρίθηκε από κάποιους στην Ελλάδα, αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες που τον έδειχναν να στέκεται στο άμβωνα μιας φαινομενικά κενής εκκλησίας», γράφει η εφημερίδα, που ενημερώνει και για τη στάση της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network