Εξηγήσεις για τη σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την ηγεσία της Τρικούπη η Νάντια Γιαννακοπούλου

4952036

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε τον προβληματισμό της για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και για τις φημολογούμενες σχέσεις ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επιστολή προς τη Φώφη Γεννηματά, τον Γραμματέα και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Δημήτρη Μάντζο αντίστοιχα, καθώς και στους βουλευτές του κόμματος, απέστειλε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κ. Γιαννακοπούλου εξέφρασε τον προβληματισμό της και τις ενστάσεις τις για την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ αναφέρεται και στην έντονη φημολογία για τις σχέσεις ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η φημολογία για μορατόριουμ με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στη Βουλή και όχι μόνο που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΙΝΑΛ».

«Η όλη συζήτηση αυτή δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η βουλευτής

Η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

Επιθυμώ με αυτή την επιστολή να εκφράσω τον προβληματισμό μου και τις ενστάσεις μου για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Στη σύσκεψη του Κοινοβουλευτικού Τομέα που έγινε σήμερα προσπάθησα να εκφράσω κάποιες σκέψεις. Ωστόσο, θα ήθελα να διατυπώσω και εγγράφως τις ενστάσεις μου και να ζητήσω λογικά και αυτονόητα μέτρα που να διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη συζήτηση και επεξεργασία των θέσεών μας για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στην Βουλή.

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει εξασφαλιστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις έλλειψης συντονισμού, αδυναμίας να υπερασπιστούμε αποφάσεις στις οποίες δεν έχουμε διαδραματίσει κανένα ρόλο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την τοποθέτησή μας και την αρνητική ψήφο μας στα μέτρα για τις ΜΚΟ. Πρόκειται, για εμένα τουλάχιστον, για μια ακατανόητη πολιτική στάση μετά από χρόνια που καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφάνεια και το πάρτι εκατομμυρίων γύρω από πολλές ΜΚΟ. Το σημείωμα με την επιχειρηματολογία μας από τον σ. Καμίνη, δεν ήταν στοιχειωδώς πειστικό και ακόμα και σήμερα υπάρχει μια ασάφεια ποιοι και γιατί έλαβαν αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι να ενημερωνόμαστε έγκαιρα. Το ουσιαστικό θέμα είναι η Κ.Ο να συζητάει, να ενημερώνεται αναλυτικά για όλες τις πλευρές του κάθε θέματος και βεβαίως να συναποφασίζει για τη στάση που θα τηρήσει. Κάτι τέτοιο πολλές φορές δεν συμβαίνει και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται. Οι βουλευτές μας δεν μπορεί να είναι θεατές και απλά να είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν απόψεις που συχνά διαμορφώνονται πριν από αυτούς και χωρίς αυτούς.

Θεωρώντας ότι αναφέρω αυτονόητα πράγματα για την λειτουργία μας ζητάω την αποκατάσταση της λειτουργίας της Κ.Ο ως Πολιτικού Οργάνου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φίλων και ψηφοφόρων μας, αλλά και των αρχών ενός δημοκρατικού κόμματος όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Ταυτόχρονα και με δεδομένα τα βασικά προβλήματα που σφραγίζουν την πολιτική επικαιρότητα και την πορεία της χώρας, ζητάω να προγραμματιστούν άμεσα τρεις κατ΄αρχάς συνεδριάσεις όπου θα συζητηθούν :

- Οι θέσεις μας για το Ασφαλιστικό. Στην συζήτηση αυτή θα πρέπει να κληθούν τεχνοκράτες του χώρου, έμπειρα στελέχη που γνωρίζουν σε βάθος το θέμα ώστε να φωτιστούν όλες οι πλευρές και να μπορούμε να αποφασίσουμε με γνώση και συλλογική ευθύνη.

- Το πρόβλημα του Μεταναστευτικού- Προσφυγικού και τις δικές μας θέσεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος.

- Το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, τα ζητήματα που συνδέονται με την ένταση στην ευρύτερη περιοχή, τους κινδύνους που υπάρχουν και την συνολική πρότασή μας και με χαρά έλαβα προ ολίγου ειδοποίηση ότι θα συζητηθεί αύριο στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

Είναι αυτονόητο, ότι στη συνέχεια θα πρέπει να καθορίζεται η ατζέντα των θεμάτων για το επόμενο διάστημα και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας απασχολήσουν.

Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για «μορατόριουμ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στην Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής. Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις.

Θεώρησα χρέος μου να απευθυνθώ προς εσάς εγγράφως ώστε να σας αναφέρω τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μου. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική και πιστεύω ότι μιλάω για αυτονόητα και λογικά πράγματα. Στο χέρι μας είναι να λειτουργήσουμε όπως αρμόζει σε ένα συλλογικό, πολιτικό, κοινοβουλευτικό όργανο με δημοκρατικές διαδικασίες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ajhon

Μέθοδος του στρίβειν δια του αραβώνος;

ajhon

Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.Που να το παει η Νάντια.

Συνταξιούχος

Τί χρειάζονται οι τεχνοκράτες στην συζήτηση για το Ασφαλιστικό; Αυτά εκάνανε ο Γιαννίτσης και ο Παπαδόπουλος και πατώσατε, τρώγοντας την σκόνη της ΝΔ και του Σύριζα. Την στάση σας στο Ασφαλιστικό πρέπει να την καθορίζουν οι ανάγκες μας για αξιοπρεπή και άνετη διαβίωση που τις ορίζουμε ΕΜΕΙΣ, και όχι τεχνοκράτες, "βιωσιμότητες" και άλλα κουραφέξαλα. Αν είχατε βάλει τον Τσόχα ή τον Τσοβόλα αρχηγό αντί για τον Κινέζο, θα ήσασταν ακόμα κυβέρνηση.

Θόδωρος

Πολύ σωστές οι απόψεις της Γιαννακοπούλου. Χωρίς σαφείς προσανατολισμούς απλά μπερδεύουμε τη βάση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Τέλος, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά της Φώφης Γεννηματά στο κίνημα, θεωρούμε ότι η δημοσκοπική καθήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ απαιτεί πλέον τη λύση Ν. Ανδρουλάκη στη θέση του Προέδρου.

πασοκεμον

μίλησε και η......πως την είπαμε?

ΦΑΓΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

.......ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ......ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΕΙΡΑ .

eagle

Είσαι τρελό μωρό. Αν γίνεις πρόεδρος έχεις 7 ψήφους στο τσακ μπαμ από εμένα. Αν ήσουν και ανύπαντρη θα σε ερωτευόμουν.

Αντί ΣΥΡΙΖΑ

Να μην ξεχνάνε εκεί στο ΚΙΝΑΛ ότι οι ψηφοφόροι του είναι φανατικοί αντί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους μείνει ούτε ένας για δείγμα. Ας το τολμήσουν η ιστορία θα είναι αμείλικτη.

ΠΑΣΟΚ αρκαδιας

τι αλισιβερισια ειναι αυτα με τους τσιπροκαμμενους κα προεδρε;;; για συνελθετε ....γιατι το κινημα δεν εχει και δεν μπορει να εχει καμια σχεση με το μορφωμα...

ΓΟΥ ΚΟΥ

Φώφη ένα πράγμα θα σου πώ σαν ψηφοφόρος από το 1981. Φρόντισε να μην εξαφανίσεις και το ΚΙΝΑΛ . Μη το καταστρέψεις. Δεν έχεις καμία δουλειά με το ΣΥΡΙΖΑ, του ότι αρπάξουμε. Αν θές και στο ΚΙΝΑΛ νέα διάσπαση.............. Καθερό λόγο, σκέψη και έργο. Πόσους βουλευτές θα χάσεις για να αγκαλιάσεις αυτόν τον άνεργο . Πάνω από κάθε τι η πατρίδα και μετά το κόμμα ,πράγμα που δεν το κατανοεί ο Τσίπρας ,σε κανένα τομέα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης