45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή: Με αναφορές στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η ομιλία Κουτσούμπα

4903492

Αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν «ρίξει κόκκινο στη νύχτα» οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ που τόνισε ότι η αντίσταση δεν θα σβήσει χάρη στο ΚΚΕ 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο κατάμεστο από χιλιάδες κόσμου Πάρκο Τρίτση, τόνισε, μεταξύ άλλων, οτι "το Φεστιβάλ αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους, γιατί όταν όλοι τους λένε ότι «δεν αλλάζουν τα πράγματα», αυτό προβάλλει άλλη άποψη: με τους αγώνες, τα όνειρά μας, την δύναμή μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό".

Αναφέρθηκε στην 45χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην προετοιμασία του που γίνεται υπόθεση χιλιάδων νέων και στα γερά του θεμέλια καθώς "πατά γερά στην επαναστατική ιδεολογία του ΚΚΕ, στην ανατρεπτική πολιτική μας πρόταση και στο μαχητικό κάλεσμα της ΚΝΕ για όσα δικαιούται η νέα γενιά και της κλέβουν".

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν "ρίξει κόκκινο στη νύχτα" οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας, όπως ένας πολύ καλός φίλος του Φεστιβάλ που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας".

"Κάθε νέος και νέα που αισθάνεται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχει τη δική του θέση στη μάχη μαζί μας, με το βλέμμα καρφωμένο στην αλλαγή, στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη" πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι δύο μήνες μετά τις εκλογές η ΝΔ "μπήκε με φορά, αποφασισμένη να τελειώνει με τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ" και απόδειξη είναι πως "το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, συνεχίζει να γεμίζει, να φορτώνει νέα βάρη στο λαό γιατί αυτό απαιτούν τα «ιερά κέρδη» των μεγαλοεπιχειρηματιών, η ένταση της εκμετάλλευσης, το άνοιγμα των νέων πεδίων για «επενδύσεις»".

"Από το λεγόμενο "επιτελικό κράτος", ένα κράτος δηλαδή στην υπηρεσία της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέχρι το νέο αναπτυξιακό νόμο που καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και χαρίζει νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, η ΝΔ παραδίδει μαθήματα ταξικής πολιτικής" τόνισε.

Επισήμανε ότι "τα νέα σχέδια καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος που επεξεργάζεται, με τις εξαγγελίες για ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία ομολογούν ότι η εχθρική για το λαό πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης".

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα ότι "δεν υπάρχει τομέας, που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος στη κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεδιπλώσει την αντιδραστική της πολιτική".

Όπως επισήμανε στη συνέχεια "η «ανάπτυξη για όλους» που λέει ο ένας, είναι εξίσου κάλπικη με τη «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται ο άλλος. Και οι δύο είναι γνήσιοι θιασώτες της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση, τη διαρκή εποπτεία, τη δημιουργία των όρων μιας νέας κρίσης".

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική είπε ότι "με μια φωνή κόμματα και επιτελεία του συστήματος μιλούν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, για την Ελλάδα που είναι δήθεν νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, για να κρύψουν ότι στην ουσία, ακόμα πιο βαθιά και πολυπλόκαμα, έχει μπλέξει η χώρα μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ".

Είπε πως όλοι αυτοί λένε στον λαό ότι "αν η Ελλάδα είναι το «καλό παιδί των ιμπεριαλιστών», αν κάνει συμμαχίες με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, αν γεμίζει τη χώρα με βάσεις, αν δαπανά 4 δισ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, αν παραδώσει τον ορυκτό πλούτο σε μεγάλους ενεργειακούς κολοσσούς τότε ο λαός της θα ζει με ειρήνη και ασφάλεια, θα έχει την προστασία και τις πλάτες των ισχυρών συμμάχων".

Πρόσθεσε ότι αυτό που λένει είναι όχι μόνο ανιστόρητο, αλλά και πολύ επικίνδυνο γιατί εφησυχάζει το λαό σε μια περίοδο που όχι μόνο οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, μαζί και η τουρκική προκλητικότητα με τα γνωστά σχέδια της "Γαλάζιας Πατρίδας", αλλά και διεξάγεται ένα ολόκληρο παζάρι, η κατάληξη του οποίου μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

"'Αλλωστε πάντα η ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι όπλο, στα χέρια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ, για την άσκηση εκβιασμών στο εσωτερικό της κάθε χώρας, ώστε να προετοιμάζονται οι λαοί να δεχθούν αρνητικές για τα συμφέροντα τους «λύσεις»" είπε λέγοντας, στη συνέχεια, ότι τέτοιες λύσεις είναι για παράδειγμα "τα σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου, τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, που επισπεύδονται με την καθοδήγηση των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, για να προχωρήσουν απρόσκοπτα και τα σχέδια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων".

"Ο λαός μας είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των δυσκολιών και των κινδύνων, αντιμέτωπος με την τουρκική προκλητικότητα, με την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, με τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και με το δράμα των ξεριζωμένων από τους πολέμους στην περιοχή, που η ζωή και το μέλλον τους κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή, είτε στα ταξίδια θανάτου, είτε στα κολαστήρια των νησιών είτε στα παζάρια των ισχυρών με την Τουρκία, όπως γίνεται ξανά αυτήν την περίοδο" υπογράμμισε.

Είπε ότι την ίδια στιγμή που τα άλλα κόμματα αναζητούν στην ουσία νέους τρόπους εγκλωβισμού του λαού στην ίδια στρατηγική, το ΚΚΕ "από την πρώτη στιγμή βρέθηκε απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές της νέας κυβέρνησης, στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της λαϊκής κινητοποίησης" έχοντας δίπλα του όλους εκείνους που συμπορεύθηκαν μαζί του στις εκλογικές μάχες αλλά και ευρύτερα τμήματα του λαού που εκφράστηκαν θετικά για την σταθερότητα και τη συνέπειά του.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν πως το ΚΚΕ δεσμεύεται για αγώνες μέσα κι έξω από τη βουλή για να παρθούν μέτρα ανακούφισης, για να καθυστερήσουν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, τονίζοντας "μόνο που αυτό προϋποθέτει συμμετοχή στην απεργία, στη σύγκρουση με την εργοδοσία, στον αγώνα για την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο, στην πάλη για να έρθει ο λαός στην εξουσία".

"Οι κομμουνιστές με υψηλό αίσθημα ευθύνης, βγαίνουν μπροστά στη διεκδίκηση, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τους. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η εργατική τάξη, μια αντιπολίτευση που κρίνεται καθημερινά, αλλάζει συσχετισμούς σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του" υπογράμμισε, αναφερόμενος στη συνέχεια σε συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο και στην ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για τον πολύ αρνητικό συσχετισμό με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι νέοι και οι νέες της εργατικής τάξης, προσθέτοντας "όμως η σημερινή νέα γενιά, ιδιαίτερα οι πιο πρωτοπόροι αγωνιστές έχουν ένα πλεονέκτημα. Είναι η σύγχρονη επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ, το πρόγραμμα του και η καθημερινή παρέμβασή του που πατάνε γερά πάνω στις δυνατότητες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης του ανθρώπου, της επιστημονικής και τεχνολογικής δυνατότητάς του, των παραγωγικών μέσων που διαθέτει".

Τόνισε στη συνέχεια ότι "η επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ μπορεί να εκπαιδεύει, διαπαιδαγωγεί και προετοιμάζει δυνάμεις, να προφυλάσσει από αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και εύκολα συμπεράσματα. Είναι η βάση για να οργανώνει, να εξηγεί το πώς και το γιατί σήμερα η μόνη διέξοδος υπέρ του λαού είναι η πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και η οικοδόμηση της νέας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας".

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε ότι το ΚΚΕ δεν εφησυχάζει επειδή "καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τη Σκύλλα του αστισμού και τη Χάρυβδη του ρεφορμισμού, του οπορτουνισμού, ότι καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο το Κόμμα μας με συνεχή δράση, καθημερινή παρουσία στον αγώνα και στις πολιτικές εξελίξεις".

Είπε ότι η επεξεργασία του Προγράμματος και ιδιαίτερα η πολιτική στάση του ΚΚΕ προκάλεσε συστηματική επίθεση εναντίον του όχι μόνο από τον ταξικό αντίπαλο, αλλά "ύπουλα και επεξεργασμένα" και από τον οπορτουνισμό ο οποίος "από το 2012 και μετά επέλεξε να μας αντιμετωπίσει με κύριο όπλο τη στενοχώρια και την ανησυχία για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα του 2012 και την απότομη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ τότε, που τον οδήγησε στην κυβερνητική εξουσία το 2015".

"Με τη γραμμή μιας ψεύτικης ελπίδας, ότι κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να φρενάρει την αντιλαϊκή επίθεση, προσπάθησαν να παρασύρουν το ΚΚΕ στη γραμμή πολιτικής κυβερνητικής συνεργασίας, ανώδυνων μεταρρυθμίσεων για να δοθεί ανάσα, να τονωθεί το σάπιο σύστημα, της δήθεν ανακουφιστικής εξόδου από το ευρώ, με μια κυβέρνηση δήθεν «αριστερών» πολιτικών δυνάμεων" είπε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι "στην Ελλάδα έχουμε αρνητική πείρα από την ολιγόχρονη συμμετοχή του Κόμματός μας σε διάφορες αστικές κυβερνήσεις, και το 1944 και το 1989. Η πείρα στην καπιταλιστική Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική έχει δείξει ότι όταν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα αποφασίζει να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση διαχείρισης στο όνομα μιας μεταβατικής επιλογής, έχει ήδη δέσει τα χέρια του, ακόμα και όταν δε δεσμεύεται με επίσημη συμφωνία ή έχει διακηρύξει τη διατήρηση της αυτοτέλειάς του".

"Καμιά εγγύηση δεν παρέχουν γραπτές ή όχι δεσμεύσεις. Οι νόμοι της καπιταλιστικής αγοράς δεν εξαρτώνται από τις πολιτικές συμφωνίες" επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι "η πρόοδος της ταξικής πάλης εξαρτάται από την οργανωμένη, προσανατολισμένη παρέμβαση για την οργάνωση των πρωτοπόρων εργατικών-λαϊκών δυνάμεων και όχι από τρικ και τακτικισμούς".

"Σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά: Δεν έχει ηττηθεί καθολικά η διάθεση για αντίσταση και αντεπίθεση. Αυτή η διάθεση υπάρχει, δεν τσακίστηκε παρά τις συστηματικές προσπάθειες που έγιναν. Και δεν θα σβήσει χάρη στο ΚΚΕ και στις ριζοσπαστικές δυνάμεις που υπάρχουν και συμπαρατάσσονται στο κίνημα".

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ούτε μια στιγμή δεν κλονίστηκε η πίστη του ΚΚΕ "πως η ανερχόμενη δύναμη στην εποχή μας, η εργατική τάξη, με το κίνημά της, εάν το αποφασίσει, μπορεί να ηγηθεί της υπόθεσης της κοινωνικής προόδου, του περάσματος από τον παλιό τρόπο παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας, τον καπιταλιστικό, στο νέο, τον σοσιαλιστικό- κομμουνιστικό".

Σημειώνοντας ότι "σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να καλυφτούν διευρυμένες λαϊκές ανάγκες με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας. H κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα" αναφέρθηκε στη συνέχεια στους βασικούς άξονες και στον τρόπο λειτουργίας της εργατικής εξουσίας, αναφέροντας "αυτή είναι η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό, πρόταση ρεαλιστική γιατί συμφέρει πρώτα απ΄ όλα την πλειοψηφία του λαού".

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ τον κόσμο με ριζοσπαστική αγωνιστική διάθεση "που δεν πείθεται και αντιδρά στις εμμονές κατά του ΚΚΕ και παρά τις διαφωνίες του μαζί μας εκτιμά τη δράση μας και την προσπάθειά μας", και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους καταλήγοντας στην ομιλία του "αγωνιζόμαστε βαδίζοντας έναν απόκρημνο και δύσκολο δρόμο, πιασμένοι γερά χέρι-χέρι, με την εργατική τάξη και τη νεολαία. Γιατί με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, «θα χτίσουμε έναν κόσμο λεύτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα», το σοσιαλισμό".

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Κομμουνισμός = βλακεία

Ρε παιδιά, άκουσα οτι έφεραν και το ταριχευμένο πτώμα του Λένιν για προσκύνημα. Έχουν και αυτοί τον άγιο τους, μόνο που με αυτό μαζεύει χρήμα ο δεξιός πλεον Πούτιν.

Μίρκα

Εμένα πάντως μόνο φόβο μου προκαλούν σύντροφοι κομμουνιστές.

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν προκαλουν μονο σε σενα φοβο,αλλα σε ολο τον ελληνικο λαο προκαλουν φοβο και τρομο! Γι αυτο ακομη και οταν παιανιζε και παρηλαυνε στις ευρωπαικες πρωτευουσες ο κοκκινος Στρατος, εμεις οι Ελληνες, αν και καθημαγμενοι απο την τριπλη Κατοχη,τους π ο λ ε μ η σ α μ ε τους κομουνιστες και τους νικησαμε Και τωρα επισης τους κομουνιστες μισθοφορους των Δυτικων με τον Τσιπρα τους,δεν τους αφησαμε να κανουν παιγνιδι ,''τα δικα τους'', και να μας βγαλουν απο την ΕΕ και το Ευρω, και να προκαλεσουν ανθρωπιστικη κριση, ή και αιματοχυσια, οπως ειχαν στο νου τους,αλλα τους αντιμετωπισαμε με ψυχραιμια και την καταλληλη στιγμη, τους δωσαμε το πιο ηχηρο χαστουκι με την ψηφο μας και μονο,σαν πολιτισμενος και πολιτικοποιημενος λαος που ειμαστε!

ONNEΔiτισσα

@22:54: Mήπως είσαι λίγo φασίστας;;; Eμείς με αυτή την πρooδευτική αριστερή vεoλαία θέλουμε να κάvoυμε παρέα παρά με τους vαζί xρυσαυγίτες! Όλοι είδατε τον δήμαρxό μας Kωστάκη πως σηκώθnκε κι έφυγε μαζί χέρι χέρι με τον -πρώην κνίτη, Nάσο Hλιόπoυλο και τον Πέτρo Kωvσταντίvoυ μόλις πήρε τον λόγο ο Kασιδιάρnς στο δημoτικό συμβoύλιο!!!

Βασίλης Γεωργίου

Οξυγόνο να ανασάνουμε αδέλφια, μαζεύτηκαν στην Αθήνα οι νοσταλγοί του φασίστα του Στάλιν. Οι οπαδοί με τα καδρόνια είναι έτοιμοι να ξηλώσουν κάθε έννοια δημοκρατίας στη χώρα. Εμείς τους ανεχόμαστε και παρακολουθούμε άπραγοι να κλείνουν επιχειρήσεις και να στέλνουν εργαζόμενους στην ανεργεία. Πρέπει να απαγορεύσουμε το ΚΚΕ, όπως άλλωστε έκαναν και οι πρώην κομμουνιστικές χώρες οταν απελευθερώθηκαν απο τον κόκκινο ζυγό.

Αντι-Σταλινιστής

Μαζεύτηκαν as usual 30 κατσαρίδες...

ΓΚΟΥΧ γκουχ γκουχ γκουχ

OΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΣΕΙΣ ,ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ , ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ,ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ,Η ΠΡΑΒΔΑ, ΤΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΝΑΦΘΑΝΙΛΗ XΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ! ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ? ?

Κλπ

Μυρίζει φορμόλη από ένα χιλιόμετρο μακρυά....

ρε συντροφια

το rolex !!! το φοραγε στο χερακι του ο αρχηγος ??

Άρης

Εσύ τι πρόβλημα έχεις? Ο δικός σου ο αρχηγός που το φοράει?

κοιτατε θρασος και καταντια...

οι απογονοι των συμμοριτων -κατσαπλιαδων και σφαγεις χιλιαδων ελληνων κανουνε και φεστιβαλ με την στηριξη του καθ εστωτος το οποιον εδωσε συγχωροχαρτι χωρις να μετανιωσουν για οτιδηποτε εγκλημα και προδοσια διεπραξαν.

κοιτατε θρασος και καταντια...

Μιλησε ο κατσιαπλιας του ζερβα , που αλλαζε περιοχες και προσποιουμενος τον ελασιτη , εκαιγε , βιαζε και εσφαζε .......

Γιώργος Πάτρας

Δεν πας να βαλεις την κουκουλα οπως οι προγονοι σου?

Άρης

Είπε ο απόγονος των δοσίλογων και ξαναγύρισε στο λαγούμι του! Αν μάθαινες και πόσες χιλιάδες κόσμου είχε στο Φεστιβάλ, πιθανόν και να λιποθυμούσες!

εκπαιδευτικος

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ! ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ!

Q

00:27 και 02:36 κρινοντας απο τα κατορθωματα των απογονων και τι προδοταριο μας εχει κατακλυσει τωρα, καταλαβαινει αμεσως καποιος ποιοι ηταν οι δοσιλογοι και οι κουκουλοφοροι εκεινης της εποχης! Το μηλο κατω απο τη μηλια θα πεσει! Αστε λοιπον την γνωστη καραμελα και μονοι σας δειξατε τι "μηλιες" σας εσπειραν για να μας κανετε μαθηματα παραποιημενης ιστοριας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

etsas-ne1

Η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε αλλά δεν της έκατσε το... Joker σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ - «Περιμένουμε ονόματα και διευθύνσεις από τον κ. Τσίπρα για το 2015»

Giannis_Ragkousis

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι είναι κυβερνητικό σχέδιο το ντου στα σινεμά και εντάσσεται στο δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξις»

2
zaev_ar

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των πρόωρων εκλογών του Απριλίου του 2020 δείχνουν πρωτιά για το VMRO-DPΜNE – Το μπλόκο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια υποχρεώνει την ελληνική πλευρά να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθαναγκασμού των Σκοπιανών για εφαρμογή των συμφωνηθέντων

29