Τσίπρας από ΔΕΘ: Καμία συγγνώμη για Μάτι - Πλήρης κάλυψη στους υπουργούς

tsipras_gia_mati_arthro

Εκανε πολιτική και επικοινωνιακή αποτίμηση της εθνικής τραγωδίας

Σε πολιτική και επικοινωνιακή αποτίμηση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι - και μάλιστα με θετικό πρόσημο για την κυβέρνηση – προχώρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποφεύγοντας για μια ακόμα φορά να ζητήσει συγγνώμη για την απώλεια 98 ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός εάν και κλήθηκε να απαντήσει στο αν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών το βράδυ της 23 Ιουλίου κατά την διάρκεια του συντονιστικού – παρωδία επέλεξε να κάνει «σούμα» για τις πολιτικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η φονική πυρκαγιά, εκτιμώντας δε ότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν «επωφελής» για την κυβέρνηση.

«Το βράδυ της σύσκεψης είχατε πλήρη εικόνα για τους νεκρούς κ. πρωθυπουργέ; Πότε το πληροφορηθήκατε; Αν είχατε την δυνατότητα να γυρίσετε πίσω τον χρόνο, θα κάνατε κάτι διαφορετικό;» ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Είδα την έντονη κριτική και από την πλευρά του Τύπου και από την αντιπολίτευση. Η κριτική στην Δημοκρατία είναι απαραίτητη αλλά υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει κανείς να ξεπερνά. Και εγώ ήμουν στην αντιπολίτευση και έχω ασκήσει κριτική αλλά γνωρίζω ότι όταν ξεπερνάς το όριο οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει την μορφή στρατευμένης προπαγάνδας και γίνεται επωφελής γι αυτόν που την δέχεται» απάντησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Θα έπρεπε να ήμασταν ανόητοι αν εκείνο το βράδυ το μέλημά μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς. Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αν είναι δυνατόν και μάλιστα στο βαθμό που βρεθήκαμε σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία. Ασκήθηκε αυτή η κριτική ότι επιχειρήσαμε να κρύψουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε εικάζονται. Λίγες ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τους επιβεβαιωμένους νεκρούς. Συνήθως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στα δύσκολα κρύβονται και βάζουν υπηρεσιακούς να κάνουν τις ανακοινώσεις. Τι νόημα έχει αυτή η κριτική που διαψεύδεται από την πορεία των προγραμμάτων;».

«Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι η όποια κριτική για λάθη και αδυναμίες πρέπει να γίνεται. Όταν όμως επαναλαμβάνω ξεπερνά τα όρια τοτε μάλλον όσοι την υφίστανται πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται να κερδηθεί υπεραξία πολιτική πάνω σε αποκαΐδια και νεκρούς» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνοντας πως το άγχος της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή επίπτωση της τραγωδίας.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησής μου είναι από την πρώτη ημέρα εκεί όχι για επικοινωνιακά σόου και χωρίς μικρόφωνα και είναι εκεί για να ακούσουν παράπονα και δυσκολίες. Πολύ δύσκολη η μάχη και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την άμεση αποκατάσταση. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμένα προσωπικά να αποκαταστήσουμε τις ζημίες και να στηρίξουμε τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό», απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στο γιατί δεν έχουν εκταμιευτεί τα οικονομικά βοηθήματα για τους πυρόπληκτους.

Απάντηση Τσίπρα για τις ευθύνες στο Μάτι

Σε νέα ερώτηση για τη φωτιά στο Μάτι και την αντίδρασή του μετά συνέντευξη τύπου λίγα 24ωρα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας αρχικά διευκρίνισε ότι «την απόφαση να συγκαλέσω το υπουργικό συμβούλιο την είχα πάρει πριν τη συνέντευξη τύπου άρα προφανώς είχα πάρει την απόφαση τι θα πω».

«Ήμασταν όλοι συγκλονισμένοι τότε. Και στην πολιτική τα συναισθήματα παίζουν ρόλο. Δεν είναι τα πάντα πολιτικό όφελος και πολιτικό κόστος» σχολίασε για όσα ακούστηκαν τότε στη συνέντευξη τύπου.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Νίκο Τόσκα είπε ότι «θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ καλός υπουργός και εκτιμώ ότι έθεσε την παραίτησή του την επόμενη ώρα λέγοντας μου οτι ανεξάρτητα από το αν διαχειρίστηκα ή όχι σωστά την τραγωδία, το ηθικό κομμάτι με βαραίνει.

«Στη χώρα είχαμε και άλλες τραγωδίες και στην ξηρά και τη θάλασσα. Αν μας διαφοροποιεί δεν είναι το αν είμαστε καλύτεροι διαχειριστές ή όχι της κρίσης αλλά το ηθικό πλεονέκτημα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σωστά εγώ του ζήτησα να μείνει για να συμμαζέψουμε την κατάστσαη και σωστά προχωρήσαμε στις αλλαγές που προχωρήσαμε».

Εξαιρετικά αμήχανο ήταν το ύφος του Αλέξη Τσίπρα και στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε για τη φωτιά στο Μάτι και τη στάση που που θα κρατήσει και τι θα ψηφίσει όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας άρσης ασυλίας των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας για τη φωτιά στο Μάτι.

Εμφανώς αμήχανος και κομπιάζοντας αρκετές φορές ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «η όποια περαιτέρω προσπάθεια πολιτικής υπεραξίας μέσα από μια εθνική τραγωδία θα είναι κατακριτέα από τον ελληνικό λαό και κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί αυτό».

«Γνωρίζετε ότι διεξάγεται έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα εξονυχιστική. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα φτάσει σε συμπεράσματα για τα αίτα της τραγωδίας αυτής. Εγώ έσπευσα να καλέσω έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής» είπε για τις δικές του κινήσεις και κατέληξε για το θέμα αυτό:

«Θα σας απαντούσα στο ερώτημά σας ότι συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία».

Δείτε το βίντεο: 


Τσίπρας απάντηση για τραγωδία στο ΜάτιΣε επόμενη ερώτηση για το αν θα συναινέσει για άρση ασυλίας όσων εμπλέκονται στην τραγωδία στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν υπάρχει ασυλία. Οι δικαστικές αρχές κάνουν την δουλειά τους. Εχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που ερευνά διεξοδικά την υπόθεση. Το πιο σημαντικό από το να συζητάμε υποθετικά σενάρια ασυλίας που δεν υπάρχει είναι να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε».

«Η πρωτοβουλία αναβάθμισης της Πολιτικής προστασίας είναι το πιο σημαντικό και σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν θετικό αν όλες οι πολιτικές δυνάμεις έβρισκαν πεδίο συνεννόησης. Θα έλεγα να δούμε και τα πορίσματα που θα έρθουν για τις αιτίες όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης έχει αλλάξει. Πολύ συχνά θα βρισκόμαστε σε ακραία φαινόμενα. Ένα θέμα είναι πως εκπαιδεύσεις τον κρατικό μηχανισμό ενά άλλο θέμα είναι πως εκπαιδεύσεις τους πολίτες για την σωστή αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα. Δεν υπάρχει ασυλία και η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της. Οποιοδήποτε πόρισμα της δικαιοσύνης θα είναι σεβαστό».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Γιωργος

Αλήτη Τσίπρα. Έχεις τελειώσει στις εκλογές.

δεξιά τσογλάνια,

άλλα 4 χρόνια στην απ' έξω.

Μαρίνα

Ξεφτιλισμένος όπως και όλοι όσοι τον υποστηρίζουν ακόμα

Νάγια Οικονόμου

Τέτοιος είναι!.. Κι όσο σκέφτομαι ότι σε αντιπολίτευση μπορεί ν' αρχίσει τα ίδια "καλά" που έκανε όπως πριν,... Να εξαφανιστεί να μην τον βλέπουμε μπροστά μας

μπράβο πθ

Αρκεί να κόβετε τα σχόλια εναντίον του και να κρατάτε τα δήθεν εναντίον του σκώληκα.

Βαρουφακης

Δυστυχώς πέσαμε σε κάφρο παληανθρωπο

Κυνικός

Κανείς όμως δεν στρίμωξε την αλήτη να τον ρωτήσει: ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ Ή ΟΧΙ; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που θα έπρεπε να απευθύνουν στον κατσαπλιά....

ε.α.

Οι δημοσιογραφοι,εντεταλμενοι κοντυλοφοροι,ειναι οι ιουδες της εποχης..Φανταστειτε αιθουσα συνταξης ΔΕΘ(διαρκης επαναληψη θα)χωρις κοντυλοφορους,ωτακουστες,αντιγραφεις,των ...εξαιρετων ΜΜΕ(μεσα μαζικης εγκεφαλομαλακυνσης).Αν σας ενδιεφερε η πορεια της Ελλανιας,θα τον γραφατε οχι σε χαρτια και μαγνητοφωνακια,αλλα,εκει που δεν παιρνει μελανι.Ειστε οι μονοι που,αποκτησατε και κρατατε τετοια δυναμη(πολυ κακως λεω εγω και αυθαιρετα),γιατι επηρεαζετε την ....κοινη γνωμη δυστυχως,αναφερεστε παντα στη ΜΑΖΑ δυστυχως και την πλανατεΞερετε να ανεβαζετε κομματα στη βουλη,να σπερνετε προπαγανδα και ενιοτε(συχνακις)ψευδεις ειδησεις και τρομο!Δυστυχως την υποτιθεμενη δυναμη σας δεν την χρησιμοποιειτε για το καλο του Ελληνεζου,αλλα για ατομικα μικροοφελη και υπερ της.....ΝΤΠ.

ΡΧ

Εσυ και αυτο το σιχαμενο μορφομα του οποιου ηγησε ειναι οτι χειροτερο περασε ποτε απο την χωρα. Και οχι μονον σαν Αντιπολιτευση με τις αντιεθνικες σας εξαρσεις, αλλα και σαν Κυβερνηση οπου ο κοσμος ηρθε σ' επαφη με την απυθμενη χυδεοτητα, μηδενικη αξια, αρρωστημενες ορεξεις του οχλου σας. Πχ. Εβλεπα σημερα την συζητηση στο ΣΚΑΙ κατα την οποιαν αυτο το απολυτο μηδεν (δημ. της Αυγης) προσπαθουσε να ισοπεδωσει τα παντα μονο και μονο για να μην φαινετε η γυμνια σας. Και πιστεψτε με ακομη και για ενα τετοιο υποκειμενο το βαθος ηταν τεραστιο

κωστας

σιχαμα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης