Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Καμμένο την «απάλειψη» του όρου... λαθρομετανάστευση

4326476

Από τα κείμενα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή στην οποία επισημαίνουν ότι ο όρος ανήκει στη φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα

Την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. Η ερώτηση που κατατέθηκε με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα, επισημαίνει ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιείται συστηματικά στο κείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ (της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος.

«Η χρήση του όρου αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. Προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου. Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα.

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Aπο δουλεμπόρους

πληρώνονται είναι σίγουρο, τρέμουν μην χάσουν την κονόμα οι προδότες.

ΙΧΩΡ

ΤΟ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΑΝΆΣΤΗΣ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΗΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΉΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΌΠΩΣ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ Ο ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ, Ο ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΣ Κ.Α ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΗΣ, ΑΛΛΆ ΕΠΕΙΔΉ ΌΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΆΘΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΣΤΑΜΆΤΗΜΑ.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ.

Χοτζιας

Μιλάει και η λαθροκυβερνηση των μπολσεβίκων..!!!!!

Θάνος

Μεμονωμένα ερωτήσεις μπορούν να καταθέσουν ή μόνο πάνω από δώδεκα;

360 μοίρες

Έχουν δίκιο.Να τηρείται πιστά το λενινιστικό λεξιλόγιο.Πριν από χρόνια τους διέγραφαν .

αριστερός οικολόγος

Ρε συντρόφια, όλα κι όλα: αν δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, τότε πώς θα χαρακτηρίσουμε τους λαθρο-κυνηγούς και τους λαθρο-θήρες τους οποίους ελπίζω όλοι σιχαινόμαστε; θα τους λέμε "κυνηγούς παρά το σκότος"; τους λαθρέμπορους ναρκωτικών;;; θα τους μετονομάσουμε απλά σε "τίμιου εμπόρους υπνωτικών σκευασμάτων";;; έλεος πια, είναι αυτή αριστερά ρε γελοίοι; φόροι στον απλό λαό, και 500-αρικα στους ξένους; δεν τα δίνετε καλύτερα σε μας τα 500-ρικα σας; εμείς ψηφίζουμε κιόλας, ενώ οι ξένοι όχι ακόμα. Για σκεφτείτε το...

Εκτιμητής σφάγιων ζώων

Έλα αριστερούλη μου! Θα πάρεις και συ το 500ρικο σαν 13η σύνταξη και θα τους ξαναψηφίσεις. 0,60 για το σχόλιο και 500 για την ψήφο σου. Αυτή είναι η τιμή των λαθρ-ανθρώπων αριστερού τύπου.

μανολης

Είναι άκρως επικίνδυνοι αυτοί που τα λένε αυτά... Δυστυχώς κυβερνούν.

α

να τους πουμε καλυτερα βρωμομεταναστες

ΚΩΣΤΑΣ

Νόμος 2292/1995, αρ. 3 «αρμοδιότητες ΚΥΣΕΑ», στοιχ. ια' «Αποφασίζει για την πολιτική και τα μέτρα αντιμετώπισηςλαθρομεταναστών και οικονομικών προσφύγων». Το 1995 φασίστες τον έγραψαν τον νόμο;; μας έφαγαν οι λέξεις και οχι η ουσία!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης