Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα στα Σκόπια

zaefmesa

Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για τη συμφωνία των Πρεσπών - Ο Ζάεφ επιδιώκει όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών

Για τις 30 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την έγκριση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αποφάσισε η Βουλή της πΓΔΜ με τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος και των αλβανόφωνων κομμάτων. 

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε στη συνέχεια να υπερισχύσει η ψήφος υπέρ του «ναι» και να υπάρξει χρόνος για την υλοποίηση αυτών που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφορούν σε συνταγματικές αλλαγές αλλά και σε θέματα αλυτρωτισμού.  Επίσης, το δημοψήφισμα θα έχει  «συμβουλευτικό χαρακτήρα».

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές κλήθηκαν να αποφασίσουν στο ερώτημα: «Είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και αποδέχεστε τη συμφωνία για το όνομα μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και της Ελλάδας;»

Το «ναι» υπερίσχυσε με 68 ψήφους, ενώ οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO δεν ήταν παρόντες στη διαδικασία.

«Πρόκειται για ένα ερώτημα διφορούμενο, πολυδιάστατο και σίγουρα χειριστικό» δήλωσε ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ.


Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ζάεφ επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και καλεί το αντιπολίτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE να συνδράμει στην αύξηση της συμμετοχής., ενώ το δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα. 

Πάντως, η αντιπολίτευση αλλά και ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ κατηγορούν την κυβέρνηση Ζάεφ για «προδοσία». Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τους πολίτες να καταψηφίσουν τη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Xr

Ανεξάρτητα από την ουσία της συμφωνίας, ας δούμε λίγο το υπόβαθρό της. Ο Κοτζιάς εκφράζει έναν κόσμο, μια αντίληψη, μια κοσμοθεωρία και μια θεώρηση της ιστορίας, τέτοια που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Αριστερά. Η διαστρέβλωση της Μακεδονικής ιστορίας σχεδιάστηκε από Βούλγαρους και στη συνέχεια από Έλληνες Αριστερούς, έτσι ώστε να καταλήξει σήμερα στη μορφή που της έδωσαν οι Σκοπιανοί. Αυτό φυσικά είναι ευρέως αποδεκτό στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Η ανάγκη γι αυτή τη διαστρέβλωση ήταν τα ιμπεριαλιστικά κίνητρα της Ρωσίας και κατ' επέκταση της Βουλγαρίας και των Σκοπίων. Οι Έλληνες Αριστεροί που υιοθέτησαν άκριτα αυτή την προπαγάνδα, το έκαναν για κομματικά οφέλη. Έτσι φτάσαμε σήμερα (120 χρόνια μετά), σε δύο (2) βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν το ζήτημα. 1: Έχουν μεγαλώσει 4 γενιές αριστερών που μαθαίνουν ιστορία από τους διάφορους "Ιούς της Ελευθεροτυπίας και της Εφημερίδας των Συντακτών" και την Ιντυμήντια, που καταπίνουν αμάσητα την κομιτατζίδικη προπαγάνδα και την αναμασούν στην Ελλάδα. Αυτή η προπαγάνδα συνοψίζεται σε 2 κύριους πυλώνες. Α:Όποιος δεν μιλούσε ελληνικά στη Μακεδονία, δεν ήταν Έλληνας, και Β: Η Μακεδονία κατακτήθηκε από τους Έλληνες, όπως το Μεξικό από τον Κορτέζ. 2: Η Ελληνική Αριστερά συνέβαλε τα μέγιστα στην αναπαραγωγή και διάδοση της κομιτατζίδικης προπαγάνδας εκτός και εντός Ελλάδας κατά το μεσοπόλεμο, καθώς και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του "σλαβομακεδονικού έθνους" και την καλλιέργεια "σλαβομακεδονικής" συνείδησης. Εξ αυτού και μόνο, δε μπορεί σήμερα να αρνηθεί κόπους και πόρους που ξόδεψε, ως κόμμα και ως παράταξη για να επνεδύσει κομματικά σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται "σλαβομακεδονισμός". Είναι το πνευματικό δημιούργημα της Ελληνικής Αριστεράς. Από αυτά τα 2 στοιχεία λοιπόν διακατέχεται όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό δεν πρόκειται να ρωτήσει ούτε τους ΑΝΕΛ, ούτε κανένα άλλο κόμμα, ούτε και κανέναν Έλληνα. Προχώρησε μόνος του στη συμφωνία γιατί βρήκε την ευκαιρία. Ξεκινώντας από αυτό το υπόβαθρο, αντιλαμβάνεται ο καθένας, πού παν να μας μπλέξουν. Εάν δεν λειτουργούσε όπως λειτούργησε έως τώρα, η Ελληνική Αριστερά, θα είχε λυθεί το ζήτημα. Απλά με τη συμφωνία αυτή θα συντηρηθεί το ζήτημα για άλλα 120 χρόνια. Ως Μακεδόνες, ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε.....

Σιγά που θα αφήσουμε πρώην Βουλγάρους να μας πάρουν την Μακεδονία

Ακόμα δεν καταλάβατε βρε ζωντοβολα ότι οι Έλληνες και συγκεκριμένα εμείς οι Μακεδόνες δεν θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί ούτε με σφαίρες; Που νομίζετε ότι πηγαίνετε; Ή Μακεδονία ήταν και θα παραμείνει πάντα του Ελληνισμού. Εδώ θα'μαστε

Το ερωτημα

Είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και αποδέχεστε τη συμφωνία για το όνομα μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και της Ελλάδας. Το ερώτημα είναι κατά της Ελλάδος από μόνο του.

Άκουσέ το καλά μπετόβλακα

Πουθενά δεν τους λένε μακεδόνες τα σλαβοσκούπιδα της αλβανοβουλγαρίας αν δεν τους δωσουμε εμείς την άδεια ακόμα FYROM θα παραμείνουν! Κανένας επίσημος οργανισμός δεν τους ονομάζει μακεδόνες! Αντε Βλάκες! Χούντα και παλι χούντα για να στρώσετε σκουλίκια! Μακρόνησο ρεεεεεε μέχρι να χαθεί η βρωμοράτσα σας!

Λαικιστής

"Στα Σκόπια". Ποια Σκόπια ρε Κούλη;

Πετρογιάννης

Υπάρχει ύποπτη σκιά "εύσωμου όντος" με ρούχα παραλλαγής έξω από την Παναγία της Τήνου, η οποία ανάβει τεράστια λαμπάδα σε καθημερινή βάση μέχρι 30. του Σεπτέμβρη! Ο καντηλανάφτης αναγνώρισε στην σκιά του "παραλλαγμένου μπουλούκου" το Υπουργό Αμύνης να ψελλίζει "Παναγιά μου κάνε το θαύμα σου, ώστε οι Σκοπιανοί να μην δεχθούν την Συμφωνία των Πρεσπών! Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να σώσω το κόμμα και το τομάρι μου! Επίσης θα αποφύγω και το αρχαιοελληνικό μπινελίκι του τρελού μου καθηγητή στο κόμμα, τα ...μέζεα δηλ. του Ζουράρη. Ο δε Τσίπρας, δεν θα με πετάξει από την Κυβέρνηση, αφού οι Σκοπιανοί θα απορρίψουν την Συμφωνία! Έτσι θα βγώ μια μέρα στα κανάλια και θα σκίσω τις συμφωνίες των Πρεσπών και τα μνημόνια, παίζοντας ακόμη ένα σόου για τους ηλίθιους ψηφοφόρους μας, που ακόμη (θα) μας στηρίζουν!".

Αντι-κουμμουνιστης

Κάνεις και συ το λάθος και μπερδεύεις την αριστέρα με κάποια έκφραση του δημοκρατικού τόξου,η αριστερά και τα φασιστοκουμμούνια που μας κυβερνούν με το ηθικό τους πλεονέκτημα και τις μολότοφ δεν ενδιαφέρονται τι σκέφτεσαι....οπότε για να απαντήσω στο ερώτημα σου δεν θα ερωτηθείς ποτέ και αν παραπονεθείς θα σου φορέσουν την ταμπέλα του φασίστα και θα αρχίσουν την κουμμουνιστική τους προπαγάνδα

Αργος

Ετσι, σταθερά, παιδιά, είστε αήττητοι! Σκατόψυχοι...

Johnny

Πάλι καλά που προχωρά ΚΑΙ αυτό το θέμα και ξεμπερδευουμε. Να δω πόσα άλλα θα προλάβει να κάνει αυτός ο άνθρωπος και πόσα Άλυτα ζητήματα για χρόνια θα λύσει ακόμα... για να έχει αχαριστους να τον βρίζουν συνέχεια, αλλά δεν βαριέσαι, έτσι γίνεται όταν χτυπάς τον βρώμικο μηχανισμό, σε βάρα αλύπητα με κάθε τρόπο.

Τ2

Με μια πυρκαγια ακόμη, ολα γινονται. Ασχολειται κανεις πλεον με το μακεδονικο;;;

Φυγετε οσο προλαβαινετε

Συριζοπουλο, εχετε κατασφαξει τους Ελληνες και μιλατε φονιαδες. Φυγετε οσο εχετε καιρο. Θα εχετε ασχημο τελος, οπως αρμοζει σε προδοτες και δολοφονους. Εχετε τελειωσει.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν ξεμπερδευουμε αλλα τα μπερδευουμε ο λ α και ο λ ο και περισσοτερο Αλλα επειδη ''ο χρονος εχει γυρισματα'' και πολλες φορες περιεργα,ποιος σου λεει Τζωνη, που ηδη εχεις αφελληνισθει και περιφρονεις την Ελλαδα και δεν καταδεχεσαι ουτε το ονομα σ ο υ να γραψεις ελληνικα, οπως και το συντροφι σου, ο Τσιπρας, που επιλεγει κομουνιστη και οχι Ελληνα για να δωσει ονομα στο γιο του,οτι ο ιδιος ο Ερνεστο ή το εγγονι του Τζωνη, δεν μπορει να ειναι απο τους νεους μακεδονομαχους που θα σκοτωθουν για να ξανακανουν ελληνικη τη Μακεδονια, που εσεις τα αμορφωτα, απο τωρα θα εχετε πουλησει!!;Ανοιγετε πληγες, δεν κλεινετε!

Ντρέπομαι

Δημοψήφισμα όπου οι Κομιτατζήδες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πρέπει να κάνουν αποδεκτά τα δώρα του Κοτζίλλα και του Δίχως Τσίπα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4756297

Η Αθήνα αναμένεται να ζητήσει για μία ακόμη φορά την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι το περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

3