Σκόπια: Ο Ζάεφ πανηγυρίζει ότι κέρδισε σε 10 σημεία με τη «Βόρεια Μακεδονία»

zaeftsip0

Απογυμνώνεται η ελληνική κυβέρνηση για τα περί συμφωνίας «win-win» - Στην επίσημη ιστοσελίδα της σκοπιανής κυβέρνησης επισημαίνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών εξασφαλίζει την προστασία της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, η υπηκοότητα είναι «μακεδονική και τώρα και στο μέλλον», ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν, ενώ το «ΜΚ» και το «ΜΚD» παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι κωδικοί της FYROM

Σε επικοινωνιακή ρελάνς ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών επιδίδεται στα Σκόπια η κυβέρνηση Ζάεφ, επικεντρώνοντας στα δέκα σημεία που αποτελούν διπλωματική νίκη της πΓΔΜ έναντι της Ελλάδας και ουσιαστικά απογυμνώνουν τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης περί συμφωνίας «win-win». Τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της σκοπιανής κυβέρνησης, όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ζόραν Ζάεφ στα social media, η συμφωνία εξασφαλίζει την προστασία της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, η υπηκοότητα είναι «μακεδονική και τώρα και στο μέλλον», ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν, ενώ το «ΜΚ» και το «ΜΚD» παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι κωδικοί της χώρας.


Ειδικότερα, στο «φύλλο πληροφοριών» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της πΓΔΜ και ανέδειξε η σελίδα the president.gr περιλαμβάνονται τα παρακάτω δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών ως επιχειρήματα υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.


1. Συμφωνία για το “μακεδονικό” μέλλον
Η “μακεδονο”-ελληνική συμφωνία είναι από ιστορική άποψη η καλύτερη και δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της “Μακεδονίας”. Η Συμφωνία συνιστά συνεισφορά στο “μακεδονικό” μέλλον. Με αυτήν καθαρίζουμε τον δρόμο της χώρας μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των εθνών που απολαμβάνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Με τη Συμφωνία φέρνουμε καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες και διαφυλάσσουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που δόξασε το “μακεδονικό” μας έθνος.


2. Η “μακεδονική” ταυτότητα προστατεύεται
Η Συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να προσδιοριζόμαστε ως “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” (σ.σ. κεφαλαία στο κείμενο). Δεν υπάρχουν πλέον αμφισβητήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας, η “μακεδονική” ταυτότητα αντικατοπτρίζει το έδαφός μας, την γλώσσα, το λαό, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του.

3. Η “μακεδονική” γλώσσα προστατεύεται
Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της Συμφωνίας, επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η “μακεδονική γλώσσα”, που είναι μεταφράσιμη σε όλες τις γλώσσες (π.χ. στα αγγλικά “Macedonian language”). Χωρίς επεξηγηματική υποσημείωση. Η “μακεδονική” γλώσσα κατοχυρώνεται, η ταυτότητα διαφυλάσσεται.


4. Η υπηκοότητα είναι “μακεδονική”, τώρα και στο μέλλον
Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της Συμφωνίας, η υπηκοότητά μας θα είναι: “Μακεδονική” / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας


5. Ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν
Τα κρατικά σύμβολα δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας

6. Το “MK” και το “MKD” παραμένουν οι διεθνώς αποδεκτοί και αναγνωρίσιμοι κωδικοί
Κωδικός της χώρας συνεχίζει να είναι το “MK” και το “MKD”, όπως έχει αποφασίσει επίσημα ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO)

7. Λάβαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα γίνουμε το 30ο μέλος της Συμμαχίας
Η πρόσκληση ήταν εγκλωβισμένη από το 2008. Με τη Συμφωνία απομακρύνουμε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική μας ανάπτυξη.

8. Θα ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη
Έχουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 2005 και από το 2009 λαμβάνουμε συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναρξη διαπραγματεύσεων. Για πρώτη φορά λαμβάνουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας με την Ελλάδα.

9. Η Συμφωνία εγγυάται την “μακεδονο”-ελληνική φιλία και συνεργασία
Αυξάνεται η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας στον τομέα των τεχνών, του χορού, του κινηματογράφου, της μουσικής, του θεάτρου και του αθλητισμού. Διευκολύνονται τα ταξίδια με τον εκσυγχρονισμό των συνοριακών διόδων και την κατασκευή νέων. Αυξάνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου και του διασυνοριακού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του οικονομικού εγκλήματος.

10. Δεν υπάρχει πλέον FYROM
Με την υλοποίηση της Συμφωνίας θα σταματήσει να ισχύει η ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ) και η χώρα μας θα καταχωρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες

ΣΧΟΛΙΑ (151)

Απο Λυμνο -Μυτιληνη

Ο Γυφτοσκοπιανος πανηγυριζη ,που καταφεραι να ξεγελαση τον δικο μας καταληψια -(πρωθηπουργο) λες και ηταν πολυ δυσκολος διαπραγματευτης

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΖΑΝ -ΚΑΖΑΝ Ο ΕΝΑΣ (ΕΡΝΤΟΓΑΝ) WIN -WIN Ο ΑΛΛΟΣ( ΣΛΑΒΟΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΙΓΑΙΟ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.

Μακεντοσκυ

Ειστε ολοι βαθια ανιστοριτοι. Οι μονοι γνησιοι Μακεδονες, ειμαστε εμεις της βορειας Μακεδονιας. Οι υπολοιποι ειστε Τουρκοσποροι. Μπραβο στον Αλεξη και στο Κοτζια που επιτελους επειτα απο χρονια αποκατεστησαν την ιστορια. Ηταν δικαιο και εγινε πραξη. Αλεξη ευχαριστουμε!

ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Γιατι να μη πανυγηριζει? Απο το πουθενα εφτιαξαν ...μακεδονικο κρατος.... Ομως με μικρο μ.... γιατι με κεφαλαιο Μ γραφεται μονο η ελληνικη Μακεδονια! Οσο για τον Τσιπρα και τον Κοτζια... Μιλαμε για ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!

Είναι δεδομένη η νίκη Ζάεφ !! Τα γέλια Αλέκση, πώς εξηγούνται ;;;

Γέλια, γέλια, γέλια, γέλια ... τα γέλια του χαζού στην κρήνη του χωριού ....!!!

Γεώργιος Βλάχος

Οι Φραγκόκοτες της κυβέρνησης της Αθήνας και τα δεκανίκια της πανηγυρίζουν και κακαρίζουν ότι με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική τους τα δώσανε όλα και με την υπογραφή τους της συμφωνίας των Πρεσπών εξασφάλισαν την παγκόσμια ειρήνη, αρχής γενομένης από τα Βαλκάνια. Φραγκόκοτες είναι και πράξανε ό,τι τους επέβαλαν να κάνουν τα αφεντικά τους Γερμανοί, ΕΕ , ΗΠΑ, Τουρκία, και άλλοι. Θα περάσουν στην ιστορία ως οι φραγκόκοτες ΠΡΟΔΟΤΕΣ που θέλησαν να ταράξου την Μνήμη των Νεκρών του Μακεδονικού Αγώνα. 'Ο,τι και να κάνουν η Μνήμη των Νεκρών για μας τους 'Ελληνες είναι Αιώνια. Οι Προδότες θα ξεχαστούν Δεν θα τους περάσει. Θα λογοδοτήσουν και ότι με αυτό συνεπάγεται μπροστά στον Ελληνικό λαό από την μελλοντική κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν στείλει το θέμα για κάθαρση στο Ανώτατο Δικαστήριο θα είναι και αυτή κυβέρνηση από φραγκόκοτες. Αλγεινή εντύπωση μου προκαλεί η σιωπή και απραξία του λαλίστατου Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κύριου Παυλόπουλου!

Εσχάτη προδοσία

Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι που πρέπει να δικαστεί ο Τσίπρας για εσχάτη προδοσία και μόνιμη βλάβη στην Ελλάδα

Όλοι στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στο μεγάλο συλλαλητήριο υποδοχής

του Τσίπρα!

Ψεκασμενος18χρονος μετα πανελ

Θα παω.αφου κερναει ο τσιπρας στα σκοπια θα κερασει λογικα και μας

Γιώργος

Ο Ζαεφ προσπαθεί να "πουλήσει" το δικό του success story, τι θα έλεγε; Χάλια η συμφωνία;

Δηλαδή

μας λες ευθαρσως οτι τούς χαλασε αυτή η συμφωνία?Ότι δεν βγήκαν αυτοί κερδισμενοι και ότι απλά το παρουσιάζει ως success story γιά επικοινωνιακους λόγους και μόνο καί εσωτερική κατανάλωση?Περνα και εσύ απο το Ταμείο τσυριζα [...].

Q

Εμεις παλι θα πανηγυρισουμε οταν θα στησουμε τα κομμουνια στα 10 βηματα. Αυτο θα ειναι κερδος για την Ελλαδα!

καλα μεχρι εδω

Στα πόσα βήματα πρέπει να στηθούν αυτοί που ξεπούλησαν την μισή Κύπρο στούς Τούρκους?Εξ επαφής ,στα έξι , η στα δέκα ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης