Μέσα σε δύο εβδομάδες διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι από τον ΔΟΑΤΑΠ

Μέσα σε δύο εβδομάδες διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι από τον ΔΟΑΤΑΠ

Οι εκκρεμείς υποθέσεις από τα προηγούμενα χρόνια φτάνουν έως και τις 5.000

NIKI
«Μαραθώνιο» τρέχει η νέα διοίκηση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) που μέσα σε λίγες ημέρες εξέτασε 750 φακέλους υποψηφίων την ώρα που οι αιτήσεις που εκκρεμούσαν κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια αριθμούσαν από 3000 έως και 5000.

Ο ΔΟΑΤΑΠ με εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. στις 14 Φεβρουαρίουκαι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου  διεκπεραίωσε 750 φάκελοι, προκειμένου οι υποψήφιοι ναμπορέσουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, καλύπτοντας εμπρόθεσμα το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικώνΑ’θμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ. Οι άνθρωποι του οργανισμού, τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Οι αρμόδιοι τονίζουν «Υλοποιώντας και τη γενική κατεύθυνση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, όπωςαυτή προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις της. Με διαφάνεια, ίση μεταχείριση, τήρηση τηςνομιμότητας και με τα υψηλά στάνταρ του ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση τίτλων.Το νέο Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες.

Κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τιςπολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης τηςαναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας. Προτεραιότητά μας, η επίλυση τουχρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ’ ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως ηυποστελέχωση και η μεγάλη γραφειοκρατία, αφ’ ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζει άμεσαεπικαιροποίησης. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθείη εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα. Για έναν ΔΟΑΤΑΠ φιλικό στον πολίτη. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ είναι το πρώτο δείγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης