Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας «μας υποχρέωσε, αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε»

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας «μας υποχρέωσε, αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε»

Με το γνωστό λαϊκό λαϊκό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης - Χαρακτήρισε «χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» τον ισχυρισμό Τσίπρα ότι «μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία»

main_mitsotakis
«Πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τον ισχυρισμό που διατύπωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι «μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία».

«Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να θέλουν να μετρήσουν τον χρόνο αλλιώς» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην απονομή των Βραβείων βιώσιμης, καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επιμελητήριου Αθηνών.

«Πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα» συμπλήρωσε. Ο κ. Τσίπρας, είπε, είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες. Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά -σε φτώχεια και φόρους- και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν.

Όπως δεν ξεχνούν, συνέχισε, το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε  capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία. Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε δέκα δισ. πρόσθετα μέτρα. Και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.  Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών. Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες δέκα και τους επιστρέφει το ένα. Γνωρίζει ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη. Γνωρίζει ότι σήμερα υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Γνωρίζει ότι η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Ότι οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο. Ότι οι μισθοί μειώνονται. Ότι οι νέοι μας συνεχίζουν να αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό.

Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι, «μας υποχρέωσε, αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όλα αυτά, είπε, ενώ η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων.

Κλείσιμο
Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μιας πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. Η Ελλάδα θέλει δουλειές και ευκαιρίες. Ενώ ο κ. Τσίπρας θέλει να καταδικάσει την κοινωνία στη φτωχοποίηση κα την εξάρτηση.

Το κεφάλαιο της παρακμής, τόνισε, πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με υγιή και βιώσιμο τρόπο. Να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία στην αγορά. εν φτάνουν τα επιδόματα -που τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που τα έχουν ανάγκη.  Ούτε μπορεί να γίνει δουλειά με αποσπασματικές κινήσεις. Η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί.

Μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματός του επανέλαβε με έμφαση τις προτάσεις για λιγότερους φόρους και εισφορές, απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις, επιθετικές αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία, λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να σταθούν ξανά όρθιοι.

Στο σχέδιό μας, κατέληξε, υπάρχει θέση για όλους και θα το κάνουμε πράξη με τη στήριξη των πολιτών, με συμμάχους όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και με αιχμή την υγιή επιχειρηματικότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης