Καμμένος: Δεν πήγε στο υπουργικό συμβούλιο γιατί... τηλεφωνούσε!

Καμμένος: Δεν πήγε στο υπουργικό συμβούλιο γιατί... τηλεφωνούσε!

Στη συνέχεια, και ενώ το υπουργικό βρισκόταν σε εξέλιξη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να παραστεί στην αποφοίτηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων - Ο Πάνος Καμμένος  είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις - Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του κυβερνητικού του εταίρου - Εκτακτη συνένετυξη Τύπου για αύριο στις 8:30 το πρωί θα παραχωρήσει ο Καμμένος

kammenosv00
Νέα εστία σεναριολογίας για τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την σταθερότητα της κυβέρνησης «πυροδότησε» η επιλογή του Πάνου Καμμένου να απουσιάσει από το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, αν και βρισκόταν ελάχιστα μέτρα από την αίθουσα που συνεδρίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος επέλεξε να παραμείνει απομονωμένος στο γραφεία του κόμματός του, που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, επικαλούμενος κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Να σημειωθεί ότι η αίθουσα που παραδοσιακά διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια βρίσκεται επίσης στον πρώτο όροφο του Μεγάρου και μόλις σε μία ευθεία περίπου 20 μέτρων μακριά από τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια, δε, και ενώ το υπουργικό βρισκόταν σε εξέλιξη, ο κ. Καμμένος αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να παραστεί στην αποφοίτηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απέφυγε να σχολιάσει αν με τη στάση του αυτή «καλλιεργεί» τα σενάρια περί ζητήματος αστάθειας στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σενάρια των δημοσιογράφων και δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι είχε επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις.

Επίσης, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του κυβερνητικού εταίρου του, καθώς οι δυο τους είχαν μιλήσει πριν την έναρξη του υπουργικού.

Πάντως, η απουσία του αρχηγού των ΑΝΕΛ έρχεται λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Κλείσιμο
Η επιλογή του, δε, να μην εμφανιστεί έστω στην έναρξη του υπουργικού και στην κεντρική τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα ενισχύει τα σενάρια περι κυβερνητικής αστάθειας, αντί να τα αποδυναμώνει. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος φέρεται δυσαρεστημένος από την επιλογή της κυβέρνησης να εκπροσωπηθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα γίνει και η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ.

Στον απόηχο όλων αυτών, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε έκτακτη συνένετυξη Τύπου για αύριο το πρωί στις 8:30. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης