ΝΔ: Τι προβλέπει η πρόταση για τους τρεις πυλώνες στο Ασφαλιστικό που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

mitsotakis-nea-dimokratia

«Είναι απύθμενο το θράσος τους να σχολιάζουν τις προτάσεις της ΝΔ εκείνοι που πετσόκοψαν 21 φορές τις συντάξεις», τονίζουν γαλάζια στελέχη

Στην αντεπίθεση περνά η Νέα Δημοκρατία μετά τα όσα της καταμαρτύρησε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει στη θέση του «νόμου Κατρούγκαλου» να φέρει τον «νόμο Πινοσέτ» που εφάρμοσε στη Χιλή ο αιμοσταγής δικτάτορας που κυβέρνησε τη λατινοαμερικανική αυτή χώρα από το 1973 έως το 1990.

Όπως υπογραμμίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι, «τις μειώσεις του ασφαλιστικού τις ψήφισαν μόνοι τους ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ». Αντιθέτως η ΝΔ όχι μόνο τις καταψήφισε αλλά κατέθεσε και τροπολογία για να μην ισχύσουν την οποία η κυβέρνηση την απέρριψε, σημειώνουν.

Με αφορμή εξάλλου τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στελέχη της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι «αποκάλυψε άθελά του τη βασική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό όταν εν τη ρύμη του λόγου του σχεδόν εξέφρασε την ελπίδα του να μην μακροημερεύσουν όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 ετών».
Δηλαδή, εξηγούν, «ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό πρέπει να αποβιώσουν το συντομότερο οι πατεράδες και οι παππούδες μας». Και, υψώνοντας τους τόνους, επισημαίνουν με έμφαση: «Δεν ντρέπεται και δεν έχει ζητήσει εδώ και δύο μέρες συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες».

«Είναι πραγματικά απύθμενο το θράσος τους», συμπληρώνουν, «να σχολιάζουν τις προτάσεις της ΝΔ εκείνοι που πετσόκοψαν 21 φορές τις συντάξεις, ενώ με το νόμο Κατρούγκαλου έκοψαν και τις νέες ευχόμενοι τώρα να μην ζήσουν για πολύ όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 χρονών γιατί αυτούς αφορά η νέα μείωση από 1/1/19».

Στο μεταξύ, στην Πειραιώς ολοκληρώνονται οι μελέτες για την πρόταση αντικατάστασης του «νόμου Κατρούγκαλου» που θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του, ο κ. Μητσοτάκης «προτείνει ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο χωρίς να ανατρέπει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του σημερινού, θα εγγυάται 100% τις συντάξεις ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο μέλλον». Ειδικά, για τους σημερινούς συνταξιούχους θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση τα προσεχή χρόνια, ενώ για τους σημερινούς εργαζομένους ότι θα πάρουν σύνταξη, μειώνοντας παράλληλα το δυσβάσταχτο βάρος των ασφαλιστικών εισφορών, το οποίο περιορίζει τους μισθούς και αποτρέπει τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πώς θα λειτουργούν οι τρεις πυλώνες

Το νέο Ασφαλιστικό που προτείνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, βασίζεται σε τρεις πυλώνες, ως εξής:

*Ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να είναι ο φορέας για τον πρώτο πυλώνα που θα είναι υποχρεωτικός, δημόσιος και αναδιανεμητικός.

*Στον δεύτερο πυλώνα, που θα είναι επίσης υποχρεωτικός, οι πολίτες θα αποταμιεύουν σε ένα προσωπικό τους κουμπαρά μέρος των εισφορών τους έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε έναν δημόσιο φορέα, είτε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Και εισάγεται αυτή τη ρύθμιση ακριβώς για να μην διακυβεύονται στο μέλλον οι συντάξεις αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας.

*Όποιος επιθυμεί, τέλος, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέξει και μια συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση. Δηλαδή κάτι που γίνεται ήδη σήμερα, καθώς όποιος το επιθυμεί μπορεί να έχει επιπλέον ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες.

Γαλάζια στελέχη, αποκρούοντας την κυβερνητική κριτική για «εφαρμογή μεθόδων Πινοσέτ», επισημαίνουν ότι το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε διάφορες παραλλαγές σε πάρα πολλές δημοκρατικές χώρες, εδώ και χρόνια: από την Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, μέχρι τη Νορβηγία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Γι’ αυτό και υποστηρίζουν ότι συνιστούν «σκόπιμη στρέβλωση της πρότασής» τους όσα λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, κατ΄ αυτούς, «από την ιδεοληψία τους αδυνατούν να την καταλάβουν καθώς τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν πως λειτουργούν οι σύγχρονες χώρες σε όλο τον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ (38)

lola

Κάτι δηλαδή σαν την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ της οποίας την εποπτεία !!! είχε ο Καραμανλής με τον Αλογοσκούφη Υπουργό και της χορηγούσε πιστοποιητικό φερεγγυότης!!!! Πλήρωσα 17.000 ευρώ για ασφάλιστρα ( ασφαλιστήριο ζωής-συνταξιοδοτικό) και πήρα τα γνωστά...(το πρωτοδικείο είπε ότι τα δικαιούμαι και το εφετείο όχι.... Αρειο Πάγο δεν έχει !!). Με τις υγείες μας.

Εσείς στην ΝΔ πρώτα δώστε τα 220.000.000 ευρώ που χρωστάτε

Και αφού νοικοκυρέψετε το κόμμα, νοικοκυρεύεται και την χώρα, ξανά!

Η αλήθεια

είναι ότι ο θεσμός των τριών πυλώνων υπάρχει ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα από το 2002 (υπάρχει σχετικός νόμος του Ρέπα). Οπότε ποιό είναι το νέο που θα μας φέρει ο κ. Μητσοτάκης? Απλά ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης που είναι τα επαγγελματικά ταμεία είναι προαιρετικός και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ασφαλιστικά ταμεία που λειτουργούν με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Αυτό που θέλει ο να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να κάνει τον δεύτερο πυλώνα υποχρεωτικό και να μετατρέψει τα επαγγελματικά ταμεία σε κερδοσκοπικού χαρακτήρα κάνοντας δωράκι στις πολυεθνικές ασφαλιστικές τις εισφορές των ασφαλισμένων. Αυτό είναι το διακύβευμά, οι ψήφοι των ασφαλιστικών με αντάλλαγμα τις εισφορές των ασφαλισμένων και συντάξεις των 50 ευρώ αφού η σύνταξη είναι ένα πολύ ακριβό ασφαλιστικό προϊόν

@@

Είναι πολύ απλό. Από το εγκληματικό ασφαλιστικό των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ (Σημίτη) στο οποίο πάτησε και αυτό το επίσης εγκληματικό του Κατρούγκαλου, οι "δημοκράτες" Νεοδημοκράτες μας οδηγούν στο απεχθέστερο και εγκληματικότερο ασφαλιστικό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα και το οποίο είχε το θράσος να αποκαλύψει το μεγάλο στέλεχος της (Καραγκούνης??? εάν δεν κάνω λάθος). Αυτοί οι περιβόητοι 3 πυλώνες είναι το ασφαλιστικό που είχε εφαρμόσει ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΙΝΟΣΕΤ στο πείραμα του Μίλτον Φρίντμαν και της Σχολής του Σικάγο στη Χιλή (όποιος, ανεξαρτήτων κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίων, δεν γνωρίζει τι εστί Πινοσέτ Χιλή και Φρήντμαν ας κάνει google...) Τι σημαίνει αυτό;;; Συντάξεις πείνας - ας ανατρέξει στα επίσημα στοιχεία των συντάξεων της Χιλής.... Μίνιμουν εισφορές υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ για σύνταξη πείνας. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (πρωτάκουστο!!!) εισφορές σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, το μεγαλύτερο μέρος των εισφορών σου υποχρεωτικά θα πηγαίνει σε ιδιώτες (εδώ είναι και το τρικ το προεκλογικό - δεν θα υπάρχει επιλογή δημόσιου φορέα) και μετά από τους "παχυλούς" μισθούς που παίρνουμε όλοι μας, εάν θέλουμε θα κάνουμε και ιδιωτική ασφάλιση. Σε μία εποχή που τα κράτη δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σύνταξη, θα υποχρεωνόμαστε να επιλέγουμε σε ποια ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ θα καταβάλλουμε εισφορές για να πάρουμε μετά από 40 χρόνια μία σύνταξη που στην καλύτερη δεν θα υπερβαίνει το 45% με 50% των εισφορών μας, οι οποίες ως επί το πλείστον θα έχουν πάει σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ... Πρόκειται για το πιο απεχθές ασφαλιστικό που ούτε φιλευλέθεροι πολιτικοί δεν έχουν εφαρμόσει. Το ασύλλητο εύρημα του στυγνού Νεοφιλελευθερισμού που δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση το σύνολο των ανθρώπων που πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά. Αυτό έχει στα σχέδια του ο κεντριοδεξιός (γελάει ο κόσμος) Κούλης. Αλήθεια, θα έκανε κάτι τέτοιο ο Καραμανλής??? Το θέμα είναι σοβαρότατο ούτε "κόκκινο", ούτε "μπλε", ούτε "πράσινο", ούτε "ροζ".............. Το ότι είσαι ΝΔ και μισείς το ΣΥΡΙΖΑ ή το ανάποδο ξεπερνά κατά πολύ τον "εφιάλτη" πουε ετοιμάζει ο Κούλης....(πολύ φοβάμαι πως δεν θα δημοσιευθεί)

ζερβός

ανόητο και συριζοφασιστικό τρολ ξαναδιάβασε το άρθρο και μη πετάς μπούρδες για να τσεπώσεις τα 0,60. ... Στον δεύτερο πυλώνα, που θα είναι επίσης υποχρεωτικός, οι πολίτες θα αποταμιεύουν σε ένα προσωπικό τους κουμπαρά μέρος των εισφορών τους έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε έναν δημόσιο φορέα, είτε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Και εισάγεται αυτή τη ρύθμιση ακριβώς για να μην διακυβεύονται στο μέλλον οι συντάξεις αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας...... Η υποχρεωτικότητα θα είναι διαζευκτική. Εαν θέλεις επιλέγεις το δημόσιο φορέα. Αντε, μαδουροπινοσέτιδες πάρτε το χαμπάρι, ούτε τη ψήφο σας δεν θα βρείτε.

@

Αγαπητέ κύριε (παρότι είσαι αγενέστατος), επειδή έχω διαβάσει το άρθρο και επειδή έχω ακούσει και ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ τη δήλωση του κ. Καραγκούνη, σε ρωτάω: (και πριν ρωτήσω και πριν αναφερεις τους φασιστικούς χαρακτηρισμούς σου, αλήθεια διαβασες αυτό που έγραψα???????????????.... γτ εγω σε αντίθεση με σενα, βριζω και απαξιώνω τους πάντες αγαπητε ΚΥΡΙΕ). και επανερχομαι στο σε ρωταω (και πριν απαντήσεις, βάλε στο προφανως ΝΔ ή αντιαριστερό η δεν ξέρω μυαλό σου) - αφού ο 1ος πυλώνας είναι δημόσιος και ο 3ος ο εθελοντικός αφορά ιδιωτική ασφάλιση, ΓΙΑΤΙ στο 2ο πυλώνα να καλείσαι να διαλέξεις μεταξύ ιδιωτικών εταιριεών και δημοσίου; Δηλ το καλό κράτος-κυβέρνηση σου λεει ότι θα φοβηθείς μην καταρεύσει το κράτος, αλλά θα σου εγγυηθεί ποιος και τι για την ιδιωτική επιχειρηση (που αν καταρρευσει θα εγγυηθεί πάλι το κράτος...); Γιατί λοιπόν αφού εγγυητής είναι το κράτος να μην υπάρχουν απλά και μόνο οι πυλώνες 1 και 2;;; Γιατί τώρα ειναι ΔΕΘ και προεκλογικές εξαγγελίες, όταν γίνει κυβέρνηση το κόμμα σου, θα εξαφανιστεί η επιλογή του δημοσίου φορέα (επαναλαμβάνω ΚΥΡΙΕ, ΠΟΙΟ το νόημα της επιλογής;;;;; ΑΠλά να μας κοροιδέψουν όπως τόσα χρόνια ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ... ΚΥΡΙΕ) Επίσης, δεν σχολιάζω ότι δεν σε ενοχλεί καθόλου το ποσό της σύνταξης που θα παίρνεις, ανεξαρτήτως ποιος θα στα καταβάλει.. Η δεξιά να ναι καλά, η μαλλον το αντιαριστερό σου μένος... Για μένα όμως ΚΥΡΙΕ με νοιάζει η ασφάλιση και δεν έχει χρώμα ή κατεύθυνση... Εσύ περίμενε ΚΟύλη, Τσιπρα, Βορίδη, άδωνη, βούτση κλπ... Και να λες ευχαριστώ για τους ευγενείς χαρακτηρισμούς μου, ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ

@

Επίσης, ΚΥΡΙΕ,,,Αμέλησα να αναφέρω το προφανές αυτού του "ευφυούς" ασφαλιστικού συστήματος της σχολής του Σικάγο... Το νόημα της (πέραν των συντάξεων πεινάς που θα φέρει για όλους -εμένα, εσένα, τα παιδιά που ενδεχομένως έχεις) και το οποίο εσύ που μιλάς για κομματικά τρολ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ, είναι πως πρακτικά μειώνει δραματικά τις εισφορές του εργοδότη για τη σύνταξη σου. Η συμμετοχή σου στο κρατικό ταμείο μένει και μετά από τα χρήματά σου θα πρέπει να δίνεις ένα ποσό στον κουμπάρα (πυλώνα 2 - που εδώ είμαστε, θα ναι μόνο ιδιωτικές εταιρείες) της επιλογής σου. Σήμερα και διαχρονικα, ο εργοδότης καταβάλει ένα ποσό -που δεν φαίνεται στις μεικτές απολαβές σου- ως συμμετοχή του εργοδότη στην ασφάλιση. Εσύ, πιστεύεις ότι πλέον θα στο δίνει ο εργοδότης (θα δεις δηλαδή άυξηση τις μεικτές αποδοχές σου + στις καθαρές) ώστε να επιλέγεις που θα το αποταμιεύεις?????????? Η απλά ο κάθε εργοδότης απλά θα απαλλαγεί πλήρως ή δραστικά από αυτό το ποσό-υποχρέωση;;;;;;; Γιατί εάν δεν απαλάσσεται, και επειδή το καλό κράτος εγγυάται το 2ο πυλώνα γιατί να μην πηγαίνει κατευθείαν στον 1ο;; άρα λοιπόν ΚΥΡΙΕ δεν μας νοιάζει ποιο κόμμα ή τι.. Θα έπρεπε μάλλον να μας νοιάζει το ασφαλιστικό να υπηρετεί εμάς και όχι το κόμμα μας. Θα έπρεπε να μας νοιάζει να μας επιστρέψεουν οι εγληματίες ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ τα αποθεματικά των ταμείων που εκμηδένισαν με το PSI και διογκωσαν περαιτέρω ένα δεδομένο πρόβλημα (βλ. αφαλιστικό),,, αλλά εσύ αντί για την ευημερία τη δική σου και του παιδιού σου (και του γείτονα εεεε;;;;),βλέπεις μόνο δεξιά και αριστερά...

Σωτήρης

Πλήρωνα γνωστή Ασφαλιστική επί 27 χρόνια για να πάρω σύνταξη και μου έδωσαν 55 ευρώ το μήνα. Όταν μου έκαναν το συμβόλαιο μου είπαν ότι θα πάρω μέχρι και Είκοσι ένα εκατομ. δραχμές δηλ. 60.000 ευρώ εφάπαξ. Και όταν ήρθε η λήξη μου απάντησαν ότι τι 90% του ασφαλιστηρίου πήγαινε σε λογαριασμό για την ...... Νοσοκομειακή μου περίθαλψη ( που είχα το ρίσκο της νοσηλείας αλλά δεν έτυχε ούτε μία φορά να πάω ) και το 10% για σύνταξη. Οπότε, πήρα αναλογικά, σαν να πλήρωνα το μόνο το 10% για σύνταξη. Λαμόγια του κερατά.

ypografi

να πρόσεχες τι υπέγραφες όταν έκανες το συμβόλαιο φίλε μου , αν έκανες ζωής (ρίσκο) περίθαλψης και σύνταξης με 100 ευρω τον χρόνο τι περίμενες και φυσικά ο ασφαλιστής σου σε ξεγέλασε και έτσι πήρε περισσότερα ποσοστά.

ναι καλά

ρε συριζοτρολς δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, όση προπαγάνδα και αν κάνετε θα συντριβείτε στις εκλογές. Το ίδιο ισχυει βέβαια και για τα φιλαράκια σας τα χρυσόγουλα. Τσάμπα χαλάτε τον χρόνο σας και τσάμπα πληρώνεστε(καλό αυτό για σας). Το θέμα για εμάς τους υπόλοιπους που θέλουμε μια φυσιολογική χώρα είναι να πετύχει η επόμενη κυβέρνηση. Και δυστυχώς είναι δύσκολο έως αδύνατο γιατί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αρα η καλύτερη λύση είναι μια ευρύτερη συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Προσπαθήστε εκεί στον σύριζα ν΄ αποβάλετε τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις που σας διακατέχουν ώστε να συμμετέχετε και η χώρα να πάει μπροστά επιτέλους. Επίσης η Νδ να αποβάλλει κάτι γελοίους και άσχετους τύπους που έχει στις τάξεις της. Δεν πάει άλλο το πράγμα, να το καταλάβετε όλοι.

Νάνος

Δυνατά ασφαλιστικά συστήματα υπάρχουν μόνο εκεί, που υπάρχει δυνατή οικονομία και δυνατότητα αναδιανομής. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να έχει ισχυρή οικονομία, και συνεπώς- ουδέποτε πρόκειται να αποκτήσει αξιόπιστο ασφαλιστικό σύστημα.

ΤΖ

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ" ΜΕ ΤΟΥΣ "ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ" ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ;

***

Αστο δεν ειναι για σενα αυτα. Δες Μενεγακη και διαβαζε Καρανικα που καταλαβαινεις. Αντε και κανα Σεφερλη για πιο δυσκολα.

Μ59

Μπράβο αγορίνα μου ,σιγά σιγά θες δεν θες θα αποκαλύψεις τα εσώψυχα σου, που επιμελώς κρύβεις εδώ και 3 χρόνια. Απλά βγάλε εισιτήριο one way γιατί σε βλέπω στον πάγκο για πάντα.

Γιωργος

Ασε μας ρε Κουλη, μας εκανες να γελασουμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gerapetritis

«Η ελληνική Βουλή δεν έχει την τεκμηρίωση για να λάβει αποφάσεις» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης – Υποστήριξε ότι η Βουλή ψηφίζει μια λευκή επιταγή 

mimits

Όπως αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο, «τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε την κοροϊδία ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι δήθεν θα κάνει το παν για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία ο ίδιος θα την επαναδιαπραγματευθεί με την πΓΔΜ»  

21