Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης

8eodwrakhs-thumb-large

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ύστερα από 25 χρόνια επιβάλλεται να κάνουμε επιλογές καθώς «η χώρα μας έχει ηττηθεί» από τη στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία»

«Στην πολιτική, όπως και στην υπόλοιπη ζωή, οι λύσεις δεν είναι μόνο καλές ή κακές. Άσχημες ή όμορφες. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε και δυσάρεστες επιλογές. Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ύστερα από 25 χρόνια επιβάλλεται να κάνουμε επιλογές καθώς «η χώρα μας έχει ηττηθεί» από τη στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία». «Εμείς λέμε ότι αυτό που επιλέγουμε σήμερα δεν έχει να κάνει με την ιδεατή επιθυμία μας. Έχει να κάνει με το τι μπορεί να κάνει η χώρα. Εμείς λοιπόν λέμε ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά της και να δώσει την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι στηρίζοντας τη Συμφωνία δε σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στηρίζει την πατρίδα». Πρόσθεσε πως «δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης. Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε».

Αναφερόμενος στον κ.Καμμένο, είπε πως «το κεφάλαιο Καμμένος είναι μια ξεχωριστή υπόθεση». Και ξεκαθάρισε τη στάση του Ποταμιού για άλλη μια φορά τονίζοντας ότι « εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό.Το Ποτάμι δεν δίνει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε συγκεκριμένα. Και συμπλήρωσε: «Έχουμε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης, γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης «από τη στιγμή που ολοκληρώσαμε συμφωνίες που μας επέτρεπαν να παίρνουμε δανεικά». «Από τις 21 Αυγούστου τελείωσαν τα δανεικά. Από εδώ και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε μόνοι μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας; Δεν είμαι σίγουρος ότι αλλάξαμε νοοτροπία. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στα μνημόνια. Θα ξαναγυρίσουμε στη χρεοκοπία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως είναι απαραίτητο «να απαλλάξουμε τη χώρα από μία περιττή γραφειοκρατία, γραφειοκρατία της αρχαιολογίας, της πολεοδομίας, του δασαρχείου, της ΔΕΗ, της εφορίας, των ασφαλιστικών εισφορών για να μπορέσουν να έρθουν κάποιοι εδώ να επενδύσουν γρήγορα».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα Τρίτη η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού με τον τίτλο «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου», στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στο Γκάζι, στην οποία συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι η παρουσία του Περιφερειάρχη, δε σημαίνει στήριξη. «Έχουμε μια καλή επαφή με τον κ. Μπακογιάννη και του έχω πει ότι θα ήθελα να ξέρω το σχέδιό του για την Αθήνα. Όταν λοιπόν ετοιμαστεί, σε γενικές γραμμές το σχέδιο του θα το δούμε, θα συζητήσουμε και θα δούμε αν μπορούμε και εμείς να συνεισφέρουμε με πρόσωπα και με ιδέες» είπε σχετικά. Όπως ξεκαθάρισε δε «το Ποτάμι δεν υποστηρίζει κόμματα, υποστηρίζει δημάρχους. Δηλαδή, μπορεί σε έναν δήμο να υποστηρίξουμε κάποιον που να προέρχεται από την κεντροδεξιά, σε μια άλλη περιοχή έναν δήμαρχο που προέρχεται από την κεντροαριστερά. Να είναι ΣΥΡΙΖΑ, να είναι κομμουνιστής, να είναι δεξιός. Δεν μας αφορά αυτό. Μας αφορά το στίγμα τους στην πόλη και νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να σκέφτονται τα κόμματα. Δεν υποστηρίζουμε κομματικούς εγκάθετους στις πόλεις και τις περιφέρειες».

«Το Ποτάμι θα ήταν εύκολο να μπει σε κάποια παζάρια με τις περιφέρειες και να πει αυτή είναι η λίστα αυτών που υποστηρίζουμε. Αυτό δεν το κάνουμε» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ανοικτό Συνέδριο του Ποταμιού στις 3 και 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την πρωτοτυπία του καθώς θα «τα στελέχη μας θα καταλαμβάνουν μόλις το 60% των θέσεων. Το υπόλοιπο 40% θα είναι είτε συνεργαζόμενες ομάδες, όπως η Κοινωνία Αξιών και άλλες ομάδες, όπως φιλελεύθερες, προοδευτικές, μεταρρυθμιστικές». Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρόταση να γίνεται Συνέδριο κάθε Σεπτέμβριο, αλλά και οι θέσεις ευθύνης να είναι “δίδυμα”, π.χ.Πρόεδρος - Αντιπρόεδρος, Γραμματέας - Αναπληρωτής Γραμματέας, Επικεφαλής Νεολαίας και ο αναπληρωτής του. «Θεωρούμε, δηλαδή, ότι έχει έρθει η στιγμή να αναδείξουμε μία σειρά άλλων στελεχών που θα αναλάβουν ένα μέρος της ευθύνης» τόνισε.

Μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως «το Ποτάμι τις επόμενες μέρες θα αποκαλύψει το τι ακριβώς συνέβη με τα κονδύλια στο μεταναστευτικό. Και ποιοι πήραν τις μεγάλες και τις μικρότερες προμήθειες. Εκεί έγινε το έλα να δεις. Δηλαδή δεν έγιναν διαγωνισμοί. Ο κάθε υπουργός μοίραζε τα κονδύλια εκεί που ήθελε. Αλλά για τα μεγάλα έργα θέλω να είμαι δίκαιος. Να μη λέμε επαναλαμβανόμενες μπαρούφες. Υπάρχουν πια δικλείδες ασφαλείας που εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό τους εκάστοτε κυβερνητικούς να μοιράζουν τα έργα όπως θέλουν» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

-----------

ποια πατριδα υποστηριζεις σταυρο; το συμφερον σου κοιτας για μια θεση στον συριζα την καρεκλα να μη χασεις και τον παχυλο μισθο. ασε το δουλεμα ψευτοπατριωτη. το σανο τερμα.

Ευάγγελος

Άλλος ένα δοσίλογος τύπου κοτζιά και αλέξη που διατυμπανίζει ότι ηττηθήκαμε και άρα να τους δώσουμε την Μακεδονία, την γλώσσα και την ιθαγένεια. Που τα βρήκαμε τέτοια ζώα?

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αφου λοιπον, μικρομυαλο Σταυρακι, ηττηθηκαμε που ηττηθηκαμε,ε, ας μην τους τα κατεβασουμε κιολας! Αλλα εαν ειχαμε ηττηθει, οπως ανοητα συμπεραινει το συριζοκαμμενο σου μυαλο,γιατι τοσος ντορος και ταραχη στους μεγαλους! Γιατι διακινδυνεψαν τη σοβαροτητα τους και κινησαν θεμιτα και αθεμιτα μεσα να μεταπεισουν και να παραχαραξουν τη θεληση και των Σκοπιανων και των Ελληνων; Οχι,δεν ηττηθηκαμε απλα προδοθηκαμε απο τους Συριζοκαμμενους,την ιδια την ελληνικη Κυβερνηση, της οποιας τα στελεχη δεν επιχειρηματολογουν υπερ της Ελλαδας, αλλα υπερ των Σκοπιων! Τοσο ''λαδωμενοι'' θα ειναι! Και συ μαζι τους;!

giannis

Τωρα προεκλογικα ο Συριζα θα καταβαζει νομοσχεδια με μοναδικο στοχο να υπονομευσει την αντιπολιτευση. Δεν στηριζουμε τους ψευτες δεν ψηφιζουμε τιποτα. Διωξε τον βουλευτη που δηλωσε οτι στηριζει το Συριζα

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ 2015 ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙΙΙΙΙΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΣ

ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΥΡΑΔΟΨΥΧΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Μη ρεαλιστική στρατηγική η αύξηση μισθών στην Ελλάδα

ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ

Προαναγγελια ΝΑΙ

Προαναγγελει και δικαιολογει οτι θα ψηφισουν υπερ της συμφωνιας των πρεσπων. Κατα τα αλλα δεν στηριζει την κυβερνηση.

ΤΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ 0,60 % ΚΑΙ ΑΝ

ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΧΟΥΝΤΑΡΑΑΑΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_arnaoutoglu_art

Συνέντευξη έξω από τα συνηθισμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: Οι καθημερινές του συνήθειες, οι σπουδές και η δουλειά στο εξωτερικό, η μεγάλη κρίση στο γάμο του με τη Μαρέβα - Οι σχέσεις του με τους γονείς του: Ο θαυμασμός για τη μητέρα του Μαρίκα και η ενόχληση για το «γρουσούζης» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

5
omer_tselik

«Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ

6
Screenshot_1

«Κανείς δεν μπορεί να απειλεί σήμερα την Ελλάδα» είπε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο πρωθυπουργός - Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, αλλά και στο ΚΚΕ - Προσανατολίζεται σε διακαναλική, επαναλαμβάνοντας ότι τα κανάλια μπορούν να επιλέξουν όποιον δημοσιογράφο θέλουν

43